Στείλε σε φίλους

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ!

22 votes, average: 1,00 out of 1 (22 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ!

Είχαμε ενημερωθεί για τα καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και δηλώσαμε συμμετοχή για το γιο μου (7 ½ χρ.) και μια φίλη του (7χρ.) στο πρόγραμμα «Θαλασσινές περιπέτειες… στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών στις 7 Ιουλίου. Ήμασταν σε αναμονή αλλά ευτυχώς δυο μέρες πριν μας ενημέρωσαν για κάποια ακύρωση κι έτσι Παρασκευή πρωί πήραμε το μετρό και περπατώντας λιγάκι από την Ομόνοια βρεθήκαμε στο υπέροχο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στις πληροφορίες υποδέχθηκαν τα παιδιά οι υπεύθυνοι του προγράμματος και αφού τους φόρεσαν την ταυτότητα με το όνομά τους ξεκίνησαν την ξενάγηση. Για εμάς τις μαμάδες οι επιλογές ήταν να κατέβουμε για καφέ στο αίθριο του μουσείου ή να περάσουμε από το ταμείο και να μπούμε και να δούμε κι εμείς (ανεξάρτητα από το γκρουπ των παιδιών) τους θησαυρούς του μουσείου. Προτιμήσαμε το 2ο καθώς είχαμε 2 ολόκληρες ώρες μπροστά μας (που τελικά αποδείχθηκαν λίγες για τις τόσες αίθουσες).
Στις 13:00 πήραμε τα παιδιά από τις πληροφορίες, ήταν πολύ χαρούμενα και κρατούσαν ένα χταπόδι που είχαν φτιάξει στο εικαστικό εργαστήριο που ακολούθησε της ξενάγησης και «έρευνας» τους στα εκθέματα της περιοδικής έκθεσης «Οδύσσειες».
Επειδή όμως κι εμείς στη δική μας έρευνα είχαμε ανακαλύψει τη Συλλογή Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων ξαναμπήκαμε όλοι μαζί στο μουσείο για να τη δούμε.
Βγαίνοντας περάσαμε έξω από το Πολυτεχνείο και είδαμε το μνημείο και την σπασμένη από το τανκ καγκελόπορτα. Και μιας και η όρεξη για φαγητό και βόλτες είχε ανοίξει για τα καλά ανεβήκαμε ως τα γειτονικά Εξάρχεια για σουβλάκι και πορτοκαλάδες σε ένα σκιερό πεζόδρομο.
Ήταν μια υπέροχη και ξεχωριστή μέρα, αν και κουρασμένα τα παιδιά σε όλη την επιστροφή τραγουδούσαν και γελούσαν! Και σίγουρα έχουν πλέον κάποιους ακόμα λόγους να αγαπούν τα μουσεία!
Συγχαρητήρια στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για τα οργανωμένα, ενδιαφέροντα και δωρεάν προγράμματα που οργανώνει κι αυτό το καλοκαίρι. Για όσους ενδιαφέρονται τα προγράμματα «τρέχουν» ακόμα κι αν υπάρχουν θεσεις αξίζει να πάτε!

Στείλε σε φίλους

17 Σχόλια

 1. super

 2. Πολύ ωραίο!

 3. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ !

 4. φοβερή η επιλογή σας

 5. Θα αναζητήσουμε αυτό το πρόγραμμα.

 6. Ενδιαφέρον πρόγραμμα!

 7. Πολύ δημιουργικά και ενδιαφέροντα προγράμματα όπως πάντα!

 8. Θα το ψάξουμε, ευχαριστούμε!

 9. πολύ καλό!

 10. τέλειο!

 11. Πολύ ωραία επιλογή!!1

 12. Καταπληκτική πρόταση….όταν η μαμά δεν δουλεύει….

 13. Πολύ ωραία προγράμματα.

 14. φοβερή ιδέα

 15. υπέροχη η ιδέα σου

 16. Σίγουρα πολύ καλή πρόταση!

 17. Υπέροχη μέρα!

Στείλε το σχόλιο σου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ταξιδάκι στον όμορφο Πόρο!

Παρασκευή απόγευμα, κατευθείαν μετά την δουλειά, με πολύ τρέξιμο και καλή διάθεση πήραμε το τελευταίο καράβι από Πειραιά για Πόρο....

Close