in

«Το Δίκτυο κάτω από τις γραμμές» εγκαίνια του νέου χώρου του Εφηβικού Δικτύου (2/2)

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και η διεθνής οργάνωση Secours Islamique France σας προσκαλούν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, και ώρες 5:00 μμ – 8:00 μμ, στο νέο χώρο του Εφηβικού Δικτύου, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 189.

Στη συνάντηση αυτή, θα έχουμε την ευκαιρία να «ξανασυστηθούμε» και να σας παρουσιάσουμε το ανανεωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για εφήβους/έφηβες και νέους/νέες, αλλά και τις δράσεις που έχουν ως τώρα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Εφηβικό Δίκτυο», το οποίο υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

Video – παρουσίαση του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Προβολή της ταινίας μικρού μήκους “Bird Song” που δημιουργήθηκε από έφηβους/ες με την τεχνική του stop – motion animation
Προβολή του Ηχητικού Ντοκιμαντέρ  «Μια Πόλη από Ήχο» του Exile Room Productions, σε συνεργασία με το Εφηβικό Δίκτυο
Παρουσίαση της εφημερίδας έφηβων και νέων προσφύγων «Αποδημητικά Πουλιά» (Έχουν κυκλοφορήσει ήδη 6 τεύχη.)
Έκθεση Φωτογραφίας έφηβων προσφύγων με τίτλο «Μία διαδρομή, Χίλιες Εικόνες», εμπνευσμένη από το διήγημα του Πέτρου Μάρκαρη «Η Αθήνα της μιας Διαδρομής»
Θα ολοκληρωθεί με εορταστική διάθεση: DJ set με τον DJ Quentin &  Welcome Drinks & Ορεκτικά

Εφηβικό Δίκτυο/ Διαπολιτισμικό Κέντρο Εφήβων

Το Εφηβικό Δίκτυο δημιουργήθηκε στα τέλη του 2016 από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Αποτελεί ένα χώρο για εφήβους, ηλικίας 13 έως 18 ετών αλλά και για τη μεταβατική περίοδο της νεότητας. Ο χώρος είναι ανοιχτός σε όλους και όλες ανεξάρτητα από την εθνικότητα, το φύλο, τη θρησκεία και τη γλώσσα τους. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 έως τις 20:00.

Με στόχο να αποτελέσει έναν χώρο συνάντησης, συναναστροφής, ανάπτυξης δεξιοτήτων και έκφρασης, στο Εφηβικό Δίκτυο σε εβδομαδιαία βάση πραγματοποιούνται δημιουργικές ομάδες, προγράμματα μαθησιακής στήριξης, εκπαιδευτικά προγράμματα και πολιτιστικές δράσεις που συντονίζουν εθελοντές εκπαιδευτές, παιδαγωγοί και καλλιτέχνες.

Ήδη λειτουργούν με επιτυχία προγράμματα όπως: τα εργαστήρια 3D printing, STEM, stop motion animation, μακραμέ και αρχιτεκτονικής, η ομάδα μπάσκετ και η θεατρική ομάδα city-zen-ship που συνεργάζεται με τη θεατρική κολεκτίβα από τη Γαλλία “Je pars a Zart”, κ.α.

Παράλληλα, στο Εφηβικό Δίκτυο παρέχονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και επαγγελματικού προσανατολισμού σε όσα παιδιά το επιθυμούν, ενώ λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη με βιβλία, λογοτεχνικά και γνώσεων, εγκυκλοπαίδειες, και επιτραπέζια παιχνίδια.

​Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και το Εφηβικό Δίκτυο μπορείτε να απευθυνθείτε:

Ελεονώρα Γκουσιάρη / Eleonora Goussiari
Project Coordinator
Εφηβικό Δίκτυο / Network Youth Center
189 Konstantinoupoleos street, Larissa Station
M: +306997252599
T:  +302105247470
Email: 
www.ddp.gr

Το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» δραστηριοποιείται από το 2004 ως μη κερδοσκοπικό σωματείο με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών. Μέσα από εξειδικευμένα παιδαγωγικά προγράμματα, δημιουργικές ομάδες, αλλά και δράσεις ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης το Δίκτυο απευθύνεται σε όλα τα παιδιά. Επιπλέον, με πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης, θεσμικές παρεμβάσεις και συνεργασίες με φορείς, ιδρύματα, ΜΚΟ και διεθνείς οργανώσεις, το Δίκτυο επιδιώκει τη διάδοση αλλά και την εφαρμογή στην πράξη της Διεθνούς Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Ημερίδα «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ» στα Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ με Ελεύθερη Είσοδο ( Σάββατο 10/2, 09.00:16:00)

Θέλετε Περισσότερη Ευτυχία στη Ζωή σας το 2018;