in

Πρόγραμμα εργαστηρίων Νοεμβρίου στο Παίξε Γέλασε

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Για το μήνα Νοέμβρη, κάθε Τετάρτη απόγευμα από τις 18:00’- 20:30’ και κάθε Παρασκευή 18:00’- 21:00’ τα παιδιά θα βρουν στο Παίξε Γέλασε:
-Κουζίνα με αληθινά μαγειρικά σκεύη
-Μαγαζάκια (φούρνο, κρεοπωλείο, μανάβικο) με αντίστοιχο εποπτικό υλικό.
-Βεστιάριο με ρούχα , παπούτσια και αξεσουάρ
-Γωνιές με φυσικά υλικά (χώμα, άμμο, ξύλα, πέτρες, νερό)
-Εικαστικό υλικό (χρώματα, πηλό, υλικά για κολλάζ, κατασκευές, ζωγραφική.

Η επιλογή των υλικών και των παιχνιδιών είναι ελεύθερη. Κάθε παιδί αποφασίζει με τι θέλει να ασχοληθεί και με ποιον τρόπο, στα πλαίσια πάντα της εμπιστοσύνης και του σεβασμού στον εαυτό, το χώρο και τους άλλους ανθρώπους.

Τα βασικά μας παιχνίδια θα πλαισιώνονται κάθε φορά από νέα ερεθίσματα και υλικά, ώστε σε κάθε μας συνάντηση τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία νέων ανακαλύψεων και απολαύσεων.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018
Ετοιμάζουμε αρωματικό τσάι κ ζεστή σοκολάτα! Χαμομήλι, τσάι του βουνού, φασκόμηλο, κακάο, μέλι και νεράκι είναι τα υλικά με τα οποία θα πειραματιστούν τα παιδιά. Πόσα βότανα να χρησιμοποιήσω; πόσο μέλι; πόσο νερό; Θα κάνω ένα γλυκό ρόφημα ή μέτριο; Έννοιες της καθημερινότητας μας οδηγούν σε διάδραση, επικοινωνία και δημιουργία.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018
Κηπουρική! Φυτεύουμε σποράκια και χρωματιστά χειμωνιάτικα λουλούδια. Το χώμα και τα φυσικά υλικά γενικά είναι το καλύτερο παιχνίδι. Γιατί τα παιδιά ερευνούν και ανακαλύπτουν πράγματα που τους αφορούν: στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018
Φτιάχνουμε μοναδικά μεζεδάκια με ψωμάκι, ελαιόλαδο και μυρωδικά. Η μαγειρική είναι πάντα από τις βασικές προτιμήσεις των παιδιών. Γιατί μέσω αυτής πειραματίζονται με μαθηματικές έννοιες: ποσότητες, αναλογίες, προσθέσεις και αφαιρέσεις. Τα παιδιά γνωρίζουν πολύ καλά ποιες είναι οι δράσεις που τους εξελίσσουν και τους βοηθούν να μαθαίνουν και να απολαμβάνουν

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018
Βεστιάριο και styling! Ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ γίνονται αφορμή για διάδραση και επικοινωνία. Ελάτε να επιμεληθούν την εξωτερική σας εμφάνιση τα παιδιά! Να παίξουν με μεγέθη, υφάσματα διαφόρων ειδών και ποιοτήτων και αντικείμενα όπως παπούτσια, βραχιόλια,τσάντες. Η επικοινωνία μεταξύ τους και η απόλαυση του παιχνιδιού γίνεται αναπόφευκτη.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018
Ετοιμάζουμε χειμωνιάτικη φρουτοσαλάτα και σερβίρουμε τους συνοδούς μας! Τα παιδιά επιλέγουν τα φρούτα της αρεσκείας τους, τα πλένουν, τα κόβουν (με ειδικά παιδικά μαχαιράκια) και τα σερβίρουν. Όλες αυτές οι δουλειές είναι απολαυστικά παιχνίδια αυτονόμησης, ελεύθερης επικοινωνίας μεταξύ των παιδιών και φυσικά μεγάλης χαράς!!

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018
Ζωγραφική με πάγο. Χρώματα και πάγος μαζί πάνω σε χαρτί και ύφασμα είναι τα ιδανικά υλικά για να πειραματιστούν τα παιδιά και να δημιουργήσουν.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018
Στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο! Πολλά στολίδια όμως κρύφτηκαν μέσα σε αλεύρι, σε κουτιά και μυστικές κρυψώνες. Μόνο τα παιδιά μπορούν να τα βρουν!

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018
Χρωματίζουμε ζυμάρι και φτιάχνουμε στολίδια! Το ζυμάρι είναι αγαπημένο υλικό πλαστικής των παιδιών. Αν βάλουμε και χρώμα η χαρά και η φαντασία μεγαλώνει! Τα παιδιά δημιουργούν στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σπιτιού τους αλλά και ό,τι άλλο επιθυμούν.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018
Η άφιξη του Άι Βασίλη δεν είναι μακριά. Τα παιδιά, με υφάσματα, χάντρες, κορδέλες, κανέλες και άλλα υλικά δημιουργούν πανέμορφες μεγάλες κάλτσες για ν’αφήσει τα δώρα του. Όποιοι μεγάλοι θέλουν να μπουν σ αυτό το μαγικό κόσμο των δώρων, που έρχονται από μακριά δεν έχουν παρά να φτιάξουν τις δικές τους κάλτσες και έτσι σίγουρα να λάβουν κι αυτοί τα δώρα τους….

Υπεύθυνη σχεδιασμού/υλοποίησης:Μαρία Παυλόπουλου
Ώρα: Τετάρτες-18:00-20:30, Παρασκευές- 18:00-21:00.
Είσοδος: 8,00 ευρώ το παιδάκι
Δηλώστε συμμετοχή τηλεφωνικά για όλες τις δραστηριότητες.

Κυπρίων Αγωνιστών 14, Αργυρούπολη

210 995 7697

http://www.paixe-gelase.gr

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Έχε το νου σου στο παιδί…..

Τα παραμυθια του παππού Αριστοφανη