in

Ταξιδέψαμε με την Νεράιδα

Περπατώντας στην Μαρίνα Φλοίσβου αγκυροβολημένο στην προβλήτα μπροστά από τα Friday’s θα δούμε ένα πλοίο διαφορετικό από τα άλλα που βλέπεις εκεί. Είναι το πλοίο «Νεράιδα» το μοναδικό πλωτό μουσείο στην Ελλάδα με την δυνατότητα να πραγματοποιεί πλόες.

Στο εσωτερικό του – το όποιο μας εντυπωσίασε με την πολυτέλεια του – το πλοίο /μουσείο σου διηγείται δυο ιστορίες..

Η πρώτη είναι η ιστορία του ίδιου του πλοίου που ναυπηγήθηκε το 1939!!! μέχρι τον παροπλισμό του το 1974 καθώς επίσης και το χρονικό της μετατροπής του σε μουσείο από την Οικογένειά Λάτση (στην όποια ανήκει).

Η δεύτερη ιστορία είναι η πορεία και η επιχειρηματική δραστηριότητα του ιδιοκτήτη του κ. Γιάννη Λάτση μέσα από φωτογραφίες , έγγραφα, αντικείμενα και οπτικοακουστικό υλικό.

Το πλοίο μουσείο λειτουργεί υπό την αιγίδα του κοινωφελούς ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και έχει ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με τίτλο «ταξιδευοντας με την νεράιδα – ένα ταξίδι εν πλω» . Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το πρόγραμμα έμαθαν για την πρύμνη, την πλώρη και την γέφυρα του πλοίου, πως ο καπετάνιος έδινε εντολή και ο μηχανικός γύρναγε την μηχανή του πλοίου καθώς επίσης και για το δρομολόγιό του καραβιού στα νησιά του Αργοσαρωνικού για 25 περίπου χρόνια . Το πρόγραμμα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή 11:00 – 12:00 και είναι Δωρεάν για τα παιδιά αλλά θα πρέπει να έχετε κάνει κράτηση θέσης.

Μέτα τις 12 και οι γονείς μπορούν να ξεναγηθούν στο πλοίο επίσης δωρεάν.

Αξίζει μια επίσκεψη για να μάθουν τα παιδιά μας την ναυτική ιστορία της χώρας μας.

Περισσότερες πληροφορίες www.neraida.org

21 Comments

Leave a Reply
  • Μπορείτε να μπειτε ακομα κι αν δεν παρακολουθησουν τα παιδιά το πρόγραμμα. Ειναι ανοιχτά παρασκευή απόγευμα κια το Σάββατο το πρωι και την κυριακή. Δειτε στο site τις ώρες Λειτουργίας

 1. Το πλοίο ΝΕΡΑΙΔΑ αντιπροσωπεύει μια άλλη εποχή , ρομαντική , τότε που τα πλοία ήταν πιο κλασσικής σχεδίασης , πιο ανθρώπινα , με περισσότερους εξωτερικούς χώρους με ξύλινα καταστρώματα , για να χαίρονται οι επιβάτες τον ήλιο και τη θάλασσα σε αντίθεση με τα σημερινά υπερπολυτελή μεγαθήρια .
  Θεωρήθηκε τυχερό βαπόρι από τους πλοιοκτήτες του και δεν οδηγήθηκε σε κάποιο διαλυτήριο όπως σχεδόν όλα τα υπόλοιπα , αλλά συντηρήθηκε και μετασκευάστηκε σε πλοίο μουσείο , δίνοντάς μας την μοναδική ευκαιρία να το θαυμάζουμε σήμερα .
  Το ΝΕΡΑΙΔΑ έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ελληνικές ταινίες εποχής όπως ” Ταξίδι με τον έρωτα ‘ και ” Διακοπές στην Αίγινα ” χαρίζοντάς μας πλάνα από τα νησιά και τα λιμάνια της δεκαετίας του ’60 .
  Το πλοίο αυτό το επισκεπτόμαστε συχνά, μιας και σε αυτό εργάστηκε ο πατέρας μου όταν ταξίδευε στη γραμμή του Αργοσαρωνικού .
  Αξίζει να το δείτε , συνδιάζοντας την επίσκεψή σας και με μια βόλτα στη μοναδική περιοχή του Φλοίσβου .

Αφήστε μια απάντηση

Αγαπημένος Bίνσεντ

Είδαμε την παράσταση “Η κατάρα της Ίρμα Βεπ”