in , ,

Το αγάπησα!Το αγάπησα! ΣυμπαθητικόΣυμπαθητικό Δεν μου άρεσεΔεν μου άρεσε

Τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας για γονείς και παιδιά

1107 Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας δωρεάν, 24 ώρες, κάθε μέρα

 • Παιδιά και έφηβοι που θέλουν να ενημερωθούν για ζητήματα που τους απασχολούν ή τους ενδιαφέρουν
 • Παιδιά και έφηβοι που χρειάζονται βοήθεια για δυσκολίες ψυχολογικής ή κοινωνικής φύσης
 • Παιδιά και έφηβοι που είναι θύματα κακοποίησης, παραμέλησης, εκφοβισμού, εγκατάλειψης κ.α.
 • Παιδιά και έφηβοι που είναι θύματα εμπορίας, εκμετάλλευσης και παράνομων ή εγκληματικών πράξεων
 • Ανήλικοι που έχουν εμπλακεί σε παραβατικές πράξεις
 • Έφηβοι και έφηβες που εγκαταλείπουν το σπίτι τους
 • Γονείς/κηδεμόνες, αδέλφια ή συγγενείς για θέματα που αφορούν τον ρόλο τους σε ζητήματα σχετικά με ανηλίκους
 • Εκπαιδευτικοί για θέματα που αφορούν μαθητές τους
 • Επαγγελματίες υγείας, πρόνοιας κ.α. για θέματα που αφορούν την Παιδική Προστασία
 • Φορείς παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και προστασίας ανηλίκων
 • Εισαγγελικές, δικαστικές και αστυνομικές αρχές για την προστασία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο
 • Κοινωνικοί φορείς για την ενημέρωσή τους σε ζητήματα Παιδικής Προστασίας
 • Πολίτες που θέλουν να αναφέρουν συμβάντα και καταστάσεις που αφορούν παιδιά σε κίνδυνο ή επιθυμούν να συνεισφέρουν εθελοντικά στην κοινωνική τους στήριξη.

1056 Γραμμή SOS για Παιδιά, Έφηβους και Γονείς

Η αναγνωρισμένη ως Εθνική, Γραμμή SOS 1056 λειτουργεί από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και είναι στη διάθεση κάθε παιδιού και ενήλικα για την παροχή υποστήριξης σε θέματα που τους απασχολούν. Η Γραμμή 1056 διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση φαινομένων Βίας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά (Σωματική, Σεξουαλική & Ψυχολογική Κακοποίηση, Παραμέληση, Bullying, Παράνομη διακίνηση & εμπορία).

Η Γραμμή 1056 είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

Οι κλήσεις προς την Γραμμή 1056 είναι δωρεάν από σταθερό και κινητό τηλέφωνο, για κλήση από καρτοτηλέφωνο ΔΕΝ απαιτείται τηλεκάρτα, ενώ η κλήση από καρτοκινητά δεν απαιτεί διαθέσιμες μονάδες.

115 25  Συμβουλευτική Γραμμή  Μαζί για το Παιδί για παιδιά και οικογένειες

• Συμβουλευτικό Κέντρο. Ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες, ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς, ομιλίες ψυχολόγων σε σχολεία και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

116 111 Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων
Η «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» είναι μια νέα συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους. Αν είσαι παιδί ή έφηβος μέχρι 18 ετών μπορείς να τηλεφωνήσεις δωρεάν από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο από οποιοδήποτε μέρος της Κύπρου. Οι μέρες και ώρες που μπορείς να καλέσεις είναι από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 12:00 το μεσημέρι ως τις 20:00 το βράδυ και κάθε Σάββατο από τις 9:30 το πρωί ως τις 14:0το μεσημέρι.

Απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία κ.λπ).
To Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ξεκίνησε να λειτουργεί από το Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και πιο συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE / INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο.
Μέσω της ιστοσελίδας SaferInternet4Kids.gr μπορεί κανείς να ενημερωθεί και να αντλήσει υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων με το οποίο μπορεί με τη σειρά του να ενημερώσει διαδραστικά παιδιά και νέους κάθε ηλικίας. Το ενημερωτικό αυτό portal απευθύνεται τόσο σε γονείς και εκπαιδευτικούς όσο και σε εφήβους και παιδιά και περιλαμβάνει κατάλληλο πολυμεσικό υλικό.
Επίσης μέσω της Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του διαδικτύου SafeLine(http://www.safeline.gr/), δέχεται καταγγελίες για παιδική κακοποίηση και παράνομη χρήση του διαδικτύου και συνεργάζεται τόσο με την Ελληνική αστυνομία όσο και με την INTERPOL μέσω του Ευρωπαϊκού οργανισμού INHOPE.

800 11 32 000 Γραμμή του Συνηγόρου του Παιδιού για παιδιά 

800.11.32.000 – τηλέφωνο χωρίς χρέωση για παιδιά (Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00πμ – 4:00μμ)

213 1306703, 213 1306605 – Γραμματεία Δικαιωμάτων του Παιδιού (Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00πμ – 4:00μμ)

213 1306 600 – τηλεφωνικό κέντρο Συνηγόρου του Πολίτη (Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:30πμ – 2:00μμ, Τετάρτη 8:30πμ – 4:30μμ)

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

3 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Μαθήματα για παιδιά στο Ωδείο ΣΙΜΩΝ ΚΑΡΑΣ

Η έκθεση Van Gogh Alive πηγαίνει…Θεσσαλονίκη