in

Παρατεταμένο χειροκρότημα απέσπασε “Ο Μεγαλέξανδρος νικάει τον Δράκο “

Την Κυριακή που μας πέρασε παρακολουθήσαμε το θεατρικό έργο ” Ο Μεγαλέξανδρος Νικάει τον Δράκο “.
Η παράσταση φιλοξενείται στην Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά… ένα θέατρο “στολίδι” στην καρδιά της πόλης… ένα θέατρο, όπως κάποιοι το χαρακτήρισαν “Πύλη… στον Πολιτισμό”.

Πρώτη φορά μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε το εσωτερικό του.

Τα μάτια μας ” λαμπύρισαν” στο αντίκρισμα της κατάμεστης από κόσμο αίθουσας… Μια αίθουσα επιβλητική , με σκαλιστούς εξώστες, χρυσά διακοσμητικά στοιχεία και ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή.

Στο άκουσμα του τρίτου κουδουνιού τα φώτα έσβησαν και η σκηνή μεταμορφώθηκε σε ένα τεράστιο Θέατρο Σκιών!
Η ιστορία μιλάει για ένα δράκο που καταλαμβάνει το μοναδικό υδραγωγείο της πόλης και απαιτεί να τρώει κάθε μέρα όσους ανθρώπους θέλει, για να εξακολουθεί να παρέχει νερό στους κατοίκους της.

Ο Βεζύρης αποφασίζει να γίνεται κλήρωση για το ποιοι θα είναι τα επόμενα θύματα (τα οποία ενημερώνονται τελευταία στιγμή και μυστικά για τη θυσία τους) από τον έμπιστο αγγελιοφόρο του, που δεν είναι άλλος από το γνωστό σε μας Χατζηαβάτη…και ο κλήρος πέφτει στη Ρηγοπούλα (η οποία αντιπροσωπεύει τη Γη), την όμορφη μοναχοκόρη του Βεζύρη, που πολλοί την αγαπάνε, μα πιο πολύ
απ’ όλους ο Χατζηαβάτης.

Στο δρόμο λοιπόν για το παλάτι, για να της πάει το μήνυμα, ο Χατζηαβάτης μας, θλιμμένος όσο ποτέ άλλοτε, πέφτει πάνω στον Καραγκιόζη που κοιμάται. Και έπεται συνέχεια…

Μια πρωτότυπη, μουσικοθεατρική παράσταση για τους λάτρεις του Θεατρου Σκιών και όχι μόνο, σε κείμενο και σκηνοθεσία κ. Δήμου Αβδελιώδη.

Πολύ καλές ερμηνείες, εντυπωσιακά κοστούμια και η μουσική (ζωντανή ορχήστρα) απλά υπέροχη!
Ειδικά εφέ και κατασκευές πλαισιώνουν το όλο σκηνικό.
Μια αλλιώτικη προσέγγιση που εμάς μας κέρδισε γιατί αγαπάμε και αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα!!
Προσωπική μου γνώμη και μιλάω πάντα καλοπροαίρετα, πιστεύω πως η συγκεκριμένη παράσταση απευθύνεται σε παιδιά άνω των 6 χρόνων (που έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν Θέατρο Σκιών), σε εφήβους ακόμη και σε ενήλικες.
Έχει διάρκεια 80 λεπτά -χωρίς διάλειμμα, κάτι που προκάλεσε ” αναστάτωση ” στους μικρότερους της παρέας.
Επίσης να αναφέρω ότι απαγορεύεται αυστηρά κατά τη διάρκεια της παράστασης εκτός από “το φαγοπότι” και η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ χρήση κινητού.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου, Πειραιάς

19 Comments

Leave a Reply
 1. Η περιγραφή σου μας μάγεψε και μας ταξίδεψε συγχρόνως. Πρώτη φορά διαβάζω γι αυτή την παράσταση και εννοείται πως θα πάμε κι εμείς. Σε ευχαριστούμε για την κριτική!

 2. Το δημοτικό θέατρο είναι πραγματικά αριστούργημα. Με το εσωτερικό του και μόνο εκστασιάζονται μικροί και μεγάλοι. Αν είναι καλή και η παράσταση είναι καταπληκτικός συνδυασμός. Ευχαριστούμε για την περιγραφή θα φροντίσουμε να πάμε.

 3. Καταπληκτική περιγραφή για το στολίδι της πόλης μας,το θέατρο είναι ένα κόσμημα!Στο μοναδικό σημείο που θα διαφωνήσω με την φίλη μας είναι οτι, η παράσταση απευθυνόταν πιστεύω σε μεγαλύτερα παιδιά από την ηλικία των έξι..θεωρώ οτι απευθύνεται σε παιδία άνω των δέκα ετών!!!

  • Επειδή ο μεγάλος μου γιος 7.5 χρόνων, το παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή και συνάμα θαυμασμό, γι αυτό και μόνο το λόγο έχω οριοθετήσει τα 6 χρόνια. Με το μικρό μου μόλις 5, αν και έχουμε παρακολουθήσει άπειρες παραστάσεις, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, στη συγκεκριμένη παράσταση τα 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα, μας προκάλεσαν μικρή ανησυχία (για πολύ λίγο-ευτυχώς).
   Πρέπει επίσης τα παιδιά να έχουν παρακολουθησει στο παρελθόν Θέατρο Σκιών για να τους είναι γνώριμο και κατανοητό το θέαμα.
   Όλες οι γνώμες καλοδεχούμενες!!! Καλή θέαση σε όσους την προτιμήσουν.
   Ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια.

 4. Σας ευχαριστούμε για την όμορφη περιγραφή. Είχα την παράσταση στο μυαλό μου λόγω του θεάτρου, γιατί ήθελα τα παιδιά μου να γνωρίσουν αυτό το στολίδι του Πειραιά, αλλά τώρα μας ξεσηκώσατε διπλά με την όμορφη κριτική σας.

Αφήστε μια απάντηση

Πρωινά Κυριακής στο Μουσείο Ορυκτολογίας (3 & 10/12)

TERATA the musical!