in

Πήγαμε στη παράσταση Ο Πήτερ Παν και το Μουσείο της Ακρόπολης!

Πήγαμε στη παράσταση  Ο Πήτερ Παν και το Μουσείο της Ακρόπολης
Ο Πολυχώρος Χυτήριο ,αυτός ο χώρος στολίδι , λειτουργεί από το 2012 στην περιοχή του Κεραμεικού και φιλοξενεί ποικιλία δρώμενων, όπως θεατρικές παραστάσεις, μουσικά σύνολα, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής… Εμείς το γνωρίσαμε για πρώτη φορά με αφορμή τη θεατρική παράσταση Ο ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ που παρουσιάζεται τη φετινή σεζόν. 
Η υπόθεση του έργου σχετίζεται με το μεγάλο ελληνικό ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην  Ελλάδα. Οι ήρωες του έργου, όπως προϊδεάζει ο τίτλος, είναι ο Πήτερ Παν, η Τίνκερμπελ, ο Κάπτεν Χουκ, ο Τζέιμς, ενώ την εμφάνισή τους κάνουν και ένας σύγχρονος Βρετανός φίλος του Λόρδου Έλγιν, η θαυμάσια ,μα ορφανή Καρυάτιδα και ένας φύλακας του Μουσείου.  
Το έργο δύναται να διαβαστεί από πολλά πρίσματα : η αγάπη για την γλώσσα μας, η λατρεία για τον πολιτισμό μας, η επιμονή στην διατήρησή του, η υπεράσπιση του αρχαίου πλούτου ,ο αγώνας για την επιστροφή των κλεμμένων γλυπτών στον τόπο τους. Από οποιοδήποτε πρίσμα κι αν το δείτε, προσφέρει προβληματισμό και ξεσηκώνει θετικά τον θεατή προς υψηλά ιδανικά.
Οι υποκριτές είναι αρκετά μεταδοτικοί και  μετάφεραν με επιτυχία στο κοινό το παλμό και τα μηνύματα της παράστασης. Σε αυτό συνέβαλε και η πρωτότυπη μουσική ένδυση του έργου που έστελνε σαφείς και καθαρές ιδέες, πέραν του ευχάριστου ακούσματος.
Η σκευή των ηθοποιών, δηλαδή τα κοστούμια, είναι λιτή και απέριττη , όπως και τα σκηνικά. Στο βάθος της σκηνής, υπήρχε μεγάλο διαφανές πανί που απεικόνιζε διαφορετικά σκηνικά σύμφωνα με τις ανάγκες του σεναρίου.
Σχετικά με τους διαλόγους, είναι πολύ έξυπνοι και κωμικοί. Κατά μήκος τους, θα ακούσετε διάσπαρτες πληροφορίες για την προέλευση ορισμένων ελληνικών λέξεων και για ιστορικά γεγονότα της χώρας ,που θα φανούν χρήσιμες ακόμα και στους ενήλικους θεατές.
Γενικότερα,το θέμα της παράστασης είναι που ξεχωρίζει! Πανέξυπνη ιδέα να περάσουν σε παιδικό θέατρο αυτό το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών με τα μάτια του παιδιού! Στο παραπάνω είναι που υπερτερεί έναντι των υπολοίπων παιδικών σκηνών. Τα παιδιά έχουν να κερδίσουν πολλά από αυτή τη παραγωγή!
Τέλος, να αναφέρω ότι ο χώρος διαθέτει μεγάλο καφέ- μπαρ και υπέροχο κήπο, με τραπέζια και καρέκλες, στον προαύλιο χώρο που θα σας μαγέψει!
Σας τη προτείνουμε σίγουρα, ως ιδέα ξεχωριστή!
Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

Αφήστε μια απάντηση

«Το Βαλς της Χριστίνας» από τις εκδόσεις Cambia (+cd)

«Αχιλλέας, Ο γενναίος ήρωας της Ιλιάδας» από τις εκδόσεις Άγκυρα