in

“ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΛΕΙΔΙ” του ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΝΟΥ στο θέατρο ΑΚΑΔΗΜΟΣ

more-with-arrowschedule-with-arrowcomments-with-arrow1plus1-with-arrow

Η θεατρική σκηνή Μίμηση Πράξης παρουσιάζει την μουσική κωμωδία ” ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΛΕΙΔΙ ” ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΝΟΥ.

Από 9/10 και κάθε  Κυριακή στις 11.30  & 15.00

 

Λίγα λόγια για το έργο…

“Το χρυσό  κλειδί” τι είναι τούτο πάλι; Το κλειδί που ξεκλειδώνει το χρυσό λουκέτο που οδηγεί σε ένα θησαυρό; Και τι θησαυρός είναι αυτός; Λεφτά , χρυσαφικά, πλούτη;  Μα είναι πραγματικός θησαυρός ή  είναι ένας θησαυρός που θα μας ανοίξει τα φτερά για μια ζωή γεμάτη γνώση και  αξίες  όπως η φιλία και  η αλληλεγγύη ….

Τρία παιδιά ο Σπίθας η Βιολέτα και ο Αντράλας  πολεμούν ενάντια στον  Μπαραμπά -Καραμπά που θέλει να τους κάνει να σκέφτονται όπως θέλουν οι δυνατοί, και καταφέρνουν να βρουν το θησαυρό που δεν είναι άλλος από τη γνώση που  προσφέρει το βιβλίο και μέσα από τον αγώνα τους ανακαλύπτουν  πόσο σημαντικό είναι να είσαι πραγματικός φίλος, να βοηθάς και να βοηθιέσαι να προσφέρεις και να σου προσφέρουν να μαθαίνεις και να κρίνεις.

sim_5171

Το σημείωμα του συγγραφέα

” Ημουν πιτσιρίκος και έτυχε να διαβάσω ένα εικονογραφημένο μυθιστόρημα του Αλεξέι Τολστόι ” Το χρυσό κλειδί”

Μου άρεσε πολύ η περιπέτεια των τριών παιδιών που είχαν στην κατοχή τους το χρυσό κλειδί και που με αυτό αν έβρισκαν να ξεκλειδώσουν  την ανάλογη κλειδαριά, θα ανακάλυπταν ένα μεγάλο θησαυρό. Το παραμύθι είχε τον απαραίτητο κακό τον Μπαραμπά-Καραμπά και την Κυρα Μάρω την πονηρή αλεπού που θα βάλει σε μεγάλους μπελάδες τα τρία φιλαράκια. Και βέβαια με ξάφνιασε το αναπάντεχο τέλος  του παραμυθιού. Μετά από χρόνια υπηρετώντας το θεσσαλικό θέατρο καθώς  αναζητούσα έργα για παιδιά, το θυμήθηκα και το διαμόρφωσα σε θεατρικό έργο. Από τότε παίζεται με μεγάλη επιτυχία και είμαι ευτυχής  που φέτος θα συνεργαστώ με τη θεατρική σκηνή ΜΙΜΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ που σέβεται τα παιδιά και πάντα οι παραστάσεις της έχουν νόημα και επίπεδο. Ελπίζω να το χαρείτε οι δάσκαλοι και οι μεγάλοι όσο και τα παιδιά………….

sim_5001

Τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων 210.36.25.119

Εισιτήριο 12 ευρώ για ενήλικες και 8 για τα παιδιά.

Διάρκεια 90 λεπτά

Σκηνοθεσία – Παναγιώτης Σερεφίδης

Σκηνικά- Κοστούμια – Αννα Μαχαιριαννάκη

Μουσική – Βασίλης Τενίδης

Χορογραφίες – Βάσια Αγγελίδου

 

Παίζουν οι ηθοποιοί  – Βούρου Αργυρώ,  Κλωντήρας Νίκολας, Βλαβιαβού Κωνσταντίνα, Γεροκωνσταντή Αφροδίτη, Γκουτζιου Μαριάνα ,  Δημήτρης Μπαμπανιώτης.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

Ιπποκράτους & Ακαδημίας

Τηλ.210.36.25.119

Κα Βούρου Αργυρώ  υπεύθυνη οργάνωσης & δημοσίων σχέσεων

sim_4876

Δεν σου άρεσε; Ενημέρωσε μας!

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

Σχόλια

Leave a Reply
  1. Το είδαμε με προσκλήσεις 1+1 από το Έλα Μαζί. Έχει περάσει τόσος καιρός κι ο γιος μου ακόμα τραγουδάει ΄’Ειμαι ο Μπαραμπάς, ο Καραμπάς και με τρέμουν όλοι, είμαι ο κακός κρεμανταλάς, ο άρχοντας της πόλης”. Πολύ καλή παράσταση, θα πρότεινα για ηλικίες 5-8, όχι παραπάνω. Θα μπορούσε να τη δει ευχάριστα κι ένα μικρότερο παιδάκι, αλλά πχ η κόρη μου που είναι 11 βαρέθηκε λίγο, τη βρήκε πολύ μωρουδιακή. Καλό θα είναι όταν διαφημίζεται ένα θεατρικό έργο να λένε και σε τι ηλικίες απευθύνεται.

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0