in ,

Η Κέλλυ Σταμουλάκη “αποκαλύπτεται” στο elamazi

stamoulaki_photo

  •  Τι θέλει να επικοινωνήσει η νέα σας παράσταση «Μόνο αν το πιστέψεις… » στο θεατρικό κοινό; Ποια ιδέα πραγματεύεται;

Την έμπνευση για το φετινό μου έργο, «Μόνο αν το πιστέψεις…», την άντλησα από την καθημερινότητα και τις σύγχρονες συνθήκες ζωής. Είναι ένας ύμνος στην αυτοπεποίθηση, την τόλμη, την πίστη στον εαυτό μας. Ένα έργο για όλη την οικογένεια που αγγίζει αξίες και αρετές οι οποίες έχουν την τάση να χαθούν στην εποχή που ζούμε. Μια εποχή δύσκολη που «Μόνο αν το πιστέψεις…» μπορείς να γίνεις ο εαυτός σου. Υπάρχει πιο σημαντικό από το να είμαστε ο εαυτός μας, να έχουμε αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, να γνωρίζουμε το εσωτερικό δυναμικό μας; Πως αλλιώς θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια που ορθώνονται και τον φόβο; Δεν βλέπω άλλον τρόπο για να βρουν τελικά οι στόχοι μας το δρόμο τους από το όνειρο στην υλοποίηση. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να επικοινωνήσω με αυτό το έργο που έγραψα. Ένα μήνυμα δύναμης, πίστης και αισιοδοξίας που περνάει μέσα από τους συμβολισμούς και την παραμυθιακή δομή, δοσμένο με χιούμορ, περιπέτεια, δράση και φυσικά πολλή αγάπη!

  • Πιστεύετε ότι μια παράσταση «βάζει ένα λιθαράκι» στην ηθική διαπαιδαγώγηση των μικρών θεατών;

Ναι, το θέατρο έχει τη δύναμη να διαμορφώνει ανθρώπους και ήθος. Γι’ αυτό η ευθύνη όσων ασχολούνται με το θέατρο για παιδιά είναι διπλή. Προσωπικά, πέρα από την αμιγώς καλλιτεχνική διάσταση των πραγμάτων, έχω πάντα στο μυαλό μου την ψυχοπαιδαγωγική διάσταση των κειμένων μου και των παραστάσεών μου. Άλλωστε, όταν το 2002 ίδρυσα τον θίασο «Αβάντι» το όραμά μου ήταν ένα θέατρο για παιδιά που εκπαιδεύει και ψυχαγωγεί με σεβασμό. Σήμερα, δεκατέσσερα χρόνια μετά, οι παραστάσεις μας εξακολουθούν να εκφράζουν την προσήλωσή μας σε ένα βιωματικό θέατρο που καλλιεργεί την αισθητική, συγκινεί και ευαισθητοποιεί το μυαλό και την ψυχή. Κόντρα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, εμείς διατηρούμε πάντα υψηλά τα όρια της αισθητικής και της ποιότητας, γιατί απευθυνόμαστε σε παιδιά και τα παιδιά μας αξίζουν πάντα το καλύτερο.

mono-an-to-pistepseis-aliki-cover3941

  •  Μεγάλη έκπληξη είναι και η συμμετοχή του καταξιωμένου μουσικού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, μιας και επιμελήθηκε τη μουσική της παράστασης. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Ο θίασος «Αβάντι» από την ημέρα της ίδρυσής του συσπείρωσε καταξιωμένους και έμπειρους καλλιτέχνες που είχαν όλοι το ίδιο όραμα: να υπηρετήσουν με μεγάλη γενναιοδωρία το θέατρο για παιδιά. Έτσι ξεκίνησε και η συνεργασία μου με τον αγαπημένο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και έχουμε την ευτυχία να συμπορευόμαστε ως σήμερα, δημιουργώντας πάντα πρωτότυπες μουσικές παραστάσεις για παιδιά που έχουν ταυτότητα. Όπως έχει πει και ο ίδιος ο Λαυρέντης και οι δυο μας μιλάμε την παγκόσμια γλώσσα των συναισθημάτων που είναι ικανή να αγγίζει με ευαισθησία και ενσυναίσθηση, είτε με τη μελωδία είτε με τις λέξεις, των υπέροχο κόσμο των παιδιών.

  •  Έχουμε παρακολουθήσει τις περισσότερες από τις παραστάσεις σας τα τελευταία χρόνια και η κεντρική ιδέα , όπως το βλέπουμε με τα δικά μας μάτια, είναι η ελπίδα για το αύριο και η πίστη στις δυνάμεις μας. Ποιο είναι το moto – σύνθημα που σας καθορίζει, βρίσκει εφαρμογή σε αυτή τη παραγωγή;

Χαίρομαι που μου κάνετε αυτή την ερώτηση γιατί πραγματικά θέλω να πω ότι αυτό είναι ένα έργο της καρδιάς μου, είμαι εγώ, είναι όσα πιστεύω και πρεσβεύω στη ζωή, είναι σαν παιδί μου. Μπορεί να είναι μια παράσταση για παιδιά αλλά ουσιαστικά απευθύνεται και στο παιδί που κρύβουμε μέσα μας όλοι εμείς οι ενήλικες, γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο όταν λέω ότι το έργο μου αυτό είναι για όλη την οικογένεια. Ναι, το moto μου είναι αυτό και με εκφράζει απόλυτα! «Μόνο αν το πιστέψεις…».. τολμάς, «Μόνο αν το πιστέψεις…»… νικάς. «Μόνο αν το πιστέψεις…»… το όνειρό σου γίνεται η πραγματικότητά σου και είσαι ευτυχισμένος. Όλοι αξίζουμε την ευτυχία και τη χαρά στη ζωή μας.

%ce%ba%ce%ad%ce%bb%ce%bb%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b7-4415_ok

  •  Δείχνετε μεγάλη προτίμηση στη ζωντανή μουσική επί σκηνής. Σε αυτή τη παράσταση θα ζήσουμε τη μαγεία του ζωντανού;

Η ζωντανή μουσική επί σκηνής είναι κάτι που χαρακτηρίζει τον θίασο «Αβάντι» από την ίδρυσή του. Ήταν ο πρώτος που έφερε καταξιωμένους καλλιτέχνες και ερμηνευτές της μουσικής σκηνής στο θέατρο για παιδιά. Και φέτος θα απολαύσουμε την πληθώρα των μουσικών οργάνων επί σκηνής γιατί είναι κάτι που μαγεύει τα παιδιά. Έτσι λοιπόν φέτος θα παρελάσουν στη σκηνή του θεάτρου Αλίκη βιολιά, βιολοντσέλα, σαξόφωνα, κρουστά, λαούτα, αυλοί, φλογέρες, ακορντεόν που θα μας ταξιδέψουν με τις μελωδίες τους σε όλο το ταξίδι μας στην περιπέτεια, μέσα από τις θαλασσομαχίες, τις τρικυμίες, τους δεινόσαυρους και τα κυνηγητά. Και όλα αυτά με πολύ χιούμορ, διάδραση, γέλιο, κόλπα μαγικά και διασκέδαση.

 

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

3 Comments

Leave a Reply
  1. Παρακολουθήσαμε την παράσταση και μείναμε ενθουσιασμένοι από την ερμηνεία της Καστάνη, από τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια της Κουρεντή και του Τρίκα, από τα ωραία κοστούμια, τη φανταστική μουσική και το κοράκι-έπληξη. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η νέα παράσταση της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ “Μίλα και Σουτ” στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής

Εντυπωσιασμένοι από την «Χώρα των Δεινοσαύρων» στον Ελληνικό Κόσμο