in

Το Πλανητάριο μας μάγεψε… με την παράσταση “Ο θάνατος των δεινοσαύρων”

Το elamazi κατάφερε να παραβρεθεί στη πρεμιέρα της παράστασης θόλου του Ιδρύματος Ευγενίδου αυτή τη Δευτέρα στις 18.30 με τίτλο Ο θάνατος των δεινοσαύρων.

Όσοι δεν ήταν εκεί, δεν μπορούν να φανταστούν την ατέλειωτη ουρά για ένα εισιτήριο ελευθέρας εισόδου!!

Ευτυχώς, ήμασταν τυχεροί προλαβαίνοντας την πρώτη προβολή… και λέω τυχεροί, γιατί το να ακούς την ομιλία του ομότιμου καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κο Μιχαήλ Δερμιτζάκη με την βοήθεια οπτικού υλικού είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Ομιλία που συμπεριλάμβανε πληροφορίες , πλήθος εικόνων και εγκυκλοπαιδικές γνώσεις σε ζωηρά χρώματα που εμπλουτίζουν τις γνώσεις των μικρότερων παιδιών – κάτω των 7 ετών- ,αλλά πολύ περισσότερο των μεγαλυτέρων ,προτού τη παρακολουθήσουν.

Η παράσταση προτείνεται σε παιδιά άνω των 7 ετών και έχει διάρκεια 40 λεπτά. Τα πρώτα 10 λεπτά ήταν αφιερωμένα στους κυρίαρχους της υφηλίου κατά την Ιουρασική και Κρητιδική περίοδο περιγράφοντας τις κατηγοριοποιήσεις και τους βασικούς αντιπροσώπους κάθε είδους, ενώ το υπόλοιπο μέρος περιλάμβανε τις θεωρίες που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς για την εξαφάνιση τους κατά το τέλος της Πέρμιας περιόδου.

Η παράσταση αναιρεί μία μία θεωρία μέχρι να καταλήξει στην επικρατέστερη και στο τέλος καλεί το θεατή να αναρωτηθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον!

Παραγωγή: Ίδρυμα Ευγενίδου, 2014. (Σενάριο-Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Σιμόπουλος, Μουσική-Sound Design: Αναστάσιος Κ. Κατσάρης, Αφηγητής: Χρήστος Σιμαρδάνης, Κείμενο: Αλέξης Δεληβοριάς, Οδηγός Παράστασης: Διονύσης Σιμόπουλος & Αλέξης Δεληβοριάς)

Το κόστος του εισιτηρίου είναι 6 ευρώ για τους ενήλικες και 4 για τα παιδιά. Να σας θυμίσω την προσφορά της Cosmote deals for you όπου ισχύει έκπτωση.
Λ. Συγγρού 387 – 175 64 Παλ. Φάληρο
(Είσοδος από Πεντέλης 11)
Περισσότερες λεπτομέρειες στο τηλέφωνο : 210 9469600
Ή διαδικτυακά http://www.eugenfound.edu.gr

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

4 Comments

Leave a Reply
 1. Σταθήκαμε κι εμείς τυχεροί και παρακολουθήσαμε την πρώτη προβολή και την ομιλία του Καθηγητή Δερμιτζάκη.

  Η παράσταση είναι εντυπωσιακή και πάρα πολύ ενδιαφέρουσα. Ωστόσο, νομίζω ότι σωστά καταγράφεται ότι απευθύνεται σε παιδιά άνω των 7 ετών. Κι αυτό γιατί πέραν του πρώτου δεκάλεπτου που παρουσιάζονται οι δεινόσαυροι, οι οποίοι εύκολα ελκύουν το ενδιαφέρον και πολύ μικρότερων παιδιών, το μεγαλύτερο μέρος της παράστασης “εξελίσσεται” κυρίως στο διάστημα (παρουσιάζοντας τις θεωρίες για τη μαζική εξαφάνιση των δεινοσαύρων).

  Έτσι, λοιπόν, αν τα μικρότερα παιδιά δεν έλκονται από το διάστημα (πλανήτες, κομήτες, άστρα κ.λπ.), ίσως κουραστούν στο μεγαλύτερο μέρος της παράστασης. Ωστόσο, η παραγωγή είναι πάρα πολύ καλή με δομή, κείμενα και μουσική που “δένουν” αρμονικά και διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή ως το τέλος. Είναι μια παράσταση που προσφέρει αβίαστα “το τερπνόν μετά του ωφελίμου”.

 2. Θα σας εξομολογηθώ πως αρχικά πήγα στο Πλανητάριο με μισή καρδιά ως μητέρα δύο αγοριών, έχω λάβει υπερβολική δόση δεινοσαύρων για τουλάχιστον οκτώ χρονιά.
  Από την αρχή της προβολής όμως άλλαξα γνώμη.
  Η παράσταση μας απογείωσε (σχεδόν κυριολεκτικά, αφού σε πολλές λήψεις νιώθεις ότι πετάς) και μας ταξίδεψε σε έναν άλλον κόσμο, δίνοντας μας παράλληλα εικόνες και γνώση από το διάστημα. Τα λόγια μου είναι φτωχά μπροστά στη καλογυρισμένη προβολή που είδαμε. Ήταν όλα υπέροχα και τα παιδιά μου ενθουσιάστηκαν.
  Το προτείνω χωρίς καμιά επιφύλαξη!!!

  • Καλημέρα . Πήγαμε και εμείς στο πλανητάριο την Παρασκευή και παρακολουθήσαμε τον μαγεμένο ύφαλο με τις κόρες μου 6 και 7,5 ετών. Την χαρακτηρίσαμε παιδική απλή ταινία μικρής διάρκειας χωρίς καθόλου αναφορά σε πλανήτες και διάστημα. Με τα τόσα παιδικά που έχουμε δει, δεν ενθουσίασε τα κορίτσια…Επίσης δεν καταλάβανε με ποιον τρόπο σώζεται τελικά ο ύφαλος. Έπρεπε να τους αναφέρω εγώ ότι η παλίρροια φούσκωσε τη θάλασσα και το υποβρύχιο ανέβηκε και πέρασε ξυστά πάνω από την περιοχή όπου ζούσαν τα ψάρια. Εντυπωσιάστηκαν μόνο στην αρχή όπου για λίγα δευτερόλεπτα μας δείχνει το διάστημα και κάνοντας η κάμερα ένα γρήγορο ζουμάρισμα πλησιάζει τη γη και φτάνει στον βυθό. Επίσης μετά από λίγο χτυπάει ένας καρχαρίας στον υποτιθέμενο γυάλινο θόλο προβολής και νομίζουμε πως θα πλημμυρίσουμε αλλά μέχρι εκεί. Αν έχουν δει τον “Νέμο” θα είναι πολύ αυστηροί κριτές πιστεύω. Τέλος η εικόνα της προβολής ήταν αρκετά θολή για την τόσο εξελιγμένη τεχνολογία. Θα πρότεινα για την ηλικία τους, καλύτερα να δουν το θάνατο των δεινοσαύρων … και περιμένουμε τις εντυπώσεις σας καθότι ενδιαφερόμαστε και εμείς.

Αφήστε μια απάντηση

“Ο γιατρός φοβάται τον Νικόλα” από τις εκδόσεις Μίνωας

“Ο αδέσποτος Κώστας” από τις εκδόσεις Ψυχογιός