in

«Το νερό που σε καλεί» στο θέατρο ΑΒΑΤΟΝ

Εμπνευσμένο από το έργο «ΝΕΡΑΙΔΑ» του Ζαν Ζιρωντού

Ομάδα LUDUS

Στο θέατρο ΑΒΑΤΟΝ από το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018

Η ομάδα Ludus παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Το νερό που σε καλεί», ένα έργο- εγκώμιο στην αγάπη, εμπνευσμένο από τη «Νεράιδα» του  Ζαν Ζιρωντού.

TΟ ΕΡΓΟ

«Η Νεράιδα» του Γάλλου μυθιστοριογράφου και θεατρικού συγγραφέα Ζαν Ζιρωντού (1882-1944) είναι ονειρόδραμα που απευθύνεται σε ενήλικες. Η δική μας προσέγγιση, διατηρεί την παραμυθένια του διάσταση, αλλά ταυτόχρονα προβάλλει διαχρονικές αλήθειες για την αγάπη, το σεβασμό προς τη φύση,  τη διαφορετικότητα και την ελευθερία. Στόχος μας είναι τα καθαρά μάτια των παιδιών να αναγνωρίσουν αυτές τις αξίες.  «Το νερό που σε καλεί» αγγίζει και κάποιες πιο σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης φύσης, όπως και το πρωτότυπο έργο. Ωστόσο, επινοήσαμε ένα αίσιο τέλος, όπου με ελεύθερη βούληση οι χαρακτήρες ορίζουν τη ζωή τους. Μ’ αυτό τον τρόπο θέλουμε να στηρίξουμε την ελπίδα των παιδιών και την πίστη τους σε κάθε αλλαγή προς την προσωπική και συλλογική ευτυχία.

Το έργο μας πραγματεύεται τη σύνδεση δύο διαφορετικών κόσμων και κατ’ επέκτασιν τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Από τη μια πλευρά, τα αιθέρια πλάσματα του νερού κι απ’ την άλλη οι υπόλοιποι ήρωες, εκπρόσωποι των ανθρώπων. Όλα ξεκινούν, όταν μια Νεράιδα συναντά έναν Ιππότη και ερωτεύονται. Η αγάπη τους δοκιμάζεται μέχρι να γίνει αποδεκτή. Μέσα από τα εμπόδια και τις δυσκολίες, στο τέλος υπερισχύει και η δύναμή της γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των δύο κόσμων.

Η ΟΜΑΔΑ

 Η χαρά του παιχνιδιού, για μικρούς και μεγάλους, υπήρξε η κινητήρια δύναμη της ομάδας μας, γι’ αυτό και την ονομάσαμε Ludus (Λατινικά : Παιχνίδι). Φίλοι και όλοι ηθοποιοί, συναντηθήκαμε ξανά και ξανά, μοιραστήκαμε σκέψεις και ανησυχίες. Και κάπου στα μισά του ταξιδιού, σβήσαμε τα εμπόδια απ’ το χάρτη και βάλαμε πλώρη για τη δημιουργία. Έτσι κι αλλιώς, ομάδα ήμασταν πολύ πριν βαφτιστούμε. Μία ιδέα,  πως ταξιδεύουμε σε τέσσερις τροχούς με ένα βανάκι, ως μπουλούκι άλλης εποχής, μας άνοιξε το δρόμο!

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο- σκηνοθεσία: Ομάδα Ludus

Μουσική: Σταματία Χωρεψιμά

Φωτογραφία : Αντώνης Παναγόπουλος

Αφίσα : Σοφία Μπακιρτζή

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ:  Σταυρούλα Καρτσακλή, Ανεστίνα Κοκκίνου, Ιωάννα Κοσσένα, Μηνάς Σπανάκης, Μάνος Τσεκούρας

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα ” Το Σπίτι του Ηθοποιού” και την Αναστασία Κωνσταντάκου για την προσφορά- συμβολή της στα σκηνικά και τα κοστούμια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις: Κάθε  Σάββατο στις 15:00 και Κυριακή στις 15.30

Πρεμιέρα: Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2018

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3412689

Ειδικές κρατήσεις (σχολεία, ομάδες κλπ): 6988479720

Τιμές εισιτηρίων 8€ κανονικό, 6€ & 5€  μειωμένο

θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι (πλησίον Μετρό Κεραμεικού)

τηλ: 210 34 12689

web: www.theatroavaton.com | e-mail:  |

: Theatro Avaton , Ludus – Ομάδα Θεάτρου

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

3 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

«Κούκου!…μια βόλτα στο δάσος!» από τις ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

EROICA