in

Πολύ καλή παράσταση Το τίμημα!!

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά έργα του συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ το οποίο όμως έχει και αυτοβιογραφικά στοιχεία καθώς τον Οκτώβριο του ’29 ο βιομήχανος πατέρας του Ισίδωρος Μίλερ έχασε την περιουσία του στο μεγάλο χρηματιστηριακό Κραχ.
Η δράση εκτυλίσσεται στην σοφίτα του πατρικού σπιτιού των δύο αδελφών Βίκτωρ και Ουώλτερ όπου θα συναντηθούν με την ευκαιρία της εκποίησης των επίπλων του νεκρού τους πατέρα.
Τα δύο αδέλφια δεν έχουν μιλήσει για τριάντα χρόνια και έχουν ζήσει πολύ διαφορετικά εξαιτίας των επιλογών που έχουν κάνει.
Ο Βίκτωρ είναι αστυνομικός και βρίσκεται ένα βήμα πριν την σύνταξη έχοντας εγκαταλείψει τα όνειρα που έκανε στο παρελθόν για το κολλέγιο και μια επιστημονική καριέρα προκειμένου να υποστηρίξει τον πατέρα του. Ζει μια μετρημένη ζωή με την γυναίκα του και τον γιο του.
Ο Γουώλτερ ακολούθησε άλλο διαφορετικό δρόμο εγκαταλείποντας το σπίτι του, έγινε γιατρός και έζησε μια άνετη ζωή μέχρι που υπέστη νευρικό κλονισμό και αναθεώρησε κάπως τα σημαντικά στη ζωή του.
Παρόντες στην καθοριστική αυτή συνάντηση θα είναι η γυναίκα του Βίκτωρ και ένας Ρωσοεβραίος εκτιμητής και παλαιοπώλης, ο Γκρέγκορυ Σάλομον ο οποίος πιστεύει ότι όλα τα πράγματα πωλούνται (υλικά και μη).
Εκ πρώτης όψης ο Βίκτωρ είναι ο καλός γιος, ο αλτρουιστής που έκανε τα πάντα για να στηρίξει τον πατέρα. Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή απλά υιοθέτησε ένα βολικό ψέμα;; Ποιος είναι πραγματικά ο θύτης και ποιος το θύμα; Είναι άραγε έτοιμοι όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεων τους ,να αποδεχτούν την ήττα τους και να προχωρήσουν συμφιλιωμένοι;
Οι ερμηνείες των ηθοποιών πολύ καλές αλλά θα μου επιτρέψετε να ξεχωρίσω τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο του οποίου η ερμηνεία είναι εκπληκτική.
Το πρώτο μέρος της παράστασης όπου και γίνεται η γνωριμία με τους ήρωες και τις ιστορίες τους είναι σαφώς κατώτερο του δεύτερου όπου και ξετυλίγεται το νήμα της ιστορίας αλλά σε κάθε περίπτωση είναι η καλύτερη παράσταση ενηλίκων που παρακολουθήσαμε φέτος!!
Καλή θέαση σε όσους την επιλέξουν.

13 Comments

Leave a Reply
  1. Εξαιρετική παράσταση, μας καθήλωσε το δεύτερο μέρος. Η ερμηνεία του Κου Μιχαλακοπουλου ήταν συγκλονιστικη. Επιπλέον το θέμα των επιλογών και το τιμημα που πληρώνει κανείς, επίκαιρο όσο ποτέ..

  2. Ανατρεπτική η συγκεκριμένη παράσταση με το δεύτερο μέρος πραγματικά καθηλωτικο. Όλοι οι ηθοποιοί πολύ καλοί αλλά αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Κος Μιχαλακοπουλος σε έναν ρόλο που ναι μεν δίνει ένα κωμικό τόνο αλλά περνάει και πολλές αλήθειες.

  3. Ευχαριστούμε για την πολύ ωραία πρόταση. Τι να πούμε για τον Μιχαλακόπουλο; Συγκλονιστικός ηθοποιός και στην τηλεόραση, πόσο μάλλον στο θέατρο να τον βλέπεις και από κοντά!

Αφήστε μια απάντηση

Χαρίζοντας παιδικά χαμόγελα στα παιδιά που έχουν ανάγκη

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ… μουσική βραδιά στο Κρεμλίνο στις 25/2