Στείλε σε φίλους

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ

Παρακολουθήσαμε το θεατρικό έργο για παιδιά «Η Αυγή και ο Ανθός» από την ομάδα Hippo

21 votes, average: 1,00 out of 1 (21 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

Παρακολουθήσαμε το θεατρικό έργο για παιδιά «Η Αυγή και ο Ανθός» από την ομάδα Hippo

Την Κυριακή πήγαμε θέατρο και παρακολουθήσαμε το θεατρικό έργο για παιδιά του Θωμά Βελισσάρη «Η Αυγή και ο Ανθός» από την ομάδα Hippo. Το κείμενο βασίζεται σε ελληνικά λαϊκά παραμύθια και παραλογές, ενώ η κεντρική του ιδέα είναι εμπνευσμένη από τον Λάμπρο του Διονύσιου Σολωμού.
Η υπόθεση της παράστασης έχει ως εξής: Σε μία σκοτεινή χώρα τα όνειρα των ανθρώπων φυλακίζονται στο μενταγιόν του βασιλιά, υπάρχει όμως ένας μύθος που λέει ότι το φως θα επιστρέψει όταν ενωθούν ξανά τα δίδυμα αδέλφια Αυγή και Ανθός. Ο βασιλιάς όμως χώρισε τα δυο αδέλφια και υιοθέτησε την Αυγή και την κρατάει φυλακισμένη. Στην διάρκεια του έργου περνούν από διάφορα εμπόδια για να ξανασυναντηθούν. Επίσης θα γνωρίσετε την μάγισσα Βίδα, τον μαύρο καβαλάρη, τον δράκο και το ξωτικό. Ένας κόσμος γεμάτος τρελά ξωτικά, δέντρα που μιλάνε, συναχωμένα πηγάδια, μάγισσες, μαύρους καβαλάρηδες και δράκους που πάσχουν από αμνησία, απλώνεται μπροστά στους δυο ήρωες άλλοτε βοηθώντας και άλλοτε υπονομεύοντας την πορεία τους. Στο τέλος όμως θα θριαμβεύσει το καλό!
Αυτό που μας άρεσε πάρα πολύ είναι το γεγονός ότι το έργο έχει πολλούς χαρακτήρες με αποτέλεσμα ο κάθε ένας από τους τρεις ηθοποιούς της ομάδας HIPPO να έχει τέσσερις ή και παραπάνω ρόλους, τους οποίους αλλάζουνε συνεχώς στη διάρκεια της παράστασης και μάλιστα εκ διαμέτρου αντίθετους. Επίσης η ζωντανή μουσική, οι γρήγοροι ρυθμοί, το χιούμορ και η καταιγιστική δράση με στιγμές έντονης συγκίνησης είναι μερικά από τα συστατικά που συνθέτουν ένα πληθωρικό ψυχαγωγικό θέαμα.
Τέλος εξίσου σημαντικό και πολύ διασκεδαστικό για τα παιδιά είναι το γεγονός ότι την παράσταση ακολουθεί ένας σχεδιασμός Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), μπαίνουν σε έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν.
Πρόκειται στην ουσία για ένα παραμύθι, που μας μεταφέρει σε έναν κόσμο ναι μεν φανταστικό, που δεν παύει όμως να έχει άμεση σχέση τόσο με το σήμερα όσο και με το χθες, καθώς γίνεται λόγος για τη διεφθαρμένη εξουσία και την ευτυχία των λίγων σε βάρος των πολλών.
Θα σας συνιστούσα ανεπιφύλακτα να πάτε!!!

Στείλε σε φίλους

6 Σχόλια

  1. Πολύ ωραία πρόταση. Ευχαριστούμε.

  2. Καλό!!!

  3. Συμφωνώ απόλυτα! Και εμείς πήγαμε πριν 2 εβδομάδες!!!

  4. Πολυ ωραια ακούγεται…η περιγραφή σου εξαιρετική!
    Σ ευχαριστούμε για την πρόταση.

  5. Εντυπωσιακο

  6. Θα προσπαθησω να παω

Στείλε το σχόλιο σου