Στείλε σε φίλους

ΠΗΓΑΜΕ

Παραμύθια με ουσία και τροφή για σκέψη

18 votes, average: 1,00 out of 1 (18 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

Παραμύθια με ουσία και τροφή για σκέψη

Μια παράσταση ξεχωριστή που μας άρεσε πολύ ήταν “Τα παραμύθια για να σπάτε κέφι” από τη θεατρική Ομάδα Τόπι στο Studio Mαυρομιχάλη.

Τα παραμύθια είναι μια επιλογή 7 ιστοριών από το ομώνυμο βιβλίο του Τζιάνι Ροντάρι και απευθύνονται τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους. Μικρές ιστορίες με μεγάλα διδάγματα για τη ζωή και θέματα όπως η ομαδικότητα, ο ρατσισμός, ο εθισμός στην τεχνολογία. Και αυτό που μας άρεσε περισσότερο ήταν ότι έλειπε κάθε έννοια διδακτισμού αλλά η δεμένη ομάδα των τεσσάρων ηθοποιών άφησε το κείμενο να μιλήσει από μόνο του αναδεικνύοντας το ιδιαίτερο χιούμορ του παραλόγου που το διακρίνει.

Όσοι ψάχνουν τις υπερπαραγωγές και τα ακριβά σκηνικά ας μείνουν μακριά. Το μικρό Studio Μαυρομιχάλη δε στοχεύει στον εντυπωσιασμό αλλά προσφέρει μια παράσταση με ουσία, που δίνει τροφή στη σκέψη. Θα την πρότεινα για παιδιά άνω των 6 ετών. Ίσως είναι από τις περιπτώσεις που οι γονείς απολαμβάνουν περισσότερο από τα παιδιά, αν και ο διαδραστικός της χαρακτήρας δεν τα αφήνει ασυγκίνητα.

Ευχαριστούμε το elamazi για την ευκαιρία που μας έδωσε να παρακολουθήσουμε το μικρό αυτό διαμάντι!

Στείλε σε φίλους

7 Σχόλια

  1. Την παρακολουθήσαμε κι εμείς και έχω την ίδια άποψη. Χωρίς εντυπωσιασμούς, κοστούμια, σκηνικά κλπ κλπ… Μια παράσταση ουσιαστική, από τέσσερις πολύ ταλαντούχους ηθοποιούς που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά.

  2. Θα πάμε, μας κεντρίσατε το ενδιαφέρον.

  3. Είναι ωραίο να αναγνωρίζεται η δουλειά μικρών θεατρικών ομάδων που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα για διαφήμιση και προβολή.

  4. Ήταν ωραία και η προηγούμενη παράστασή τους, “Ο τρομερός ελέφαντας”.

  5. έχετε δίκιο.Η ομάδα ΤΟΠΙ προσφέρει καλό, ποιοτικό θέατρο

  6. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση

  7. Έχουμε ακούσει πολύ καλά λόγια για αυτή την παράσταση, θέλουμε πολύ να πάμε.. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

Στείλε το σχόλιο σου