in ,

“Τα πιο όμορφα παραμύθια του κόσμου!” με τη Σάσα Βούλγαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης όλες τις Κυριακές του Φεβρουαρίου με προσφορά “1+1 Δώρο”

sasa-paramithia-paramithenia

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ!

Τα πιο όμορφα παραμύθια του κόσμου!

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΟΥ ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ!

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν Δράκοι.. ήταν και Βασιλοπούλες! Ήταν γενναία παλικάρια, ήταν και Μάγισσες φρικτές! Ήταν Βασίλεια χρυσά, ήταν και Δάση Σκοτεινά… ήτανε Θάλασσες πλατιές και Βοσκοπούλες και Ξωθιές και Κάστρα απάτητα Ψηλά που έκρυβαν Σεντούκια Μυστικά… με των Παραμυθιών τους Θησαυρούς όλου του Κόσμου!!!

Η αφήγηση των παλιών παραμυθιών…

Είναι μια Τέχνη Πανάρχαια, πάρα πολύ δύσκολη, με κανόνες και τεχνάσματα όπως κάθε πραγματική τέχνη. Δείχνει απατηλά εύκολη αλλά ο καλός παραμυθάς πρέπει να μπορεί να κρατά μαγεμένον όποιον τον ακούει μόνο με τα λογια του. Υπήρχαν εποχές που, στης Ανατολής τα μέρη, γέμιζαν το στόμα ενός καλού παραμυθά με χρυσάφι!

Τα παραμύθια του παλιού καιρού, τα παραμύθια των παππούδων και των γιαγιάδων μας είναι τόσο όμορφα που δίνουν ακόμα και στις ημέρες μας ιδέες σε συγγραφείς, επιστήμονες, σεναριογράφους, ζωγράφους, δασκάλους και βέβαια… σε όλους μας!

sasa marios

Ελάτε να ακούσετε παραμύθια από το στόμα μιας πραγματικής παραμυθούς!!!

Κι αν θέλετε μπορείτε να ζητήσετε και το αγαπημένο σας παραμύθι!

Που ξέρετε; Μπορεί και να σας το πει!


ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!

Από 7 Φεβρουαρίου στις 12.30 με 13.30

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΦΗΓΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Info:

Με ιστορίες που αλλάζουν κάθε φορά, με λιτή σκηνική παρουσία, όπως ταιριάζει στην αφήγηση των παραμυθιών με όχημα την φωνή, το τραγούδι, την αυτοσχεδιαστική κίνηση και με πρωτότυπα μουσικά όργανα η Σάσα αφηγείται για μικρά και μεγάλα παιδιά…

…από 5 έως 105 χρονών!

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΙΔΕΑ,

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΙΣΤΟΡΙΩΝ, ΑΦΗΓΗΣΗ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 60 ΛΕΠΤΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

τα παιδάκια πρέπει να είναι το λιγότερο 5 ετών και να συνοδεύονται οπωσδήποτε από κάποιον ενήλικο! Τα παραμύθια είναι απολαυστικά για όλες τις ηλικίες, γι΄αυτό όποιος θέλει μπορεί να τα ακούσει χωρίς να συνοδεύεται απαραίτητα  από παιδάκι!!!!

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 206, ΤΑΥΡΟΣ, ΑΘΗΝΑ

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Ταμεία Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης  (Πειραιώς 206, Ταύρος), 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00, www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου),

Ticket Services Ωρ. λειτουργίας:

Δευ. & Τετ. 09:00 – 17:00, Τρ., Πεμ. & Παρ. 09:00 – 20:00, Σαβ. 10:00 – 14:00

ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ: €8 ΟΜΑΔΙΚΟ (άνω των 10 ατόμων): €6

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με την Σάσα Βούλγαρη σε κάθε παράσταση θα δίνονται 10 δωρεάν εισιτήρια σε άνεργους γονείς.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Διαφορετικά προγράμματα αφήγησης από την προσχολική ηλικία ως και το Λύκειο ανάλογα με το εξελικτικό στάδιο των μαθητών

sasa-elamazi2

Είμαι η Σάσα η παραμυθού…

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καρδίτσα ακούγοντας, λέγοντας, παίζοντας και… τρώγοντας ιστορίες μέχρι που άρχισα να αφηγούμαι παραμύθια ασταμάτητα από το 1993 – πάνω από 20 χρόνια, όταν ακόμα δεν υπήρχαν στην Ελλάδα επαγγελματίες παραμυθάδες!

Αγαπώ πολύ τα παιδιά γι΄ αυτό σπούδασα ψυχολογία και παιδαγωγικά κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι συνέχεια με παιδιά παίζοντας, δημιουργώντας, μαθαίνοντας…

Αγαπώ πολύ και τα μουσεία, γι΄ αυτό έφτιαξα πολλά προγράμματα με ιστορίες για πολλά μουσεία, όπως το Λαϊκής Τέχνης, το Κυκλαδικής Τέχνης, το Μπενάκη – Ισλαμικής Τέχνης, το Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – κέντρο Γαία, κ.α.

Ήμουν η πρώτη επαγγελματίας παραμυθού της ελληνικής τηλεόρασης και αφηγήθηκα 13 ελληνικά λαϊκά παραμύθια στην ΕΤ 1, το 1998. Τα παραμύθια αυτά μεταδόθηκαν πολλές φορές  και πολλά παιδάκια εντωμεταξύ μεγάλωσαν αλλά έρχονται και με ακούνε ακόμα.

Ήμουν η πρώτη παραμυθού της Ελλάδας που προτάθηκε για το μεγαλύτερο βραβείο παιδικής λογοτεχνίας στον κόσμο το Astrid Lindgen Memorial Award (2014, 2015).

Τις ιστορίες μου τις λέω σε σχολεία και σε βιβλιοθήκες σε όλες τις ηλικίες από τα προνήπια έως και τα Λύκεια ακόμα και σε Πανεπιστήμια!

Από το 2010 θα με βρείτε τακτικά να λέω και να διδάσκω τα παραμύθια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Δεν μαθαίνω ποτέ τα παραμύθια «απ΄ έξω»!!!

Κάθε φορά λέω τις ιστορίες με δικά μου λόγια, και γι΄ αυτό ποτέ δεν ξέρω τι ακριβώς θα συμβεί σε κάθε μου αφήγηση: είναι σα να ξαναφτιάχνω τα παραμύθια μαζί με όσους με ακούνε. Έτσι έκαναν πάντα οι παλιοί παραδοσιακοί παραμυθάδες που θέλω να τους μοιάζω. Άλλωστε… έτσι έχει πιο πολύ πλάκα!!! Τα παραμύθια είναι κάθε φορά διαφορετικά και γεμάτα εκπλήξεις, ιδέες, λέξεις και εικόνες.

Όταν λέω τις ιστορίες μου, μου αρέσει συχνά να τραγουδάω, να αλλάζω με τρόπο παράξενο τη φωνή μου για να ταιριάζει στον κάθε ήρωα, να παίζω μουσικά όργανα που μαζεύω απ΄ όλον τον κόσμο, να κουνάω χέρια, πόδια και όλο μου το σώμα σα να χορεύω!

Α! Μου αρέσει επίσης να ζωγραφίζω τα παραμύθια μου για να τα θυμάμαι καλύτερα!

Περισσότερο απ΄ όλα όμως μου αρέσει η καλή σας παρέα όταν έρχεστε κοντά μου για να σας πω τα παραμύθια μου!!!

Είσαι elamazistas; Κάνε κλικ στο κουπόνι, εξαργύρωσε πόντους και κέρδισε ένα εισιτήριο δώρο για κάθε ένα που θα αγοράσεις!

 COUPON-sample

 

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

4 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Είδαμε τη 12η νύχτα του Σαίξπηρ!