in

ΣΕΡΙΦΗΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΓΧΑΜ-ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ !!! στο “Ρομπέν των δασών”

Ο γνωστός θρύλος μας μιλάει για τον γενναιόδωρο, φιλάνθρωπο και δεινό τοξοβόλο Ρομπέν που αναζητά τη δικαιοσύνη, υπερασπίζεται τους φτωχούς και καταδιώκει τους πλούσιους. Σύμμαχοι στον αγώνα του είναι η συμμορία του, οι πιστοί ακόλουθοί του…καταλυτική είναι η ρομαντική σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον Ρομπέν και τη Λαίδη Μάριον, η οποία τον βοηθά να κατατροπώσει τον πρίγκηπα Ιωάννη, ετεροθαλή αδερφό του βασιλιά Ριχάρδου. Έτσι ακριβώς αποδόθηκε και η ιστορία πάνω στη θεατρική σκηνή.

Από τον τίτλο του θεατρικού έργου, θα περίμενε κανείς, ο κεντρικός ήρωας να είναι ο Ρομπέν των δασών…να γεμίζει την σκηνή, να μας κερδίζουν οι πράξεις του και να μας αποτυπώνονται τα λόγια του…κάτι το οποίο ομολογούμε πως δεν νοιώσαμε.

Κατά τη γνώμη μας, οι αντίπαλοι του Ρομπέν ήταν αυτοί που “έκλεψαν” την συγκεκριμένη παιδική παράσταση. Ο πρίγκηπας Ιωάννης με τον βοηθό του, τον σερίφη του Νότιγχαμ είναι το απόλυτο θεατρικό δίδυμο που εκτόξευσε το έργο. Ο δεσποτικός και μοχθηρός Σερίφης του Νότιγχαμ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΑΚΑΝΑΣ) διαπράττει ευρέως κατάχρηση εξουσίας, οικειοποιούμενος εκτάσεις γης, κυνηγά αδίκως τους φτωχούς και θέτει υπέρογκη φορολογία στους υπηκόους του, όντας διεφθαρμένος αξιωματούχος και υπηρέτης του τυραννικού καθεστώτος.

Εκπληκτικά ενεργητικός, δραστήριος, με κινησιολογία και εκφραστικότητα αξιοσημείωτη, απλώνονταν σε όλη τη σκηνή, με ιδιαίτερους μορφασμούς αναλόγως των περιστάσεων, με ενθουσιασμό και μεγαλειότητα πολέμησε, χόρεψε, τραγούδησε και μας έπεισε ότι είναι ο καλύτερος “κακός”. Κάθε φορά που τελείωνε το μέρος του ρόλου του και έφευγε για τα παρασκήνια, ανυπομωνούσαμε πότε θα ανέβει ξανά στο σανίδι για να μας κάνει να γελάσουμε, να αγωνιούμε, να θυμώνουμε και να χαιρόμαστε, κοινώς να μας καταπλήξει !

Ο δε πρίγκηπας Ιωάννης (ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ), ο ”κάλπικος βασιλιάς” της Αγγλίας και σφετεριστής του θρόνου, με δόλο και οργή, εκμεταλλευόμενος την απουσία του αδερφού του, κυβερνά με τον πιο τυραννικό και άδικο τρόπο. Απίστευτα αστείος, με ζήλο, διαρκή ένταση και ειλικρινή υπευθυνότητα, ακούραστα μπαίνει πραγματικά στο πετσί του ρόλου και μας εκστασιάζει. Χειραγωγεί με απόλυτη φυσικότητα τον βοηθό του, κλαίει, ειρωνεύεται, εξοργίζεται, φοβάται και όλα αυτά τα συναισθήματα μας τα εκθέτει εντελώς αβίαστα.

Κοστούμια και σκηνικά εποχής σε μεταφέρουν στο ανάλογο κλίμα και η μουσική ευχάριστη χωρίς να υπερβάλει των διαλόγων. Ίσως λίγο μεγάλα τα κείμενα σε σχέση με τη δράση…

Αλλά πολύ γέλιο !!!

Από lucky

11 Comments

Leave a Reply
  1. Μαζί με τη “Σολωμόντεια λύση” του θεάτρου κάτω από τη γέφυρα στο Ν. Φάληρο που είδαμε πέρισυ, οι πιο άρτιες, σε ερμηνεία, κοστούμια, σκηνοθεσία, παραγωγή και ανεξάντλητο κέφι των ηθοποιών. Θερμά συγχαρητήρια!!

Αφήστε μια απάντηση

ICE AGE Ταξίδι στο χρόνο

“Το άγαλμα που κρύωνε”… μας ζέστανε την καρδιά.