in

Παρακολουθήσαμε την διαδραστική παράσταση «ΣΑΝ… ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ»

Όπως το λέει και ο τίτλος, η παράσταση είναι προσαρμοσμένη στα επίκαιρα καρναβαλικά δεδομένα.
Είναι μια διασκευή του έργου του Σαίξπηρ με τίτλο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» από το οποίο οι μικροί θεατές παίρνουν μία «μικρή» δόση του τι εστί Σαίξπηρ.

Η Σοφία Παπαδοπούλου, που έχει κάνει τη διασκευή, σκηνοθεσία, καλλιτεχνική και μουσική επιμέλεια του έργου, έχει δώσει μία αρκετά καλή απόδοση του έργου ώστε αυτό να γίνει κατανοητό και από τα μικρά παιδιά.

Έχει πλαισιώσει, παράλληλα, την παράσταση με διαδραστικές δραστηριότητες, ώστε να ψυχαγωγεί και να διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.
Η μικρή μου, σχεδόν τεσσάρων ετών, παρακολούθησε πολύ ευχάριστα την παράσταση και συμμετείχε ενεργά από τη θέση της.

Αυτό που με εντυπωσίασε όμως, είναι το γεγονός ότι ο κάθε ηθοποιός της συγκεκριμένης παράστασης, υποδύθηκε 4-5 ρόλους (έχασα το μέτρημα)!! Και ενώ με φόβιζε εάν αυτό θα γίνει αντιληπτό από τον μικρό θεατή, ωστόσο παρατήρησα ότι ο τρόπος με τον οποίο γινόταν η εναλλαγή των ρόλων, ήταν τόσο απλός που ήταν πολύ εύκολο για τα μικρά να κατανοήσουν αυτό που έβλεπαν.

Λίγα λόγια για την παράσταση…

Ο σκανταλιάρης Πουκ λέει ενα ξόρκι μαγικό, μεταμορφώνει το γνωστό έργο του μεγάλου συγγραφέα και δημιουργεί μια παράσταση παιχνίδι, ένα μαγευτικό παραμύθι με αποκριάτικη υφή, φτιαγμένο από υλικά ονείρων.

Υπόθεση: Σ’ ένα δάσος, τη νύχτα των Αποκριάς, τέσσερις νέοι που ακολουθούν την τρέλα της αγάπης, ένας Δούκας και μια αμαζόνα, ένα φίλτρο μαγικό, σκανδαλιάρικα τελώνια, μια παρέα αστείων θεατρίνων και ένας γάιδαρος συνθέτουν ένα συναρπαστικό παραμύθι, μια μαγευτική ιστορία, γεμάτη γέλια, παρεξηγήσεις, μεταμορφώσεις και ανεξάντλητη φαντασία. Ανάλαφρη σαν το βάδισμα ενός ξωτικού, τρελούτσικη σαν τις πράξεις ενός ερωτευμένου, αυθόρμητη σαν την δύναμη της νιότης, ευφάνταστη … σαν τον ψίθυρο ενός «Ονείρου»

Η «Ομάδα των Πέντε Εποχών» με σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο, διατηρεί αναλλοίωτη την πλοκή της ιστορίας και δημιουργεί μια «εύπεπτη» διασκευή, που διατηρεί όλα τα στοιχεία που καθιέρωσαν το εν λόγω έργο ως ένα από τα κορυφαία δημιουργήματα του συγγραφέα. Ακριβώς όπως ο Σαίξπηρ χρησιμοποιούσε την τεχνική του «ντουμπλαρίσματος» προκειμένου να ενδυναμώσει την ατμόσφαιρα και να δημιουργήσει συνδέσεις και αντιθέσεις μεταξύ των διαφορετικών κόσμων και χαρακτήρων του έργου έτσι και «Η Ομάδα των Πέντε Εποχών» με τέσσερις ηθοποιούς που υποδύονται όλους τους ρόλους προκαλεί ένα ξέφρενο παιχνίδι μεταμορφώσεων και ενισχύει το φαντασιακό και το φανταστικό.

Χιούμορ, παρεξηγήσεις, παιχνίδι, φιλία, αγάπη, γέλια, επιθυμία, όνειρο, ισότητα, σχέσεις, οικογένεια, όρια, είναι μερικά μόνο, από τα «υλικά» που συνθέτουν μια διαδραστική παράσταση ύμνο στην φαντασία, που δημιουργεί όμορφες εικόνες, έντονα συναισθήματα, γλυκές αναμνήσεις και κάνει τα παιδιά να ονειρεύονται, να μάχονται, να ελπίζουν!

Παραστάσεις:
Για 4 μόνο Κυριακές στο Θέατρο 104!!!
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων από 28/01 εως και 18/02 στις 15:00
| Ώρα:15.00 | Διάρκεια: 80 λεπτά
Εισιτήριο: 10 €

Από di_raf

2 Comments

Leave a Reply
    • Εάν δεν εχετε δει κάτι αντίστοιχο από τη θεατρική ομάδα των πέντε εποχών, πιστεύω θα σασ αρέσει. Εάν, ωστόσο, έχετε δει κάποια άλλη παράστασή τους, στο διαδραστικό κομμάτι θα παρατηρήσετε κάποιες ομοιότητες. Σε αυτήν την περίπτωση, αξίζει και πάλι να πάτε, μόνο και μόνο, για να δείτε τη διασκευή του έργου.

Αφήστε μια απάντηση

“ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ”

Παράσταση Μεγ.Αλεξανδρος