in

Σαρακάτσανης και οι ταξιδιώτες του

Έχουν πάει πολλοί φίλοι του έλα μαζι στους ταξιδιώτες του χρόνου.Όλοι έχουν πει τα καλύτερα λόγια για αυτήν την εξαιρετική δουλειά.

Εμείς κα πέρυσι με το αγαπημένο έλα μαζι είχαμε δει τις εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο και επίσης μας άρεσαν πολύ.

Την παράσταση την είδα με την 9 ετών κορούλα μου και ενθουσιάστηκε πολύ με τις ιστορίες και ειδικά με τις μάγισσες στο Σάλεμ.

Με την βοήθεια προβολών σε ταξιδεύει σε ιστορίες που έγιναν και σου δείχνει μια άλλη πτυχή της ιστορίας.

Αν συνεχίσει ο Γιώργος και η Ελευθερία και τα νέα μέλη αυτής της όμαδας να δίνει προσκλήσεις εκμεταλευτείτε την ευκαιρία.

(περισσότερα για την παράσταση “Ταξιδιώτες στο Χρόνο” στο Θέατρο Τζένη Καρέζη μπορείτε να βρείτε εδώ)

Από xara2001

7 Comments

Leave a Reply
  1. Σέβομαι και εκτιμώ όλες τις δουλειές των ανθρώπων του θεάτρου, πόσο μάλλον όταν απευθύνονται σε παιδιά…έχουμε παρακολουθήσει δεκάδες παραστάσεις όντας μητέρα δέκα χρόνια τώρα…άλλες διασκεδαστικές, άλλες εκπαιδευτικές…τολμώ να πω πως έχουμε νιώσει σχεδόν πλήρεις από τα μηνύματα περί μπούλινγκ, φιλίας, συνεργασίας, αγάπης, σεβασμό προς το περιβάλλον κτλ…επίσης μας έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλάκις έτσι ώστε να αγοράσουμε τα βιβλία μεγάλων έργων που έγραψαν σπουδαίοι συγγραφείς…όσο για τον Σαρακατσάνη, θα τον χαρακτήριζα άνετα ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΟ …είναι κρυφή δύναμη, άνθρωπος που δημιουργεί πρόοδο στο είδος παιδικό θέατρο, ανοίγει νέους δρόμους στην παιδική κοινωνία, ξεδιπλώνοντας μπροστά τους την ιστορία της ανθρωπότητας, αφού με τόσο αρεστό, βατό και πρωτότυπο τρόπο μυεί τα μικρά σε έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς της ύπαρξής μας…πραγματικά όλη η ομάδα του είναι αξιολάτρευτη, γεμάτη μεταδοτική ενέργεια και αστείρευτο χιούμορ…ενώ εκείνος, συνήθως ως εκφωνητής, λίγο με το ντετεκτιβικό και λίγο με το εφευρετικό στοιχείο που πλαισιώνει κάθε ιδέα του, ξέρει και μπορεί όπως κανείς άλλος, να μεταδίδει στον θεατή γνώσεις, μεταφέροντάς τον άλλες φορές στο παρελθόν και άλλες στο μέλλον…το μήνυμά μας προς τον Σαρακατσάνη είναι πως δεν χρειάζεται κατά την άποψή μας να ανησυχεί για τα θέματα των επόμενων παραστάσεών του, ενώ η παράκλησή μας είναι να δημιουργήσει μία σειρά θεατρικών έργων, συνεχίζοντας να έχει ως βάση την ιστορία…αν και θα ξαναδούμε την φετινή δημιουργία του, ανυπομονούμε να μάθουμε, ποιο θα είναι το επόμενο κομμάτι του κόσμου, που θα μας διδάξει !!!

  2. Καλοδεχούμενες οι δωρεάν προσκλήσεις αλλά σε τέτοιες παραστάσεις δεν περιμένουμε…τρέχουμε να προλάβουμε…αξίζει να πληρώσουμε…το δικαιούνται και οι ηθοποιοί και τα παιδιά μας

  3. Πέραν όλων των άλλων … Τι φανταστικά κοστούμια και πόσο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ περούκες !!!…απίστευτη σύλληψη ιδέας και εξαιρετική απόδοση του καλλιτέχνη δημιουργού… Συγχαρητήρια !!!!

  4. Εκλιπαρώ τους γονείς να επιλέγουν έργο κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού τους…το περασμένο Σάββατο σε ένα γεμάτο θέατρο υπολογίσαμε πως το ένα τρίτο του, ήταν παιδάκια τριών έως πέντε ετών, που έκλαιγαν, φώναζαν, οι μαμάδες προσπαθούσαν να τα κρατήσουν στις θέσεις τους και άλλα ήθελαν να φύγουν… ας σεβαστούμε τους υπόλοιπους θεατές και ας διευκολύνουμε το έργο των ηθοποιών…μα πάνω απ όλα, ας κάνουμε τα μικρά μας να αγαπήσουν το θέατρο…ας αναρωτηθούν οι γονείς αν το παιδάκι τους καταπιέζεται (και για ποιους λόγους)…τελικά επιδιώκουν απλά μια έξοδο και ας είναι ότι να ‘ναι ??? μήπως θα έπρεπε να αποσκοπούν σε κάτι βαθύτερο, πλησιάζοντας το θέατρο ???
    Κρίμα…μας το χάλασαν…αλλά θα ξαναπάμε…φοβερή παράσταση…μπράβο στους συντελεστές!!!

Αφήστε μια απάντηση

Υπέροχος ο “Πινόκιο” με της μαριονέτες Γκότση!

Βόλτα στο διάστημα με την Lucia