in ,

«ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη μια μουσικοθεατρική παράσταση στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

DARRA1

 

«ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη

Μουσική και τραγούδια του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Με την Φωτεινή Δάρρα

Έναρξη  Σάββατο 7 Nοεμβρίου

Πρωταγωνιστούν ο Κωνσταντίνος Καζάκος στο ρόλο του Χρεμύλου, ο Δημήτρης Μενούνος στο ρόλο του Καρίωνα, η Θάλεια Προκοπίου στον ρόλο της Πενίας, ο Δημήτρης Σταμούλης στο ρόλο του Πλούτου και η Νατάσα Κοτσοβού στο ρόλο της γριάς. Μαζί τους ο Δημήτρης Γρηγοριάδης και ο Λευτέρης Βλάχος.

Παίζουν οι μουσικοί και οι ηθοποιοί: Γιώργος Χατζής, Οδυσσέας Αποστολόπουλος, Δημήτρης Πάσσιος

Σε μετάφραση και στίχους τραγουδιών του Γιώργη Έξαρχου και σκηνοθεσία της Ανδρομάχης Μοντζολή.

Μια ανεπανάληπτη θεατρική εμπειρία για μικρά και μεγάλα παιδιά.

O πολιτιστικός οργανισμός Sound & Picture Theatre Production θα παρουσιάσει το έργο “ΠΛΟΥΤΟΣ” του Αριστοφάνη σε μια νέα μετάφραση-διασκευή, σε έμμετρο λόγο. Μια κωμωδία με ζωντανή μουσική που διατηρεί την φρεσκάδα του αριστοφανικού λόγου.

Η Φωτεινή Δάρρα παίζει και ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης για πρώτη φορά σε παιδική σκηνή.
Συνεχίζοντας μια ξεχωριστή πορεία στο χώρο του έντεχνου τραγουδιού, επιστρέφει στη θεατρική σκηνή απ’ όπου και ξεκίνησε, με έναν ρόλο έκπληξη στο κλασσικό έργο του Αριστοφάνη, την παιδική μουσική παράσταση που θα κλέψει τις καρδιές των λιλιπούτειων φίλων, και όχι μόνο, φέτος το χειμώνα!

Ένας περιοδεύων θίασoς συναντάει μια ομάδα μουσικών και όλοι μαζί, ηθοποιοί και μουσικοί, γυρίζουν την Ελλάδα παίζοντας τον «ΠΛΟΥΤΟ» του Αριστοφάνη.

KAZAKOS-DARRA

Ο “ΠΛΟΥΤΟΣ” είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη. Η μορφή, την οποία σήμερα γνωρίζουμε, είναι εκείνη που γράφτηκε το 388 π.Χ., σηματοδοτώντας το πέρασμα από την αρχαία στη νεότερη αττική κωμωδία.

Η ιδιοφυής και μοναδική σε σύλληψη ιδέα του Αριστοφάνη χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία και ευρηματικότητα στην πλοκή του έργου, ενώ οι καταστάσεις του τότε παραπέμπουν στο σήμερα.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπηρετούν και τονίζουν την διαχρονικότητα και την επικαιρότητα που αναδύονται αβίαστα από το κείμενο.
Κατά την διαδικασία προετοιμασίας της παράστασης εφαρμόζονται δημιουργικές τεχνικές και μέθοδοι, με στόχο την θεατροπαιδαγωγική προσέγγιση και την ευαισθητοποίηση του σύγχρονου θεατή.
Η παράσταση στοχεύει στο να παρασύρει μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο του αρχαιοελληνικού θεάτρου, προσφέροντας τους μια ανεπανάληπτη θεατρική και μουσική εμπειρία.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης και διασκέδασης!

Υπόθεση του έργου

Στον «Πλούτο», που μοιάζει πιο επίκαιρος από ποτέ, διακωμωδείται η άνιση κατανομή του πλούτου!

Με την ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης πραγμάτων, κατά την εξέλιξη του έργου, αποτυπώνεται το μωσαϊκό της κοινωνίας στα χρόνια του Αριστοφάνη, που διψάει για πλούτο. Πόσο της μοιάζει η σημερινή δική μας κοινωνία!

Ένας πατέρας, ο Χρεμύλος, πηγαίνει στους Δελφούς να ρωτήσει τον θεό Απόλλωνα τι ακριβώς πρέπει να κάνει ώστε ο γιος του να έχει καλύτερη από αυτόν τύχη στη ζωή του.

PLOUTOS K- S&M

Ο θεός του απαντάει πως πρέπει να ακολουθήσει τον πρώτο άνθρωπο που θα συναντήσει βγαίνοντας από τον ναό. Αυτός που συναντά όμως, είναι ένας κουρελής και τυφλός, αλλά πρέπει να τον ακολουθήσει χωρίς να ξέρει ούτε ποιος είναι, ούτε ποιο είναι το όνομά του.

Αργότερα θα μάθει πως είναι ο ίδιος ο θεός Πλούτος, δηλαδή αυτός που μοιράζει τα πλούτη – χωρίς να βλέπει πού και σε ποιον τα δίνει. Όσο είναι τυφλός όμως, μπορεί να γίνει άδικος, επομένως πρέπει να ξαναβρεί το φως του, ώστε να διακρίνει τον αποδέκτη του πλούτου…

Ο Χρεμύλος πάει τον Πλούτο στον Ασκληπιό, που τον γιατρεύει, και έτσι τώρα ο “τυφλός θεός” έχει αρχίσει να ξαναβλέπει και να ξέρει πού και πώς πρέπει να δίνει τα πλούτη. Όταν όμως γίνεται γνωστό ότι ο Χρεμύλος έχει στο σπίτι του τον θεό Πλούτο, αρχίζουν να προσέρχονται
διάφοροι πονηροί και καιροσκόποι για να ζητήσουν από τον Πλούτο, που τώρα πλέον βλέπει, να τους κάνει πλούσιους.

Η μόνη που αντιστέκεται είναι –το μέγα εύρημα του Αριστοφάνη– η Πενία, η οποία λέει πως μόνο με αυτήν ο κόσμος προοδεύει, όσο την αισθάνεται κοντά του, γιατί αγωνίζεται να ξεφύγει από δίπλα της κι έτσι αναγκάζεται να δημιουργήσει…

Με τον Πλούτο, λέει η Πενία, κανείς δεν θα δουλεύει, κανείς δεν θα προσπαθεί, κανείς δεν θα δημιουργεί. Όλοι και όλα θα πέσουν σε μια κατάσταση πλήρους αδιαφορίας, αφού θα έχουν έτσι κι αλλιώς τον Πλούτο δίπλα τους, για προστάτη τους.

Το έργο απογειώνουν οι πρωτότυπες μουσικές και τα τραγούδια του Δημήτρη Παπαδημητρίου που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους!

KAZAKOS- PROKOPIOU

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Κωνσταντίνος Καζάκος , Θάλεια Προκοπίου, Δημήτρης Μενούνος, Νατάσα Κοτσοβού, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Λευτέρης Βλάχος και ο Δημήτρης Σταμούλης.

Παίζουν οι μουσικοί και οι ηθοποιοί:
Γιώργος Χατζής, Οδυσσέας Αποστολόπουλος, Δημήτρης Πάσσιος. Συμμετέχουν: Άλκηστη Ηλιάδη, Δανάη Τωράκη, Μάρθα Λαγωνίκου
Νάγια Μητσάκου.

Σκηνοθεσία – Δραμ. Επεξεργασια: Ανδρομάχη Μοντζολή
Μετάφραση -Στίχοι τραγουδιών: Γιώργης Έξαρχος
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Σκηνικά – κουστούμια: Mατίνα Μέγκλα
Κίνηση: Φρόσω Κορρού.

Παιδαγωγ. Σύμβουλος: Λάκης Κουρετζής – Επιτ.Καθηγ. Πανεπ.Αθηνών

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Πάνος Αγγελόπουλος -Σκηνοθέτης
Διεύθυνση Δημoσίων Σχέσεων: Μαρία Καλίτση

Παραγωγή: Sound & Picture Theatre Production

«ΠΛΟΥΤΟΣ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ για όλη την οικογένεια.
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ Ακαδημίας 3, τηλ.2103636144
Θεατρική Περίοδος : Νοέμβριος 2015 – Απρίλιος 2016

PLOUTOS N

Διάρκεια: 1 ώρα και 50 λεπτά

Ημέρες & ώρες παραστάσεων.
Σάββατο 3:15 μ.μ
Κυριακή 3:15 μ.μ. και 5:30 μ.μ.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 14 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 12 ευρώ

Στο ταμείο του θεάτρου ,Τζένη Καρέζη, Τ: 210 3636144 ||210 3625520 &
στο Viva.gr ||τηλέφωνο κρατήσεων 11876||, στο κατάστημα Viva ||TheMallAthens|| και στο VivaWalletMobileApp, στα καταστήματα Public και στο tickets.puplic.gr, στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και στο tickets.papasotiriou.gr, στα βιβλιοπωλεία Ianos και στο tickets.ianos.gr, στα καταστήματα SevenSpots, στα ReloadStores, στα καταστήματα MediaMarkt και στο tickets.mediamarkt.gr

Παραστάσεις για σχολεία Πέμπτη & Παρασκευή || Ώρα :11:00 μ.μ
Τηλ. Κρατήσεων: 210 3636144 || 210 3625520 Θ.ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ
Yπεύθυνη Κρατήσεων: Iωάννα Κουλοχέρη Κ: 6977865517.

[av_video src=’ https://www.youtube.com/watch?v=iGtzSvaH-H8′ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

5 Comments

Leave a Reply
  1. Το παρακολουθήσαμε με την ανηψιά μου πριν μερικές μέρες.Πολύ όμορφη παράσταση που απευθύνεται σε μικρούς & μεγάλους!Ωραίες ερμηνείες,ωραία τραγούδια που ερμηνεύει η Φωτεινή Δάρρα.Σίγουρα μια παράσταση που πρέπει να δείτε,για να περάσετε καλά κι εσείς & τα παιδιά!

Αφήστε μια απάντηση

«Να με αντέχεις» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

“…μήπως ονειρεύομαι;” της Μαρίας Παυλοπούλου για ανθρώπους από 1 έτους στο Θέατρο RADAR