in ,

«Το Αηδόνι, ο  Αυτοκράτορας κι  ένα  Χρυσό Κλουβί» από την Ομάδα θεάτρου σελίδα 231

«Το Aηδόνι,  ο  Aυτοκράτορας κι  ένα  Xρυσό κλουβί»

ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ

Θεατρική Παράσταση για παιδιά

από την Ομάδα θεάτρου σελίδα 231

 

Mια χαρούμενη και πρωτότυπη παράσταση από την παιδική σκηνή της Ομάδας θεάτρου σελίδα 231, βασισμένη στο κλασσικό αριστούργημα του Hans Christian Αndersen, Το Aηδόνι του Αυτοκράτορα.

Χρησιμοποιώντας τεχνικές  θεατρικού παιχνιδιού, αφήγησης και σωματικού θεάτρου οι ηθοποιοί με απλά σκηνικά αντικείμενα που μεταμορφώνονται, διαδραστικότητα, χιούμορ, ζωντανούς ήχους και μουσική, ζωντανεύουν μοναδικά το γνωστό παραμύθι, όπου με αλληγορικό τρόπο στοχάζεται πάνω σε αξίες όπως η φιλία, η ελεύθερη βούληση, η αγάπη και η ελευθερία.

Υπόθεση: Μια φορά κι έναν καιρό, κάπου στον κόσμο μας, ένας νυσταγμένος αυτοκράτορας ανακάλυψε την ύπαρξη του αηδονιού με την πιο γλυκιά λαλιά! Διατάζει λοιπόν τους αυλάρχες του, να του το φέρουν αμέσως! Έτσι κι έγινε… Οι αυλάρχες με τη βοήθεια μιας μαγείρισσας και μετά από τις περιπετειώδεις συναντήσεις τους, με ένα γαϊδουράκι, μια αγελάδα κι ένα …σκουπόξυλο, βρίσκουν επιτέλους το αηδονάκι και το πηγαίνουν στο παλάτι.  Το αηδονάκι φυλακίζεται στο παλάτι, κελαηδά συνεχώς κι η ζωή του αυτοκράτορα αποκτά επιτέλους νόημα.  Όμως όχι για πολύ… Καθώς τα χρόνια περνούν, ο αυτοκράτορας ενθουσιάζεται με ένα καινούριο απόκτημα: ένα γυαλιστερό φανταχτερό μηχανικό κουρδιστό αηδόνι που κελαηδά συνεχώς! Καθώς το αληθινό δεν ήταν πια χρήσιμο, ο αυτοκράτορας διατάζει να το διώξουν αμέσως!  Έτσι κι έγινε …. Τι θα συμβεί όμως, όταν ο ρολογάς του παλατιού ανακοινώσει στον αυτοκράτορα ότι τα γρανάζια του μηχανικού αηδονιού δεν λειτουργούν πια;

Συντελεστές:
Κίνηση – Χορογραφίες : Ειρήνη Πολυδώρου, Δραματουργική Επεξεργασία / Σκηνοθεσία: Βίβιαν Κραββαρίτη, Ζωγραφιά αφίσας: Ο μικρός Fragiskos, Βοηθός Σκηνοθέτη – Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Μοσκιού, Κατασκευή Σκηνικών αντικειμένων: Ελένη Γιαννακοπούλου,  Ζωγραφιά σκηνικού: Δέσποινα Τσιρίγου, Σκηνογραφία: Ομάδα θεάτρου Σελίδα 231, Φωτογραφίες: Δέσποινα Τσιρίγου. Με τους Γιώργο Μοσκιού, Βίβιαν Κραββαρίτη, Χριστίνα Χριστοδούλου. Παραγωγή: Ομάδα θεάτρου σελίδα 231

Πληροφορίες:
ΠΟΥ:
Θέατρο ΜΠΙΠ (Αγ.Μελετίου 25 & Κυκλάδων, Κυψέλη).  ΠΟΤΕ: Από την Κυριακή 19 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι. Διάρκεια: 60Λεπτά. Προτεινόμενες ηλικίες: Από 4 ετών και πάνω. Εισιτήριο: Αντί εισιτηρίου προτείνεται ελεύθερη οικονομική συνεισφορά. Τηλέφωνο για κρατήσεις λόγω περιορισμένων θέσεων: 6985 640 224 / 213 03 44 074

 

Η Ομάδα θεάτρου σελίδα 231, γεννήθηκε το 2011.  Έκτοτε δημιουργεί έργο για το θέατρο με παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους. Η  παιδική σκηνή  της ομάδας αποτελείται από ηθοποιούς και θεατροπαιδαγωγούς.  Προτείνει θέατρο για παιδιά και όχι παιδικό θέατρο.  Θέατρο όπου η φαντασία των παιδιών διεγείρεται, κυριαρχεί η διάδραση, η αμεσότητα, η σκηνική ειλικρίνεια, η επινοητικότητα, χωρίς να επισκιάζεται από υπερμεγέθη φαντασμαγορικές σκηνικές προτάσεις. ΜΑΓΕΙΑ μέσα από τη ΦΑΝΤΑΣΙΑ, Διαδραστικότητα, σκηνική ΑΛΗΘΕΙΑ  μέσα από το ΠΑΡΑΜΥΘΙ.

Το θέατρο ΜΠΙΠ  είναι μια νέα θεατρική σκηνή που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2015. Βρίσκεται στην καρδιά της θεατρικής Αθήνας στην Κυψέλη και στεγάζεται σε έναν  καλαίσθητο καθαρό και φιλόξενο χώρο. (Ο χώρος πληροί όλες τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές ασφάλειας και άνεσης (κλιματισμός, πυρόσβεση, έξοδοι κινδύνου – επίσης  είναι προσβάσιμος  για  ΑΜΕΑ.)

 

 

 

 

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Είδαμε την παράσταση “ΟΤΙ…. ΤΙΠΟΤΑ”

Σαν.. Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας στο θέατρο 104