Στείλε σε φίλους

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ!

21 votes, average: 1,00 out of 1 (21 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ!

Είχαμε ενημερωθεί για τα καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και δηλώσαμε συμμετοχή για το γιο μου (7 ½ χρ.) και μια φίλη του (7χρ.) στο πρόγραμμα «Θαλασσινές περιπέτειες… στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών στις 7 Ιουλίου. Ήμασταν σε αναμονή αλλά ευτυχώς δυο μέρες πριν μας ενημέρωσαν για κάποια ακύρωση κι έτσι Παρασκευή πρωί πήραμε το μετρό και περπατώντας λιγάκι από την Ομόνοια βρεθήκαμε στο υπέροχο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στις πληροφορίες υποδέχθηκαν τα παιδιά οι υπεύθυνοι του προγράμματος και αφού τους φόρεσαν την ταυτότητα με το όνομά τους ξεκίνησαν την ξενάγηση. Για εμάς τις μαμάδες οι επιλογές ήταν να κατέβουμε για καφέ στο αίθριο του μουσείου ή να περάσουμε από το ταμείο και να μπούμε και να δούμε κι εμείς (ανεξάρτητα από το γκρουπ των παιδιών) τους θησαυρούς του μουσείου. Προτιμήσαμε το 2ο καθώς είχαμε 2 ολόκληρες ώρες μπροστά μας (που τελικά αποδείχθηκαν λίγες για τις τόσες αίθουσες).
Στις 13:00 πήραμε τα παιδιά από τις πληροφορίες, ήταν πολύ χαρούμενα και κρατούσαν ένα χταπόδι που είχαν φτιάξει στο εικαστικό εργαστήριο που ακολούθησε της ξενάγησης και «έρευνας» τους στα εκθέματα της περιοδικής έκθεσης «Οδύσσειες».
Επειδή όμως κι εμείς στη δική μας έρευνα είχαμε ανακαλύψει τη Συλλογή Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων ξαναμπήκαμε όλοι μαζί στο μουσείο για να τη δούμε.
Βγαίνοντας περάσαμε έξω από το Πολυτεχνείο και είδαμε το μνημείο και την σπασμένη από το τανκ καγκελόπορτα. Και μιας και η όρεξη για φαγητό και βόλτες είχε ανοίξει για τα καλά ανεβήκαμε ως τα γειτονικά Εξάρχεια για σουβλάκι και πορτοκαλάδες σε ένα σκιερό πεζόδρομο.
Ήταν μια υπέροχη και ξεχωριστή μέρα, αν και κουρασμένα τα παιδιά σε όλη την επιστροφή τραγουδούσαν και γελούσαν! Και σίγουρα έχουν πλέον κάποιους ακόμα λόγους να αγαπούν τα μουσεία!
Συγχαρητήρια στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για τα οργανωμένα, ενδιαφέροντα και δωρεάν προγράμματα που οργανώνει κι αυτό το καλοκαίρι. Για όσους ενδιαφέρονται τα προγράμματα «τρέχουν» ακόμα κι αν υπάρχουν θεσεις αξίζει να πάτε!

Στείλε σε φίλους

Φωτογραφία του/της Stavroulita!!!
θα γίνω γέλιο να κρυφτώ σε παιδιά που ξεφαντώνουν!

16 Σχόλια

 1. Φωτογραφία του/της anastgeka

  Πολύ ωραίο!

 2. Φωτογραφία του/της ΝΙΚΗ ΒΟΥΡΝΑΖΟΥ

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ !

 3. Φωτογραφία του/της felacha

  φοβερή η επιλογή σας

 4. Φωτογραφία του/της despoinael

  Θα αναζητήσουμε αυτό το πρόγραμμα.

 5. Φωτογραφία του/της costasp

  Ενδιαφέρον πρόγραμμα!

 6. Φωτογραφία του/της codina

  Πολύ δημιουργικά και ενδιαφέροντα προγράμματα όπως πάντα!

 7. Φωτογραφία του/της Elina

  Θα το ψάξουμε, ευχαριστούμε!

 8. Φωτογραφία του/της stamhit-1110

  πολύ καλό!

 9. Φωτογραφία του/της argiris73-3077

  Πολύ ωραία επιλογή!!1

 10. Φωτογραφία του/της Rioulitsa

  Καταπληκτική πρόταση….όταν η μαμά δεν δουλεύει….

 11. Φωτογραφία του/της Ioanna00

  Πολύ ωραία προγράμματα.

 12. Φωτογραφία του/της johndimos

  φοβερή ιδέα

 13. Φωτογραφία του/της michalis

  υπέροχη η ιδέα σου

 14. Φωτογραφία του/της fotinikalitsi

  Σίγουρα πολύ καλή πρόταση!

Στείλε το σχόλιο σου

Read previous post:
Ταξιδάκι στον όμορφο Πόρο!

Παρασκευή απόγευμα, κατευθείαν μετά την δουλειά, με πολύ τρέξιμο και καλή διάθεση πήραμε το τελευταίο καράβι από Πειραιά για Πόρο....

Close