in

“Ταξιδιώτες στο χρόνο” Μια παράσταση που αξίζει να δείτε!

Πόσο χαιρόμαστε όταν κάποιοι τολμούν και δεν μένουν στα ίδια κείμενα και ίδια έργα που θεωρούνται “παιδικά”. Δε λέμε καλά είναι και αυτά όταν γίνονται με μεράκι και σεβασμό στον θεατή – μικρό ή μεγάλο. Τόλμησε όμως η ομάδα του κ. Σαρακατσάνη και για εμάς βγήκε κερδισμένη!

Επέλεξαν να μας ταξιδέψουν στον χρόνο μέσα από τρεις εντελώς διαφορετικές ιστορίες που όμως είχαν ένα κοινό: την αλήθεια! Και πως αυτή διαστρεβλώνεται ή δεν εισακούεται ή δεν αποκαλύπτεται. Τρεις ιστορίες που φαντάζουν για μεγάλους… γιατί αντέδρασε η Μαρία Αντουανέτα με τόσο άσχημο τρόπο στον γαλλικό λαό που πεινούσε ή πως ξεκίνησε η ιστορία με τις μάγισσες του Σάλεμ στην Αμερική ή γιατί ο Χριστόφορος Κολόμβος δεν έδωσε το όνομα του στην Αμερική.

Παρουσιάζονται όμως απλά και δημιουργικά και έτσι δε φεύγει κανένα παιδάκι με ερωτηματικά, παρότι πραγματεύονται δύσκολες έννοιες που όμως δημιουργούν τόσο μα τόσο εύφορο έδαφος για συζήτηση. Σίγουρα θα την προτείναμε για παιδιά δημοτικού, αλλά και ο μεγάλος μας γιος Α’ Γυμνασίου πια την παρακολούθησε με φίλους και τους άρεσε πολύ. Το δε μικρό μας ενθουσιάστηκε και είπε ότι θέλει να την ξαναδεί! Καλόγουστα κοστούμια, σκηνικά λιτά αλλά δημιουργικά και ένας βιντεοπροβολέας που βοηθάει στην ιστορία. Μουσική σωστά και όπου χρειάζεται. Όλοι οι πρωταγωνιστές εξαιρετικοί στους ρόλους τους αλλά σίγουρα θα αγαπήσετε τον άνθρωπο των σπηλαίων!

Αγαπήσαμε το κλείσιμο της παράστασης: Την αλήθεια πρέπει να την ακούς, να την λες και να την ψάχνεις…. και ο καλύτερος τρόπος για να είσαι σίγουρος για την αλήθεια είναι να διαβάζεις βιβλία!

Εμείς μόνο μπράβο μπορούμε να πούμε για αυτή την προσπάθεια, σε όλη την ομάδα!

Γιώργος – Ελευθερία – Μαρίνος και Μάριος

Υ.Σ: Μάλλον θα το γράφουμε κάθε φορά που σχολιάζουμε μια παράσταση:

Γονείς: Σας παρακαλούμε μπορούμε να κάνουμε κάτι με τα πατατάκια και κάθε είδους τροφής μέσα στα θέατρα; Αυτοί οι άνθρωποι πάνω στην σκηνή δίνουν τον εαυτό τους για εμάς, αν μη τι άλλο μπορούμε (παιδιά & γονείς) να αντέξουμε χωρίς φαγητό για 1 ώρες και να φάμε ότι θέλουμε στο διάλειμμα! Σε κανένα θέατρο ενηλίκων δεν συμβαίνει… αναρωτιόμαστε γιατί το επιτρέπουμε στα παιδιά μας; 

Θέατρα: Σαφέστατα τα κυλικεία μπορούν να πουλήσουν ότι προϊόντα έχουν στην έναρξη, στο διάλειμμα ή στο τέλος της παράστασης…. αλλά όπως έχετε προσωπικό που μας βοηθάνε με τις θέσεις μας έτσι να απαγορεύετε την κατανάλωση τροφών κατά τη διάρκεια της παράστασης! Σε κανένα θέατρο ενηλίκων δεν συμβαίνει… αναρωτιόμαστε γιατί το επιτρέπουμε στα παιδιά μας;

Δεν σου άρεσε; Ενημέρωσε μας!

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Σχόλια

Leave a Reply
  1. καλημερα σε ολη την παρεα.ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ παρασταση με παρα παρα πολυ ωραια ερμηνεια .Λιτα σκηνικα αλλα……..μια ερμηνεια καταπληκτικη,που πραγματικα μας ταξιδεψαν.Γελασαμε ,προβληματιστηκαμε . Συγχαρητηρια

  2. Μπορώ να βάλω 100 like? Τα αξίζει η παράσταση!!!
    Για το υστερόγραφο συμφωνώ απολύτως! Πρέπει ΕΜΕΙΣ να δείξουμε στα παιδιά μας ότι ο πολιτισμός, η παιδεία και ο σεβασμός ξεκινάει και από τις καρέκλες ενός Θεάτρου!

  3. Έχετε απόλυτο δίκιο σε όλα! Πάντως εγώ έχω παρατηρήσει και πολλούς γονείς να τρώνε στα θέατρα! Εννοείται ότι τα έχουμε με τους γονείς που δίνουν το κακό παράδειγμα και με την αισχροκέρδεια των θεάτρων. Υπάρχουν και θέατρα-ευτυχώς- που σέβονται τον εαυτό τους και τους ηθοποιούς και βγάζουν τίμια το κέρδος τους με τις λογικές τιμές τους και απαγορεύοντας το φαγητό μέσα στην αίθουσα. Μάλιστα, το κάνουν με τόσο ωραίο τρόπο, που δεν διανοείται κανείς να ανοίξει σακούλι την ώρα της παράστασης.

  4. είναι μια παράσταση που τα έχει όλα! Γέλιο, ζωντάνια, ωραία κουστούμια, έξυπνο σκηνικό, ηθοποιούς με κέφι αλλά και ….πολλά πατατάκια!!!Φταίμε τόσο εμείς οι γονείς όσο οι υπεύθυνοι του θέατρου που θα μπορούσαν να αποτρέπουν αυτή την κατάσταση

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0