in ,

Τα νέα του Imaginary Rooms για εσάς και τα παιδιά σας

The coloring & doodling project – Για παιδιά 6 – 12 ετών

Έχετε μήπως παρατηρήσει ότι ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο ή ενώ παρακολουθείτε μια διάλεξη συγχρόνως ζωγραφίζετε αυθόρμητα κι ασταμάτητα; Αν ναι, καλώς ήρθατε στο μαγικό κόσμο της Αυθόρμητης Ζωγραφικής-Doodling με τους Imaginary Rooms! (…)
Έχετε μήπως παρατηρήσει ότι ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο ή ενώ παρακολουθείτε μια διάλεξη συγχρόνως ζωγραφίζετε αυθόρμητα κι ασταμάτητα; Αν ναι, καλώς ήρθατε στο μαγικό κόσμο της Αυθόρμητης Ζωγραφικής-Doodling με τους Imaginary Rooms! Όταν οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής συναντούν την αδάμαστη φαντασία κι ενέργεια των παιδιών. Ένα εργαστήρι για όλους εμάς που δε γνωρίζουμε τις λέξεις λάθος, γόμα, στερεύω κουκκίδες, μουτζούρες, μονοκονδυλιές, Characters, προσωπικό στιλ.
Το Doodling είναι ένα υπέροχο και χρήσιμο εργαλείο για να αναπτύξουμε τη δημιουργικότητά μας και να εξελίξουμε την προσωπικότητα και τον αλτρουισμό μας. Βοηθήστε τα παιδιά σας να απελευθερωθούν και να χαράξουν μια μοναδική πορεία.
Διδασκαλία, επιμέλεια: Νάντια Στασινού

Για παιδιά 6 – 12 ετών

ΚΥΚΛΟΣ 1 6, 13, 20 Οκτωβρίου, 3 Νοεμβρίου 2017

ΚΥΚΛΟΣ 2 12, 19, 26 Ιανουαρίου, 2 Φεβρουαρίου 2018

Παρασκευή, 18:00 – 19:00

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 80€

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η αίτηση συμμετοχής, να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: ή με fax: 210-3611380 καθώς και να έχει γίνει προαγορά.

Street art Ξεναγήσεις για Σχολεία
Δραστηριότητα προτεινόμενη για Εκπαιδευτικές Εκδρομές

Ηλικίες: 6 – 18 ΕΤΩΝ

Πώς και πότε ξεκίνησε το graffiti; Πώς ταξίδεψε στον κόσμο; Ποιες διαφορετικές τεχνοτροπίες και styl υπάρχουν; Ποια είναι η ιστορία πίσω από τους σημαντικότερους έλληνες γκραφιτάδες; Γιατί η Ελλάδα θεωρείται η Μέκα της παγκόσμιας street art; Πως οι έλληνες γκραφιτάδες έχουν μετατραπεί σε επαγγελματίες κι αναγνωρισμένους επαγγελματίες; Πώς να “διαβάζουμε” την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε ζωγραφισμένο τοίχο; Πώς γίνεται να ζωγραφίσουμε με τέτοια λεπτομέρεια χρησιμοποιώντας μόνο σπρέη;

Τα μέλη του Imaginary Rooms, μετά από τη 18ετή πορεία τους στο χώρο του Graffiti και Street Art, με εμπειρία πάνω στη Γραφιστική κι Αρχιτεκτονική κι αγάπη για τα Workshops, εισάγουν, μέσα από μια διασκεδαστική βόλτα 90 λεπτών, τα παιδιά στο φανταστικό κόσμο του μεγαλύτερου σύγχρονου καλλιτεχνικού ρεύματος παγκοσμίως. Μια μοναδική εμπειρία που ταιριάζει απόλυτα στην αυθόρμητη δημιουργικότητα κι ανάγκη των παιδιών για εξερεύνηση του κόσμου και του πολιτισμού.

Πληροφορίες:
Ώρες και μέρες Ξεναγήσεων: καθημερινές 8.00-13.00 (διαφορετικές μέρες κι ώρες μόνο κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας )
Για περισσότερες πληροφορίες για τις τοποθεσίες που πραγματοποιούνται οι ξεναγήσεις ή για τη διαμόρφωση μιας custom made εμπειρίας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα 697 2609567, 215 5304555, .

Ο Άγιος Βασίλης & οι Doodlers του!

Χριστουγεννιάτικο εργαστήριο Doodling (Aυθόρμητη Ζωγραφική)

Αλήθεια, είναι ποτέ δυνατόν να εκπληρωθούν όλες οι επιθυμίες μας;
Που μένει τελικά ο Άγιος Βασίλης; Τον έχετε πετύχει να απλώνει την μπουγάδα του; Να τρώει μελομακάρονα, ενώ εσείς κοιμάστε; Τι ρούχα φοράει στην καθημερινότητα του; Τι ώρα ξυπνάει το πρωί; Οι βοηθοί του, τα περίφημα ξωτικά τι δουλειά έκαναν πριν; Aλήθεια, έχει αποθήκη με τις επιθυμίες και τα γράμματα σας; Τελικά, μπορεί να πραγματοποιήσει όλες τις επιθυμίες σας; Άραγε εκείνος τι επιθυμεί για δώρο Χριστουγέννων;

Ένα δημιουργικό εργαστήρι για να γιορτάσουμε μέσα από τη διάδραση με τον Άγιο Βασίλη και τα doodλοξωτικά του την πραγματοποίηση των επιθυμιών! Τα παιδιά με βασικά τους εργαλεία χαρτί και μαρκαδόρους συμμετέχουν σε μία σειρά από ατομικές κι ομαδικές δημιουργικές περιπέτειες. Ταξιδεύουν χρησιμοποιώντας ως όχημα τον αυθορμητισμό, τις επιθυμίες και την κριτική τους σκέψη, τα οποία ξεδιπλώνουν μέσω της ζωγραφικής και της δημιουργικής γραφής. Χτίζουν ο καθένας την δική του ιστορία και εικονογράφηση για τον αγαπημένο σε όλους μας Άγιο Βασίλη.

Χρήσιμες πληροφορίες

To εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, καλώντας στο 694 5990207.

Ώρα: 11.00 – 13.00 Ηλικίες: 8 – 11 ετών και Ώρα: 13.30 – 14.30 Ηλικίες: 6 – 8 ετών

Kόστος: 12 ευρώ

Το ταξίδι της κουκκίδας ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΕΤΟΥΣ

Ηλικίες: 3,5 – 4,5 ετών & 5 – 6 ετών

Οι εγγραφές συνεχίζονται.

Διδασκαλία κι επιμέλεια: Νάντια Στασινού

Ηλικίες: 3,5 – 4,5
Διάρκεια Κύκλου: 6 μήνες
Διάρκεια: 1 ώρα, κάθε Σάββατο 11.45 – 12.45

Ηλικίες: 5 – 6 ετών
Διάρκεια Κύκλου: 6 μήνες
Διάρκεια: 1 ώρα, κάθε Σάββατο 17.00 – 18.00

Η εγγραφή στα workshops του Imaginary Rooms είναι δωρεάν.

Όραμα του Εργαστηρίου
Μέσα από την αυθόρμητη έκφραση και ασυγκράτητη εκτόνωση ενέργειας τα παιδιά πειραματίζονται, εξερευνούν το περιβάλλον μέσω των αισθήσεών τους, αναπτύσσουν παρατηρητικές ικανότητες και γνωρίζουν καλύτερα το εγώ τους. Η τέχνη είναι η διαδικασία εσωτερικής αναζήτησης, που βοηθά να αντιληφθείς τι θες, τι δε θες, τι μπορείς και τι δεν μπορείς. Επιθυμούμε και ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια για σχεδίαση και δημιουργική εκτόνωση, σαν πολύτιμη εμπειρία που προσφέρει η τέχνης της ζωγραφικής.

Στόχος μας
Βασικός μας στόχος είναι τα παιδιά να περάσουν όμορφες στιγμές, μέσα από ένα κλίμα δημιουργικότητας, συνεργασίας, ώθησης της φαντασίας κι αναγνώρισης βασικών κανόνων της ζωγραφικής. Επιθυμούμε να σχηματοποιηθεί περισσότερο η βάση για ανθρώπους, οι οποίοι οδεύουν στη σωστή κατεύθυνση από νωρίς, δημιουργώντας μια σύγχρονη δημιουργική, παραγωγική, χαρούμενη και υγιή κοινωνία.

Λίγα Λόγια για το εργαστήριο
Η δομή του μαθήματος είναι βασισμένη στη γέφυρα που συνδέει το ρεαλισμό και τη φαντασία, με κατανοητό και εύκολο τρόπο, ώστε τα παιδιά να αντιληφθούν αυτό που τους παρουσιάζεται.

Οι συμμετέχοντες λιλιπούτειοι καλλιτέχνες μας , οι “Koυκκίδες”, καλούνται να ανακαλύψουν τη μαγική διαδικασία δημιουργίας όσων κατοικούν στην ψυχή τους.

Eκεί όπου ο κύκλος σχηματίζει ένα κεφάλι, εκεί όπου οι γραμμές κάθετες και οριζόντιες σχηματίζουν πόδια και χέρια! Εκεί που ξεκινά το ταξίδι των κουκκίδων οι οποίες μετατρέπονται σε γραμμές, μουτζούρες, σχήματα, χρώματα, characters (φιγούρες), τοπία, ουρανό, ήλιο, χορτάρι & ιστορίες.

Δημιουργικές Δραστηριότητες:
* Γνωριμία με τα πολύτιμα δημιουργικά μας χέρια
* Γνωριμία με τα συναισθήματα
* Kουκκίδες & μουτζούρες
* Σχήματα & περιβάλλον
* Doodling (Αυθόρμητη Ζωγραφική)
* Γνωριμία με τα χρώματα
* Τhe coloring project
* Σε έναν κόσμο απο Κουκκίδες (Παραμύθι)
* Character Design (Ζωγραφική Χαρακτήρων)

Όλες οι δημιουργικές ασκήσεις πραγματοποιούνται υπό το πλαίσιο ενίσχυσης του πνεύματος ομαδικότητας, εξωστρέφειας και κοινωνικοποίησης, μέσα από το πρίσμα της διαρκούς παρατήρησης, έρευνας και πειραματισμού. Το μάθημα πραγματοποιείται γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι με βασικό συστατικό το μπλοκ ακουαρέλας ή ένα σημειωματάριο (sketchbook) μολύβι, ξυλομπογιά, μαρκαδόρο ή ότι άλλο υλικό εκείνα επιθυμούν.

Χρήσιμες πληροφορίες
Tο εργαστήριο αφορά ηλικίες 3,5 – 4,5 & 5 – 6 ετών

Οι εγγραφές συνεχίζονται.
Για δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να καλέσετε στα 694 5990207
και 215 5304555 (Δευτέρα έως Σάββατο 11:00 – 19:00).

Graffiti Workshops σε Σχολεία

Εργαστήρια Graffiti, διαθέσιμα να επισκεφτούν το δικό σας σχολείο!

Εξερευνώντας τις ικανότητες και δεξιότητές μας, μέσα από το παράδειγμα των σύγχρονων αστικών τοιχογράφων (Street Artists). Προετοιμασία του προσωπικού μας Portfolio.
Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

Μέσα από το συγκεκριμένο διαδραστικό workshop τα παιδιά υποστηρίζονται, ώστε να ξεκλειδωθούν δημιουργικά κι εκφραστικά. Το graffiti, αποδεδειγμένα, εμπνέει και συγκινεί τους νέους.

Βασικοί στόχοι του εργαστηρίου είναι να καταφέρουν οι μαθητές να:

– έρθουν σε μία πρώτη επαφή με την Ιστορία της Τέχνης.
– γνωρίσουν μια πληθώρα άγνωστων δημιουργικών επαγγελμάτων (μέσα από πραγματικά
παραδείγματα graffiti δημιουργών που εξελίχθηκαν σε επαγγελματίες).
– αντιληφθούν πώς η έκφραση μπορεί να εφαρμοστεί πρακτικά και να έχει λειτουργική υπόσταση.
– μάθουν να φτιάχνουν το portfolio τους, να το μοιράζονται με μεγαλύτερους και να το βελτιώνουν.
– αποκτήσουν αυτογνωσία και να προσανατολιστούν επαγγελματικά από νεαρή ηλικία, κάτι πολύ σημαντικό και ταυτόχρονα παραμελημένο από τη σύγχρονη κοινωνία.
– παροτρυνθούν να οξύνουν την παραγωγικότητά τους, μέσα από την Τέχνη σαν Παιχνίδι.
– εικονογραφήσουν τα όνειρά τους.
– μάθουν να αγαπάνε τον εαυτό τους και κατά συνέπεια την κοινωνία και το περιβάλλον.

Όραμα του Εργαστηρίου

Μέσα από την αυθόρμητη έκφραση και ασυγκράτητη εκτόνωση ενέργειας τα παιδιά πειραματίζονται, εξερευνούν το περιβάλλον μέσω των αισθήσεών τους, αναπτύσσουν παρατηρητικές ικανότητες και γνωρίζουν καλύτερα το εγώ τους. Η τέχνη είναι η διαδικασία εσωτερικής αναζήτησης, που βοηθά να αντιληφθείς τι θες, τι δε θες, τι μπορείς και τι δεν μπορείς. Επιθυμητός στόχος του εργαστηρίου είναι να σχηματοποιηθεί περισσότερο η βάση για ανθρώπους, οι οποίοι οδεύουν στη σωστή κατεύθυνση από νωρίς, δημιουργώντας μια σύγχρονη δημιουργική, παραγωγική, χαρούμενη και υγιή κοινωνία. Εκφραστικός, αυτογνωσιακός κι επαγγελματικός προσανατολισμός.

Επικοινωνήστε μαζί μας, αν ενδιαφέρεστε να επισκεφτούμε το σχολείο σας.

Imaginary Rooms creative studio

108 Xanthippou Str.Cholargos, Athens
ΤΗΛ: 215 5304555, 697 2609567, 6945990207

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

4 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Μας καθήλωσε η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη “Tο τελευταίο σημείωμα”

“Το Όνειρο ενός Γελοίου”, μετά την περσινή θεατρική επιτυχία, μας περιμένει στο Θέατρο «ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ»