in

“Το Όνειρο ενός Γελοίου”, μετά την περσινή θεατρική επιτυχία, μας περιμένει στο Θέατρο «ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ»

Μια παράσταση για την αγάπη κι έναν κόσμο… διαφορετικό.

Το όνειρο ενός γελοίου

του Φ. Ντοστογιέφσκι

συνεχίζεται για 2η χρονιά

από 21 Οκτωβρίου στο θέατρο «ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ» ώρα 21: 00

 Σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Ερμηνεύει ο Θωμάς Κινδύνης

 

 Ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι μας μιλάει για την κόλαση και τον παράδεισο, για την ανάγκη να παλέψουμε για να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο!

 Όπως αναφέρει και ο ίδιος: “Αν όλοι ήθελαν να θέλουν, όλα θα είχαν γίνει κι όλας”

 

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης:

https://www.youtube.com/watch?v=WCQakya7gac

 

«Το Όνειρο Ενός Γελοίου» είναι μια παράσταση για όλους εμάς που έχουμε μέσα μας τη φλόγα για την αναζήτηση και την δημιουργία ενός διαφορετικού κόσμου. Για εμάς που πιστεύουμε, όχι στην στεγνή «μόρφωση», αλλά στην επαφή με την εσωτερική αλήθεια του κόσμου και στην γνώση της ζωής ως πυλώνες για να συνυπάρχουμε ευτυχισμένοι. Λοιπόν, λέμε ναι σε όλα τα όνειρα μέσα στα οποία συνυπάρχουμε με αγάπη και ανεκτικότητα. Και ήρθε η ώρα, όχι μόνο να αρχίσουμε να πιστεύουμε σε αυτά, αλλά να καταλάβουμε πως τα όνειρά μας είναι ο,τι πιο απελευθερωτικό υπάρχει στη ζωή.

 

Υπόθεση

 

Ένα όνειρο γίνεται αιτία να αλλάξει ένας άνθρωπος για πάντα. Ένας άνθρωπος που μέχρι εκείνη τη νύχτα, προετοιμαζόταν για να βάλει τέλος στη δίχως νόημα ζωή του. Από το όνειρο και μετά, θα παλέψει για έναν κόσμο διαφορετικό. Έναν κόσμο τόσο απίστευτα όμορφο και αληθινό, που μόνο ένας γελοίος άνθρωπος θα μπορούσε ποτέ έστω και να πιστέψει ότι μπορεί να υπάρξει!

 

Λίγα λόγια για το έργο

Γραμμένο το 1877, «Το όνειρο ενός γελοίου» αποτελεί ένα αριστούργημα γραφής και πλοκής που οδηγεί τον θεατή βήμα βήμα από έναν κόσμο εχθρικό για τον

άνθρωπο, κενό από αξίες και ιδανικά, έναν κόσμο που βρίσκεται στο ζενίθ της αυτοκαταστροφικής του μανίας, στην άλλη πλευρά – εκεί όπου η ζωή είναι γεμάτη, η

ευτυχία πηγάζει από την αγάπη που κρύβουμε μέσα  μας και ο άνθρωπος μπορεί να επικοινωνεί, να νιώθει, να χαίρεται που υπάρχει και να ζει αληθινά.

 

Ο Θωμάς Κινδύνης  μας μεταφέρει ένα από τα σημαντικότερα έργα του Φ. Ντοστογιέφσκι, ενώνοντας το κλασσικό θέατρο με το σύγχρονη σκηνοθετική ματιά της νέας σκηνοθέτη και τη χρήση της τεχνολογίας.

Διαβάσετε κι άλλες κριτικές για την παράσταση:

 

Linkshttp://www.halandri.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=327&newsid=6401

 

http://www.athinorama.gr/theatre/performanceratings.aspx?id=10054177

 

https://elamazi.gr/%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF-%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B5/

 

Συντελεστές

 

Μετάφραση: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Διασκευή κειμένου: Θωμάς Κινδύνης

Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης

Σκηνικά: Κωνσταντίνα Μαρδίκη

Φωτισμοί – Video προβολές: Παναγιώτης Λαμπής

Η παράσταση είναι μία από τις υποψήφιες για το βραβείο μονολόγου «Αντιγόνη Βαλάκου» της Ελληνικής Ακαδημίας Βραβείων Τέχνης και έχει αποσπάσει μοναδικές κριτικές από το κοινό και τους κριτικούς.

https://www.facebook.com/livemediagr/videos/1523575931054504/?hc_ref=ARTWvmwDQvi11NO4pFEJKo4OnhVSjy0eIywNHFZL6RS7RqyYs_CkRs6TQHczZROZ7Bo

ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ , ΣΑΒΒΑΤΟ 21 :00  ,ΚΥΡΙΑΚΗ , 19: 30

ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
Διεύθυνση: Αλκμήνης 13, Αθήνα 118 54
Τηλέφωνο: 21 0346 4002

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Τα νέα του Imaginary Rooms για εσάς και τα παιδιά σας

Σαββατοκύριακο ευεξίας και χαράς στο Καταφύγιο Φλαμπούρι!