in

Διαδραστικό πρόγραμμα αφήγησης και επιμόρφωσης με την αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΡΟΜΟΙ: ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΩΣ ΟΔΗΓΟΙ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

Διαδραστικό πρόγραμμα αφήγησης και επιμόρφωσης

Με την αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη και την νέα της Μέθοδο

Για ενήλικες και για εφήβους από 14 ετών

«Πήγαινε… πήγαινε… πήγαινε… ώσπου βρέθηκε μπροστά σε ένα τρίστρατο. Ήταν εκεί τρεις πλάκες μαρμαρένιες, μία σε κάθε δρόμο. Μία έλεγε: όποιος πάει από δω γυρίζει, άλλη: όποιος πάει από δω γυρίζει και δε γυρίζει. Και μία που έλεγε: όποιος πάει από δω τον αγύριστο δρόμο παίρνει».
(μοτίβο παραδοσιακού παραμυθιού)

Είμαι η Σάσα. Μεγάλωσα με παραμύθια κι ο δικός μου δρόμος έγινε να τα αφηγούμαι σε εποχές που είναι ξεχασμένα. Σπούδασα Ψυχολογία κι έγινα παραμυθού: είμαι επαγγελματίας αφηγήτρια από το 1993. Κι αν και τα λαϊκά παραμύθια έγιναν πλέον λίγο «μόδα», συνειδητοποιώ τελευταία ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ακούνε πια παραμύθια!

Σκέφτηκα λοιπόν να δημιουργήσω ένα project που θα είναι μία σύγχρονη εκδοχή των πανάρχαιων αφηγηματικών συναντήσεων όπου ένας ικανός παραμυθάς έπρεπε να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες του κοινού του και να προσαρμόζει αυτοσχεδιαστικά το υλικό του έτσι ώστε η κάθε αφήγηση να παίρνει κάθε φορά απρόσμενο δρόμο…

Το συγκεκριμένο project είναι:

Αφήγηση προφορικών ιστοριών, εκπαιδευτικό σεμινάριο, «ταινία» με όμορφες εικόνες, μουσικό πρόγραμμα, happening, διάδραση, διάλεξη, συνεργασία, επικοινωνία, ίαση, γιορτή… ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ!!!

Σας προσκαλώ σε ένα Ψυχ-Αγωγικό ταξίδι, σε work in progress με 8 διαφορετικές θεματικές ενότητες όπου θα αφηγούμαι εντυπωσιακά λαϊκά παραμύθια, θρύλους και μύθους από όλον τον κόσμο, με ανάλυση των συμβόλων τους και ανάδειξη των σημείων που κάνουν τα παραμύθια οδηγούς ζωής και εσωτερικής γνώσης και θεραπείας. Σε όλα αυτά τα παραμυθένια ταξίδια θα υπάρχουν:
• Power points με παραμυθένιες εικόνες, ζωγραφιές και φωτογραφίες.
• Μικρές δράσεις και αφηγήσεις με μαθητευόμενους από τα σεμινάριά μου.
• Καλεσμένοι ανάλογα με το θέμα.
• Διαδράσεις με το κοινό και Εκπλήξεις.
• Αφηγήσεις και παραμύθια – πολλά παραμύθια!

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

1. Τα πλάσματα του Ουρανού και της Γης – Προέλευση: Αρχή των πάντων, Κοσμογονίες
2. Μια Ζωή σε μια Στιγμή – Υπάρχει Χρόνος;
3. Το Δέντρο της Γνώσης – Υπάρχει μία Αλήθεια;
4. Ο Αγύριστος Δρόμος – Τελετές για Ενηλικίωση
5. Μέχρι πόσο φτάνει η αγάπη σου; Ο Έρωτας, το φως και το σκοτάδι του
6. Ποιός είμαι και που πάω; – Αυτογνωσία στα λαϊκά παραμύθια
7. Τι φοβάμαι και πως το παλεύω; – Ο Ήρωας και η Αγωνία
8. Είμαι αυτό που ονειρεύτηκα; – Ρεαλισμός & Ψευδαίσθηση (υπάρχει happy end;)

ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: 17.00 – 19.00
ΚΟΣΤΟΣ: 12 Ευρώ ανά πρόγραμμα / 80 Ευρώ η προαγορά και των 8 προγραμμάτων.

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα: 210 3418550 www.mcf.gr

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ & ΥΛΙΚΟ (με email), σε όσους παρακολουθήσουν το σύνολο των προγραμμάτων (με προπληρωμή και έως δύο απουσίες)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ: 6972 261037, , https://www.facebook.com/sassa.voulgari

Και η μικρή – μεγάλη μου ιστορία:

Μεγάλωσα στην Καρδίτσα κι άκουγα ιστορίες και θρύλους από τα γεννοφάσκια μου, από τη μάνα μου και όλο το σόι μας στο χωριό με το αρχαίο ιερό δίπλα στο ποτάμι με τις ιτιές.

Σπούδασα Ψυχολογία μπας και καταλάβω τα μέσα και τα έξω μου και συν-εργάστηκα με παιδιά, με ή χωρίς «δυσκολίες» σε διάφορα πλαίσια.  Έγινα παραμυθού από Αγάπη και αισθάνομαι πως γεννήθηκα με αυτό το δώρο.
Η πορεία μου μεγάλη, με αμέτρητες συνεργασίες: δηλώνω Ευγνώμων κι Ευτυχής!

Τα παραμύθια τα λέω, τα τραγουδάω και τα χορεύω, μαζί με το ακροατήριό μου, και πάντα με τη γλώσσα της καρδιάς. Δεν αποστηθίζω ποτέ τις παραδοσιακές ιστορίες. Ποτέ!
Γι΄ αυτό και δεν ξέρω κάθε φορά πως θα μου βγουν. Τις δημιουργούμε μαζί με όσους ακούνε: αφουγκράζομαι προσεκτικά. Για μένα η Επι-Κοινωνία είναι ουσία ζωής.

Τελικά βρήκα Αλήθειες και φως στα λαϊκά παραμύθια. Είναι Φως Καρδιάς και τελευταία υποψιάζομαι ότι αυτές οι παλιές ιστορίες οδηγούν σε Επι – στήμη με έναν δικό τους τρόπο.

Έτσι κι αλλιώς δε σώνομαι: υπήρξα πάντα ονειροπαρμένη.

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0