in

“Το κορίτσι που επιμένει” Θέατρο Άβατον

Την προηγούμενη Κυριακή επισκεφθήκαμε το θέατρο Άβατον στο Γκάζι και παρακολουθήσαμε την παράσταση “Το κορίτσι που επιμένει” με την 6χρονη κόρη μου.Το θέμα της παράστασης είναι για δύο νέα παιδιά που ερωτεύονται και την ημέρα του γάμου τους ένα δηλητηριώδες φίδι δαγκώνει το αγόρι, πεθαίνει και μεταφέρεται ως νεκρός πια στον Κάτω Κόσμο που κυρίαρχος είναι ο Θεός Πλούτωνας. Το κορίτσι όμως δυστυχισμένο χωρίς το αγόρι της αποφασίζει να κατέβει στον Κάτω Κόσμο και να κάνει ότι είναι δυνατόν για να πάρει τον αγαπημένο της πίσω.

Δυστυχώς δεν έφυγα με καλές εντυπώσεις για την παράσταση για τους ακόλουθους λόγους:
Καταρχήν το θέμα της παράστασης με τον θάνατο και τον Κάτω Κόσμο, τον Κέρβερο κλπ είναι λίγο τρομακτικό, τουλάχιστον για ηλικίες μικρές. Αυτό διαπίστωσα πολλές φορές κατά την διάρκεια της παράστασης γιατί η κόρη μου κοιτούσε έντρομη και μου έπιανε το χέρι.

Επίσης κατά την διάρκεια της παράστασης οι ηθοποιοί παρίσταναν κάποιους θεούς του Ολύμπου και η μεταμφίεσή τους ήταν απλά να βάζουν και να βγάζουν μία περούκα. Τα σκηνικά ή ένας ιδιαίτερος φωτισμός που θα έκανε την παράσταση πιο ελκυστική ήταν ανύπαρκτα.

Οφείλω όμως να επισημάνω ότι οι δύο πρωταγωνιστές το κορίτσι και το αγόρι έπαιζαν πάρα πολύ καλά, με πολύ ενέργεια και αγάπη για την δουλειά τους και πραγματικά λυπήθηκα που η παράσταση δεν έχει την ανταπόκριση του κόσμου, καθώς ήμασταν δεν ήμασταν 15 άτομα σε όλο το θέατρο και από ότι κατάλαβα όλοι με προσκλήσεις.
Εν κατακλείδι αγαπητοί μου φίλοι, όποιος θέλει να παρακολουθήσει την παράσταση για να στηρίξει και την προσπάθεια των νέων ηθοποιών θα ήταν προτιμότερο να έχει παιδάκια άνω των 8 ετών.
Ευχαριστώ πολύ το elamazi για τις προσκλήσεις.

Από MYRTOV

7 Comments

Leave a Reply
  1. Η άποψη του κάθε ανθρώπου είναι σεβαστή και θαυμάζω την επιλογή του να εκθέσει τον εαυτό του, σε καλοπροαίρετα ή μη σχόλια. Ειλικρινά χαίρομαι όταν διαβάζω αυθεντικές κριτικές, καλές αλλά και κακές.
    Ευχαριστούμε για την κριτική.

  2. Κι εμείς είδαμε την παράσταση την προηγούμενη Κυριακή με προσκλήσεις του elamazi. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα περισσότερα αλλά και η κόρη μου (7,5 χρονών) δεν ενθουσιάστηκε. Έχουμε δει πολύ καλύτερες παραστάσεις. Ευχαριστούμε πολύ το elamazi για τις προσκλήσεις.

  3. Είδαμε κι εμείς την παράσταση το προηγούμενο Σάββατο με προσκλήσεις από το elamazi με την κόρη μου 3,5 χρόνων. Από τα μέσα ήδη της παράστασης μου ζήτησε να φύγουμε γιατί φοβήθηκε! Προφανώς και είναι για πολύ μεγαλύτερα παιδιά! Αυτό που πρέπει να πω όμως είναι ότι οι δύο πρωταγωνιστές ήταν εξαιρετικοί αλλά δεν αρκεί..

  4. Την είδαμε κι εμείς την παράσταση πρόσφατα με παρέα. Εμάς μας άρεσε. Είναι όντως διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, αλλά είναι θέατρο! Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της παράστασης γελούσαμε μικροί και μεγάλοι, παρά τη σοβαρότητα του θέματος, λόγω της παιδικής προσέγγισής του από τους ηθοποιούς. Σε κάποιο σημείο όμως παγώσαμε όλοι και ένα μικρό κορίτσι ξέσπασε σε λυγμούς. Πράγματι δεν θα την πρότεινα για πολύ μικρά παιδιά. Πάντως, το ηθικό δίδαγμα του να μην παραιτούμαστε και να επιμένουμε στους στόχους μας, το πέρασαν με πολύ ωραίο τρόπο. Θα έλεγα όσοι ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν να είναι προετοιμασμένοι για κάτι χαλαρό, χωρίς απαιτήσεις σε σκηνικά, μεταμφιέσεις, σοβαρούς διαλόγους.

Αφήστε μια απάντηση

Απολαύσαμε την παράσταση “Ιστορίες Άνω Κάτω” ή αλλιώς Ιστορίες καθημερινής τρέλας!!!

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ της Δήμητρας Στάϊκου στο Θέατρο Κάτω Από τη Γέφυρα