Στείλε σε φίλους

ΔΙΑΦΟΡΑ

Παιχνίδι δι’ αλληλογραφίας” Μια πρωτότυπη ιδέα για δώρο που ξεχωρίζει!

10 votes, average: 1,00 out of 1 (10 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

Παιχνίδι δι’ αλληλογραφίας” Μια πρωτότυπη ιδέα για δώρο που ξεχωρίζει!

 

 

Γνωρίζοντας πόσο δελεαστική απασχόληση είναι για τα παιδιά η εξιχνίαση εγκλημάτων, ενδώσαμε σε ένα παιχνίδι μυστηρίου δια αλληλογραφίας από την ομάδα CSI4KIDS με την Φιλιώ Λαζανά και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Σκόπιμα και χωρίς να εμπλακούμε στη διαδικασία του παιχνιδιού ως ενήλικες, παρακολουθήσαμε εξ αποστάσεως αυτό το συναρπαστικό παιχνίδι που ξεκολλάει τα παιδιά από την εξάρτηση των ηλεκτρονικών και ενεργοποιεί το μυαλό.

Το μυστήριο δια αλληλογραφίας δεν είναι ένα τυπικό επιτραπέζιο παιχνίδι ετοιμοπαράδοτο εφ’ άπαξ στην διεύθυνση κατοικίας σου. Πρόκειται για μια υπόθεση που εκτυλίσσεται σταδιακά με την αποστολή κάθε φακέλου, φέρνοντας νέα στοιχεία στην επιφάνεια και κάνοντας συμμέτοχο το παιδί.

Οι φάκελοι είναι προσωπικοί και ονομαστικοί! Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να ανοιχτούν από τους μεγάλους, δίνοντας έτσι μεγάλο πεδίο δράσης στα παιδιά. Ο πρώτος φάκελος που καταφθάνει ορίζει την προς εξέταση υπόθεση, ενώ κάθε φάκελος εγκαινιάζει νέο κύκλο ερευνών για την υπόθεση που μόνο οι καλύτεροι ντετέκτιβ μπορούν να επιλύσουν.

Το ενδιαφέρον των παιδιών είναι έντονο, καθώς μόλις λύσουν τον πρώτο γρίφο, αναμένουν με ανυπομονησία τον επόμενο. Η κατάλληλη ημέρα για να ανοίξει ένας φάκελος είναι τα Σαββατοκύριακα που οι ρυθμοί του σπιτιού είναι πιο χαλαροί.

Μπορεί να γίνει το δώρο των γιορτών διαφορετικό από τα τετριμμένα, που σίγουρα θα κεντρίσει την προσοχή των παιδιών. Η αποκρυπτογράφηση γρίφων, η ανάγνωση μυστικών κωδίκων και η λύση του μυστηρίου θα γεμίσουν τις ώρες του παιδιού δημιουργικά! Αν κρίνω από την προσωπικά εμπειρία, τα παιδιά ανέμεναν  πραγματικα τον ερχομό του νέου φακέλου, ρωτώντας «ήρθε γράμμα για εμάς, σήμερα?».

Κάντε ένα κλικ στο CSI4KIDS για περισσότερα.

 

Στείλε σε φίλους

5 Σχόλια

  1. Ενδιαφέρον!!!

  2. Ενδιαφέρον

  3. τέλεια ιδέα για δώρο στα ανίψια μου!

  4. ενδιαφέρον

  5. Έιναι πολύ ωραία . Τα παιδιά περνούν ωραία την ώρα τους

Στείλε το σχόλιο σου