in

Πολύ καλό ‘’Κι εμείς καλύτερα’’…

Πήγαμε με προσκλήσεις του Ελα Μαζί στο κι Εμείς καλύτερα´´ στο Μέγαρο Μουσικής.

Τι ωραίες παραστάσεις…είχαμε δει και το Μιλα και Σουτ και οι δυο παραστάσεις πολύ προσεγμένες παρόμοιας λογικής και φιλοσοφίας γι αυτό την αναφέρω κι αυτή. Τρεις ηθοποιοί, μουσικοί με ελάχιστα σκηνικά και με τη χρήση μουσικών οργάνων από τους ίδιους παίζουν,αλλάζουν πολλούς ρόλους χωρίς

Με ελάχιστα κοστούμια πάνω σε μια μικρή σκηνή…κι όμως κατορθώνουν πάρα πολλά με τόσα λίγα μέσα…και αυτό είναι και η μαγεία του θεάτρου πιστεύω όταν το καταφέρνει αυτό το κείμενο , οι ηθοποιοί και η σκηνοθεσία…τα μηνύματα πολλά και κυρίως η αφύπνιση της σκέψης…μια κοινωνία που κάποιος ανώτερος επιβάλλει στο λαό πολύ συγκεκριμένα πράγματα χωρίς να τους επιτρέπει να δουν πέρα από αυτά και να αποκλείει κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο…σε κάποιον μπορεί να θυμίσει νοοτροπίες κλειστών οικογενειών και κοινωνιών που δυστυχώς υπάρχουν σήμερα και στη χώρα μας η και ευρύτερα ολόκληρων λαών κρατών, στο μυαλό μου ήρθε η βόρεια Κορέα κάτι τέτοιο δε γίνεται κι εκεί; Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνεται και σε κάποιον άνθρωπο που κολλάει σε συγκεκριμένα πράγματα και δεν αναζητάει τι υπάρχει και πέρα από αυτά…στο τέλος η διέξοδος προς αυτήν την παραπέρα γνώση δίνεται μέσα από τα βιβλία στη συγκεκριμένη παράσταση, στην πράξη βέβαια η παιδεία και η γνώση στη σημερινή εποχή έρχεται από πολλές πηγές και δημιουργεί ευρύτητα πνεύματος και αποτελεί τη βάση της δημιουργίας

Μοναδική παραφωνία το ότι παρότι η παράσταση ορίζεται ως πάνω από τριών οι γονείς έφεραν πολλά παιδάκια 2 ετών τα οποία αφού φυσιολογικά δε μπορούσαν να παρακολουθήσουν την παράσταση σηκωνόντουσαν , μιλούσαν, έκλαιγαν κ, ταλαιπωριόντουσαν τα ίδια χωρίς κανένα λόγο και ταλαιπωρούσαν και όλους εμάς που προσπαθούσαμε να παρακολουθήσουμε…είναι και αυτό ένα μέρος της παιδείας μας …το να αψηφά κανείς το ηλικιακό όριο που έχει μπει για συγκεκριμένο και σαφή λόγο, να εκθέτει το παιδί σε κάτι που το ταλαιπωρεί ουσιαστικά και το κουράζει αφού δε μπορεί να το παρακολουθήσει και να αδιαφορεί για τα άλλα παιδάκια γύρω του και τους γονείς τους…ίσως θα έπρεπε αφού οι ίδιοι οι γονείς δεν το καταλαβαίνουν να μπαίνει το όριο αυτό από το Μέγαρο να μην επιτρέπεται η είσοδος αν το παιδί είναι κάτω ηλικιακά από το όριο που τίθεται…στη συγκεκριμένη παράσταση νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι το όριο μάλιστα πάνω από 4 και όχι πάνω από 3 ετών…..

3 Comments

Leave a Reply
  1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Τη χθεσινή παράσταση την παρακολουθήσαμε κι εμεις με τη μικρή μου 3,5ετων και επιβεβαιώνω τα όσα σχολιάζεις.

    Η μικρή μου παράκολούθησε πολύ ευχάριστα την παράσταση με μόνη παραφωνία τη φασαρία των λοιπών παιδιών που αδυνατούσαν (ηλικιακά) να παρακολουθήσουν, συνεπώς βαρέθηκαν.

  2. Ήμασταν και εμείς στη συγκεκριμένη παράσταση! Και συμφωνώ απόλυτα με όσα ειπώθηκαν και από την κυρία Κοντοπούλου όσο και από εσάς john..Θα συμπληρώσω μόνο ότι εμάς μας έκανε κάκιστη εντύπωση η φασαρία που κάνανε οι ίδιοι οι γονείς. Το θέατρο δεν είναι καφετέρια και δυστυχώς αν δεν το μάθουμε εμείς οι ίδιοι στα παιδιά μας δεν μπορούμε να περιμένουμε εκείνα ξαφνικά να είναι τύπος και υπογραμμός. Και πατατάκια θα φάνε και ποπκόρν και με το κινητό θα παίζουν αν οι μαμάδες το κάνουν, Κρίμα! ΠΟΛΥ κριμα. Απαράδεκτη εικόνα.

Αφήστε μια απάντηση

Είδαμε τα Παιχνιδομαγέματα της από την Ομάδα των Πέντε Εποχών

Πήγαμε στην παράσταση “Η χώρα των πελαργών”