in ,

Προγράμματα και εργαστήρια στην Παιχνιδομαθητεία στο Μαρούσι (ηλικίες 4+)

Γραμματικο-χορευτούληδες   Πέμπτη,  Σάββατο 19:00-20:30

Απευθύνεται σε παιδιά 7-12 ετών.

Τα παιδιά αναλαμβάνουν ρόλους ντεντέκτιβ, ταξιδεύουν σε πλανήτες μακρινούς και επιλύουν μυστήρια και γρίφους σχετικά με την γραμματική και την ορθογραφία των λέξεων. Με αυτό τον τρόπο προσεγγίζουμε την ορθογραφία, την γραμματική και το συντακτικό με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο. Έτσι ενθαρρύνουμε τα παιδιά να εσωτερικεύσουν και να γενικεύσουν κανόνες γραμματικής που έχουν διδαχθεί αλλά δεν έχουν αφομοιώσει.

Ιστοριοσκηνοθέτες Πέμπτη,  Σάββατο 17:00-1830

Απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών

Τα παιδιά μαθαίνουν να κατανοούν κείμενα και να γράφουν τις δικές τους ολοκληρωμένες ιστορίες. Γνωρίζουν τα διαφορετικά είδη κειμένων: αφηγηματικά, περιγραφικά και επιχειρηματολογικά κείμενα, αγγελίες, συνταγές και άρθρα. Τέλος, αναλαμβάνουν τους ρόλους του συγγραφέα, του γραμματέα και του αναγνώστη κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης και της παραγωγής κειμένων  στο προ-συγγραφικό, συγγραφικό και μετα-συγγραφικό στάδιο.

Παραμυθο-εργαλεία  Παρασκευή 17:30- 18:30 Σάββατο 10:00-11:00

Απευθύνεται σε παιδιά 4-5 ετών

Τα παιδιά μαθαίνουν να αφηγούνται με χρονική και λογική αλληλουχία ιστορίες και προσωπικά βιώματα. Συνθέτουν ιστορίες μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες έκφρασης όπως: ζωγραφική, δραματοποίηση, κολλάζ, κατασκευή κούκλας. Έρχονται σε επαφή μέσα από παιχνίδια με το σχηματισμό των συλλαβών, τη θέση τους στη λέξη και την αναγνώριση λέξεων. Έτσι αποκτούν, μέσα από παιγνιώδης δράσεις τις απαραίτητες δεξιότητες για την ομαλή μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό

 Η κυρία Συναισθηματικούλα και ο κύριος Λύσης.  Σάββατο 10:00-11:30

Απευθύνεται σε παιδιά 6-8 ετών και 9-12 ετών

Τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν, αιτιολογούν τα ατομικά τους συναισθήματά και να μπαίνουν στη θέση του άλλου.  Με διαμεσολαβητικά εργαλεία τα  παραμύθια και τις κοινωνικές ιστορίες, τη ζωγραφική και  τις κατασκευές, τα παιχνίδια ρόλων και τη δραματοποίηση μαθαίνουν να διαχειρίζονται και να αποδέχονται τα θετικά και αρνητικά τους συναισθήματα και να αποκτούν αυτοέλεγχο και στρατηγικές επίλυσης προβλημάτων. Με βιωματικό τρόπο μαθαίνουν να εκτιμούν καταστάσεις να επιλύουν δυσκολίες που προκύπτουν στην καθημερινοτητά τους και να θέτουν στόχους.

Μικροί Ήφαιστοι Σάββατο 11:00- 12:30  17:00-18:30

Απευθύνεται σε παιδιά 8- 12 ετών

Τα παιδιά διαβάζουν κείμενα μυθολογίας, αναλύουν την ετυμολογία λέξεων και δραματοποιούν το μύθο. Τέλος, γίνονται “μικροί ήφαιστοι” και δημιουργούν  κατασκευές σχετικές με το μύθο με υλικά chalkpaint,crakle,decoupageκαι phototransfer.

Παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, θεατρολόγοι- εμψύχωτές εργάζονται για το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμασε όλα τα δημιουργικά  εργαστήρια.

Ρομποτική Σάββατο 12:00-13:30

Για Α’ Β’ Γ’ Δ’ Ε’ ΣΤ Δημοτικού και γυμνασίου

Τα LEGO Education WeDo 2.0 και MINDSTORM EV3 είναι σχεδιασμένα για τις τάξεις του Δημοτικού και Γυμνασίου παρέχοντας μια εκπαιδευτική λύση που θα εξάψει την περιέργεια των μαθητών ενώ παράλληλα θα βελτιώσει τις ικανότητές τους στα πεδία των φυσικών επιστημών, της μηχανικής, της τεχνολογίας και του προγραμματισμού.

Παιδαγωγικά Οφέλη: 1. Διερεύνηση, σχεδιασμός και κατασκευή λύσεων, 2.Εμπλοκή των μαθητών στις φυσικές επιστήμες μέσω της συσχέτισης και της πρακτικής εφαρμογής τους, 3. Βασικές δεξιότητες προγραμματισμού, 4. Δεξιότητες συνεργασίας και παρουσίασης, 5. Κριτική σκέψη και επίλυση προβλημάτων

BeeBot, η “έξυπνη μέλισσα”, είναι ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ δαπέδου ειδικά κατασκευασμένο για να χρησιμοποιείται ακόμη και από παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς και των πρώτων τάξεων (Α’ Β’) δημοτικής εκπαίδευσης.

Κόστος  το μήνα, 45 ευρώ.  Περιορισμένες θέσεις.

Παύλου Μελά 4α, 15122 (σύνορα με Πεύκη), Μαρούσι,
τηλ: 212.10.45.457, 211 01.27.644

Πληροφορίες: info@paixnidomathiteia.com   τηλέφωνο:  6936771234

web: www.paixnidomathiteia.com

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

«Ιστορίες Άνω Κάτω» στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη»

“Το άγαλμα που κρύωνε” στο Μουσείο Μπενάκη