in

Ταξίδι με το… τρένο παρέα με τις δυο ξεροκέφαλες κουτάλες!

Την ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ μάλλον τη γνωρίζετε! Εμείς την πρωτομάθαμε από το CD “ο κόσμος ανάποδα» και την έχουμε αγαπήσει από τις εξαιρετικές παραστάσεις που μας έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια.

Πριν λίγες μέρες είδα ότι η παράσταση «Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες», κλείνει τον κύκλο της, μετα από 2 χρόνια. Εμείς την είδαμε το φθινόπωρο κι ένα θα σας έλεγα: ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ!

Μερικοί λόγοι:
• Είναι ιδιαίτερη,διασκεδαστική,πανέξυπνη και καλοδουλεμένη. Έχει ρυθμό και δεν κουράζει! Συγχαρητήρια στους συγγραφείς Άγγελο Αγγέλου & Έμη Σίνη!
• Η παράσταση παίζεται στο «ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ». Ο χώρος είναι μοναδικός και ταιριάζει απίστευτα με την παράσταση αφού…ταξιδεύεις μαζί με τους ήρωες με το τρένο ως τη Χώρα των Σκέψεων. Χάρη στο μηχανισμό προσομοίωσης κίνησης του τρένου η εμπειρία είναι μοναδική. (κάποια παιδάκια πίστευαν πως αλήθεια θα ταξιδεύαμε).
• Οι ηθοποιοί εξαιρετικοί!Με την απίστευτη κίνηση,το ταλέντο και το μπρίο τους δεν τους χορταίνεις! Δρουν μαζί με τα παιδιά,συνομιλούν,μαγειρεύουν μαζί τους! Τα καλωσορίζουν απ΄το φουαγιέ-επίσης μέσα στο τρένο- και παίζουν μπροστά και ανάμεσά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.
• Χρησιμοποιούν έξυπνες κατασκευές και αξεσουάρ που σηματοδοτούν την αλλαγή ρόλων και σκηνών. Μην περιμένετε ιδιαίτερα σκηνικά –το βαγόνι από μόνο του είναι υπεραρκετό και τελείως διαφορετικό από ότι έχετε ξαναδεί. Τα ηχητικά κομμάτια και εφέ και ο τρόπος που μπαίνουν εξαιρετικός.
• Τα μηνύματα της παράστασης πολλά για μικρούς και μεγάλους αλλά χωρίς διδακτισμούς. Η φιλία,ο σεβασμός της διαφορετικότητας,η αξία της συνεργασίας,οι προκαταλήψεις,η αίσθηση της ανωτερότητας,ο παραλογισμός της εξουσίας κ.α
Θα λεγα πως η παράσταση απευθύνεται περισσότερο σε παιδιά 5-9 ετών.

Αν λοιπόν θέλετε να προλάβετε τις κουταλομαχίες των δυο καλύτερων μαγείρων, να μάθετε γιατί τελικά δε μίλαγε και δεν έτρωγε ο νεαρός πρίγκιπας αλλά και γιατί κανείς δε μπορεί να ξεφύγει από τη χώρα της σκέψης αν δε μάθει πρώτα να ακούει…βιαστείτε!

Το τρένο αναχωρεί για τρεις ακόμα Κυριακές στις 11:30 και στις 3:00!

23 Comments

Leave a Reply
  1. Μας αρέσουν πολύ οι διαδραστικές παραστάσεις, αλλά είναι τόσες οι επιλογές, που δεν ξέρουμε πραγματικά πού να πρωτοπάμε, ειδικά τώρα που τελειώνουν οι παραστάσεις και δεν θέλουμε να χάσουμε τις φοβερές προτάσεις των φίλων του έλα μαζί αφού για μας είναι εγγύηση οι κριτικές τους.

  2. Ιδιαίτερος ο χώρος και για την παράσταση έχουμε ακούσει πολύ καλά σχόλια. Θέλαμε να την δούμε πολύ, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα την προλάβουμε. Μακάρι να παιχτεί και του χρόνου!!

  3. Δεν γνώριζα για αυτή την ωραία παράσταση.Θα προσπαθήσω να πάμε με την μικρή μου κόρη.Ευχαριστώ Έλα μαζί και εσάς γονείς που κάνετε τον κόπο και ενημερώνετε εμάς τους υπόλοιπους.

Αφήστε μια απάντηση

Ένα παραμυθοσάββατο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην Πλάκα

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΞΕΧΑΣΤΟ!