in

Το φτερωτό άλογο μας σήκωσε ψηλά!

Καιρό τώρα ψάχνω χρόνο να γράψω για αυτή την παράσταση, αφού σίγουρα εντάσσεται στις καλύτερες παραστάσεις που είδαμε φέτος!

“Το φτερωτό άλογο” το ανέκδοτο παραμύθι του Νίκου Καζαντζάκη παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής μέσα σε μια αίθουσα που τη μετατρέψανε σε σαράι. Ω ναι!!! Οι συντελεστές είχαν κάποιο όραμα… ήθελαν να ζήσουν το παραμύθι απο μέσα και σίγουρα το πέτυχαν. Γιατί το έργο βασίζεται στο παραμύθι των παραμυθιών “χίλιες και μια νύχτες”, άρα για να το ζήσουμε θεατές και ηθοποιοί όλα γίνονται μέσα σε ένα πολύχρωμο σαράι. Και η δημιουργικότητα, το ταλέντο και η φαντασία χτύπησαν κόκκινο σε αυτή την παράσταση.

Ένα γρήγορο κείμενο που ρέει και δεν κάνει κοιλιά καθόλη τη διάρκεια της παράστασης και απογειώνεται λόγω της έξυπνης και φρέσκιας σκηνοθετικής ματιάς! Μουσική, χιούμορ, συναίσθημα όλα τα είχε σε απόλυτη αρμονιά…

Αξίζει να δώσουμε συγχαρητήρια στους : Βασίλη Μαυρογεωργίου (σκηνοθέτη), Άνδρη Θεοδότου (θεατρική προσαρμογή), Νίκο Κυπουργό (μουσική), Θάλεια Μέλισσα (σκηνικά)Ιφιγένεια Νταουντάκη (κοστούμια), Έλενα Γεροδήμου (κινησιολογία )και  Στέλλα Κάλτσου (φωτισμούς).

Αλλά και στον θίασο 12 ηθοποιών και μουσικών: Μιχάλης Βρεττός, Θανάσης Δόβρης, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Μιχάλης Κοιλάκος, Ειρήνη Κωσταντίνου, Σωτήρης Μεντζέλος, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Γιώργος Τσούρμας, Γιώργος Φουντούκος, Θανάσης Χαλκιάς, Στέλιος Χατζηγεωργίου,

Όλοι τους ήταν εξαρετικοί.

Πόσο χαιρόμαστε να βλέπουμε τέτοιες παραστάσεις με τα παιδιά μας!

Το φτερωτό άλογο ανοίγει τα φτερά του και πετάει ψηλά…σας τη φαντασία των παιδιών!

Προλαβαίνετε να τη δείτε… πραγματικά από τις λίγες!

Ελευθερία

Λεπτομέρειες για την παράσταση μπορείτε να δείτε εδώ.

Δεν σου άρεσε; Ενημέρωσε μας!

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Σχόλια

Leave a Reply
  1. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, οι φωτογραφίες που δείχνουν όλη τη σκηνή ήταν πολύ κατατοπιστικές για την ατμόσφαιρα του έργου. Άλλες δημοσιευμένες που είχα δει δεν άφηναν να καταλάβεις πως είναι στημένη η παράσταση…δε θα το χάσουμε

  2. Σε αυτό το έργο έχουν συμπράξει πολύ ταλαντούχοι καλλιτέχνες!Η σκηνοθεσία είναι “μαγική” , η φαντασία μικρών και μεγάλων εξάπτεται γιατί τα πάντα γίνονται με το σώμα και τις εκφράσεις των ηθοποιών, νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο πιο μεγαλοπρεπές παλάτι του κόσμου την ώρα που το σκηνικό αποτελείται από πολύχρωμα αέρινα πανιά. Πραγματικά μην την χάσετε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0