in

Παραμυθοπλάστης – Εργαστήρι έκφρασης και φαντασίας

Είναι το εργαστήρι έκφρασης και φαντασίας που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Εδώ και 11 πλέον χρόνια δραστηριοποιείται στο Περιστέρι παρέα με ιστορίες και παραμύθια, χρώματα, γέλια, μαγειρέματα, παιχνίδια, μαστορέματα, έργα τέχνης, πειραματισμούς, γνώσεις κι ένα σωρό ακόμη εκπλήξεις!
2013 kalokairino 502

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να παρέχει ερεθίσματα μέσα από την παράδοση και την τέχνη προκειμένου τα παιδιά να καλλιεργηθούν σαν ενεργητικοί ακροατές, να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα αλλά και τον γραπτό και προφορικό τους λόγο, να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν, να ψυχαγωγηθούν ξεκαρδιστικά μέσα από την ευρύτητα και ποικιλία παιχνιδιών ώστε να εκφραστούν ελεύθερα και αβίαστα.

Σαν εργαλεία χρησιμοποιούνται τα εξής αντικείμενα: αφήγηση, μουσειακή αγωγή, θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, εικαστικά, μουσικοκινητική αγωγή, πηλός, σωματική έκφραση, φωτογραφία και μαγειρική.
Για να γίνουν όλα αυτά προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε κατά τα ανθρώπινα δυνατόν ένα περιβάλλον ασφαλείας τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες.

picture 1071

Όλοι οι συνεργάτες του ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΛΑΣΤΗ είναι παιδαγωγοί και ειδικευμένοι πάνω στο αντικείμενό τους, με εμπειρία στη σχολική τάξη και σε ομάδες καλλιτεχνικών και παιδαγωγικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων για παιδιά με διαρκή ενημέρωση πάνω στις παιδαγωγικές εξελίξεις.

Τι κάνουμε
ΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ:
Αυτοτελή εργαστήρια :
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, κάθε επίσκεψη και μια ανακάλυψη, κάθε επίσκεψη και μια αποκάλυψη!
Ώρες εργαστηρίων:
3-4 ετών: 17:00-18:00
4-6 ετών: 18:15-19:15
6-12 ετών: 19:30-20:30
Κόστος εργαστηρίων:8€/εργαστήρι, 45€/μήνας (για Παρασκευή & Σάββατο)

Εξελικτικά εργαστήρια:
Κάθε Τρίτη, οι ομάδες συμμετέχουν σε προγράμματα που προχωράνε εξελικτικά.
Η θεματική ενότητα είναι αυτόνομη. Με τη λήξη της, ξεκινάει η επόμενη.

Ώρες εργαστηρίων:
3-4 ετών:17:30-18:30
5-10 ετών: 19:00-20:30
Κόστος εργαστηρίων: 35€/μήνας
Best price! : για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθούν όλα τα εργαστήρια μέσα στο μήνα (Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο) το κόστος διαμορφώνεται στα 65€/μήνα.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ:
• Παραστάσεις Αφήγησης
• Προγράμματα για σχολεία και πολιτιστικούς φορείς.
• Σεμινάρια για ενήλικες
• Βιωματικά εργαστήρια εφήβων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ:
Βιωματικά εργαστήρια για την περίοδο των διακοπών που τα σχολεία παραμένουν κλειστά.
Απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών μιας και η διάρκειά τους είναι για το βασικό πρόγραμμα.

Η θεματολογία ποικίλει ανάλογα με την χρονική περίοδο που πραγματοποιούνται Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαίρι και τα εργαστήρια εξελίσσονται μέσα από αφήγηση, μουσειακή αγωγή, θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, εικαστικά, μουσικοκινητική αγωγή, πηλός, σωματική έκφραση, φωτογραφία, μαγειρική και κηπουρική.

Τα προγράμματα έχουν διαρθρωθεί από παιδαγωγούς και ειδικευμένους συνεργάτες.

Το κυρίως πρόγραμμα διαρκεί από τις 09:00 έως τη 13:00, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για επέκταση του ωραρίου από τις 08:00 έως τις 14:00.

2013 kalokairino 124

Ο Παραμυθοπλάστης παρέχει κατά τη διάρκεια του προγράμματος καθημερινά: δεκατιανό και κολατσιό στα παιδιά. Επιλέξτε όποια εβδομάδα θέλετε ή και όλες αν παραμείνετε «εντός των τειχών».

Η ομάδα αποτελείται από περιορισμένο αριθμό παιδιών και θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας.

Tip για γονείς!
Ο Παραμυθοπλάστης διαθέτει χώρο που κλιματίζεται, ειδικά διαμορφωμένο για την φιλοξενία των γονιών μέχρι να τελειώσουν τη δραστηριότητά τους τα παιδιά, στους οποίους παρέχεται δωρεάν καφές ή ρόφημα καθώς και δωρεάν wi-fi.
Επίσης και ένα εξωτερικό κηπάκι που μπορούν να πάρουν τον αέρα τους και να απολαύσουν το καφεδάκι τους με ηρεμία!
Το εργαστήρι του Παραμυθοπλάστη βρίσκεται ανάμεσα στους δύο σταθμούς του ΜΕΤΡΟ “Άγ. Αντώνιος” και “Περιστέρι”, ενώ μπροστά μας κάνουν στάση τα τρόλεϊ με αριθμό “12” και “24” και αρκετά λεωφορεία από διάφορες περιοχές. Αν επιλέξετε να έρθετε με το αυτοκίνητό σας υπάρχει εύκολο πάρκινγκ!

Παραμυθοπλάστης “εργαστήρι έκφρασης και φαντασίας”
Παναγή Τσαλδάρη 17, Περιστέρι κοντά στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ Αγ. Αντώνιος.

Τηλ. 210 5774599, 6973319971,

www.paramythoplastis.gr,

Από giorgos

Να σας συστηθώ: είμαι ο Γιώργος και όλα αυτά τα χρόνια, έχω «ξαναζήσει» τα παιδικά μου χρόνια ενώ έχω γνωρίσει γονείς με το ίδιο πάθος και αγάπη προς τα παιδιά!

1 Comments

Leave a Reply
  1. ειναι ενασ ζεστοσ χωροσ και για τα παιδια και για τουσ γονεισ.Θα την χαρακτιριζα οικογενειακη υποθεση,αισθανεσαι ανετα.Τα παιδια μου ηλικιασ 5μιση και 4 δειχουν ενδιαφερον σε οποια προγραμματα και αν εχουμε παει.Και ειναι καλο οτι μπορεισ να παρακολουθησεισ και μεμονωμενα προγραμμα.Αντε καλη συνεχεια

Αφήστε μια απάντηση

ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ – Παιχνίδια με την Τέχνη!

“Παραμύθια για να σπάτε κέφι” από τις Εκδόσεις Κέδρος