in

Το αγάπησα!Το αγάπησα!

Το στολίδι του Δημοτικού Σχολείου Φρε στην Κρήτη!

Να κάτι τέτοια βλέπουμε και χαιρόμαστε πολύ που υπάρχουν εκπαιδευτικοί με όραμα, θέληση και μεράκι! Που έγιναν όλα αυτά; Στο Δημοτικό Σχολείο Φρε στην Κρήτη – Σχολικό εργαστήρι πειραμάτων και κατασκευών.

Μακάρι να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι εκπαιδευτικοί… τίποτα δεν είναι αδύνατο ακόμα και σε δημόσια σχολεία! Όρεξη να υπάρχει… δεν είναι καθόλου θέμα χρημάτων.

—————————————————————————————————————————-

Το όλο εγχείρημα στηρίχτηκε σε δύο άξονες. 1) Παιχνίδι και μάθηση αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Στη λέξη παιχνίδι υπάρχει το παιδί…Παι(χνί)δι. 2) Το περιβάλλον μάθησης αποτελεί κατά πολλούς ,τον τρίτο δάσκαλο ( 1ος Ενήλικες, 2ος Συνομήλικοι ). Στο δημοτικό σχολείο Φρε και στην αίθουσα της Α’-Β’ τάξης έγιναν τα εξής:
Τοποθετήσαμε πάτωμα laminate.

Ζωγραφίσαμε το μαγνητικό βαγόνι της σκέψης. Βάψαμε τον τοίχο με μαγνητική μπογιά. Εκεί πάνω θα εκφραζόμαστε,θα σχεδιάζουμε και θα σχηματίζουμε τις πρώτες μαγνητο- λέξεις μας μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση.

Φτιάξαμε θρανία ροτόντες και αγοράσαμε περιστρεφόμενες καρέκλες που ενισχύουν την ομαδοσυνεργατική μάθηση και βοηθούν στην αλληλεπίδραση των μαθητών.

Αγοράσαμε καναπέ πουφ και μαξιλάρια .Οι μαθητές μαθαίνουν καλύτερα όταν αισθάνονται το περιβάλλον οικείο και ασφαλές. Αν θέλουμε να διαβάσουμε ή να γράψουμε, γιατί να μην το κάνουμε στον καναπέ ή στη προσωπική γωνιά μας;

Αγοράσαμε μία έδρα για τον εκπαιδευτικό,σύγχρονη και λειτουργική. Πέρα από τους μαθητές, ευχάριστα και άνετα πρέπει να νιώθει και ο εκπαιδευτικός που βρίσκεται στην τάξη, έχοντας στη διάθεση του όλον τον εξοπλισμό.Στην έδρα του βάλαμε έναν υπολογιστή και έναν εκτυπωτή.

Φτιάξαμε ένα ξύλινο σπιτάκι.Θέλαμε να ενισχύσουμε την φαντασία των μικρών μας φίλων, παρέχοντας τους τον χώρο όπου θα παίζουν, θα οργανώνουν αποστολές, θα φτιάχνουν και θα στολίζουν την ” καλύβα” τους, σαν ναυαγοί σε νησί και πολλά άλλα…

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι τοποθετήσαμε καλώδια σε όλο το σχολείο, με σκοπό κάθε αίθουσα να έχει ενσύρματο διαδίκτυο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, όλους εσάς που μας στηρίξατε έμπρακτα όλο αυτό το διάστημα. Εμείς από πλευρά μας θα συνεχίζουμε να οραματιζόμαστε για το ελληνικό ΔΗΜΟΣΙΟ σχολείο γιατί απλά…Πιστεύουμε σε αυτό.

Πηγή: https://www.facebook.com/dimotikosxoleiofre/

 

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

14 Comments

Leave a Reply
  1. Αν μου έλεγαν ότι πρόκειται για ιδιωτικό σχολείο ή του εξωτερικού, θα το πίστευα…. Γιατί έχουμε στερέψει τόσο πολύ από όρεξη και ιδέες;;;; Μακάρι να γίνονταν όλες οι αίθουσες διδασκαλίας έτσι… Μπράβο!!!!!

  2. Όταν συναισθάνεται ο εκπαιδευτικος ότι επιτελεί λειτούργημα, όταν αγαπα τη δουλεια του όταν εχει οραμα αυτά είναι τα αποτελέσματα. Μακαρι παρολες τις δυσκολιες να προχωρουσαν ολοι με αισιοδοξια και θετική σκέψη για το καλο των παιδιών. Η αγαπη και η προσφορα ας είναι κινητήριος δυναμη σε κάθε μας κινηση. Συγχαρητήρια στην πρωτοβουλια του Δημοτικου Σχολειου Φρε που ενστερνίζεται ότι τα παιδια είναι το μελλον του κοσμου!!!

Αφήστε μια απάντηση

“Το Δάσος Των Γκριμμ” στη παιδική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου

Είδαμε την παράσταση “Γιε μου, πού πας;”