in

«Παγώσαμε» στην έκθεση “ICE AGE”….

Το Σάββατο πήγαμε με προσκλήσεις από το elamazi.gr στην εποχή των παγετώνων
“ICE AGE” στον «Ελληνικό Κόσμο» και δυστυχώς απογοητευτήκαμε… Προσπάθησα να είμαι όσο πιο αισιόδοξη γινόταν, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να με κερδίσει..
Είχε 10-15 εκθέματα προϊστορικά ζώα (τα οποία έδειχναν μία χαρά, αληθοφανέστατα θα πω, αλλά μια έκθεση δεν στηρίζεται μόνο σε 15 κομμάτια. Η σήμανσή τους ήταν αδιάφορη, δεν με κέρδισε για να διαβάσω τα κείμενα… Να πω την αλήθεια, προσπάθησα να μπω στη διαδικασία να διαβάσω, να μάθω γι’ αυτά τα ζώα, αλλά βαρέθηκα. Θα προτιμούσα μια πιο εικονογραφημένη σήμανση, πιο πολύ με επεξηγηματικά σύμβολα.
Πέρα από τα εκθέματα αυτά, υπήρχαν και πραγματικά απολιθώματα τα οποία, κατά τη γνώμη μου, ήταν λίγα και γινόταν προβολή ενός ντοκιμαντέρ του οποίου η ποιότητα ήταν από κακή έως κάκιστη. Στην Ελλάδα του 2018, όπου υπάρχει η ψηφιακή εικόνα, το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουνε ήταν να το επεξεργάζονταν και να είχαν μια πολύ καλύτερη απόδοση αυτής. Αντ’ αυτού, εγώ είδα για 5’ (γιατί μετά κουράστηκα) μια εικόνα σε κινηματογράφο της δεκαετίας του ’80.
Πέρα όμως από τα αρνητικά, αυτό το οποίο μου άρεσε περισσότερο και ξεχωρίζω, είναι ότι υπήρχαν, λίγο πριν την έξοδο της έκθεσης, δραστηριότητες για μικρά παιδιά, ικανές να απασχολήσουν και ένα δίχρονο ακόμη. Ζωγραφική για να «ανακαλύψουν» ζωγραφίζοντας τα προϊστορικά ζώα που ήταν κρυμμένα στο τραπέζι, αναστημόμετρα για να συγκριθούν με τα ζώα, αμμοδόχοι για να κάνουν τη δική τους ανασκαφή.
Τέλος, υπήρχε με ένα επιπρόσθετο τίμημα στο εισιτήριο/άτομο η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την ταινία της «Θόλου» , μία ταινία εικονικής πραγματικότητας με τίτλο «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων». Δυστυχώς, δεν μπορούσαμε να την παρακολουθήσουμε, διότι δεν προβλεπόταν από την πρόσκληση που είχαμε, αλλά ούτε μπορούσαμε να τροποποιήσουμε αυτήν στο ταμείο του Ελληνικού Κόσμου πληρώνοντας τη διαφορά. Συνεπώς, δεν εκφέρω άποψη και επιφυλάσσομαι γι’ αυτό.
Εν κατακλείδι, δεν την προτείνω, δεν αξίζει σίγουρα τα 7€ εισιτήριο/άτομο.

Από di_raf

15 Comments

Leave a Reply
  1. Συμφωνώ απόλυτα, η έκθεση είναι πολύ μικρή, το εισιτήριο της ιδιαίτερα υψηλό δεδομένου ότι δεν απασχολεί προσωπικό αλλά διαβάζουμε τις πληροφορίες.. Η δε ταινία μικρού μήκους στο τέλος της έκθεσης απεριγραπτη!!

  2. Εμεις ειχαμε παει πρωτα στην ταινια στο Θολο κ μετα στην εκθεση κ ειχαμε περασει πολυ ομορφα!! Αν συνδυαστει δηλαδη η εκθεση μετα απο την ταινια στην αιθουσα του Θολου ειναι ομορφη εμπειρία..

  3. Τα εκθέματα είναι πολύ εντυπωσιακά, σίγουρα όμως το αντίτιμο είναι υψηλό, δεδομένου ότι αν θέλει μία οικογένεια να δει και την ταινία στην αίθουσα του Θόλου το κόστος ανεβαίνει πολύ για αυτό που συνολικά προσφέρεται.

  4. Πηγαμε και εμεις με προσκληση απο το ελα μαζι. Ο θολος που δεν ηταν στην προσκληση ηταν τσιμπημενος αλλα αποφασισα μιας και πηγαμε να το δουμε. Αξιζε και με το παραπανω!! Η εκθεση μικρη αλλα εχοντας πληρωσει το θολο παρακολουθησαμε και την εκθεση αφιςρωμα στο πολεμικο ναυτικο και εκθεση παλιων παιχνιδιων οι οποιες μας ξετρελαναν.

  5. Πραγματικά τα λεφτά είναι αρκετά για αυτό που προσφέρει .Και μεις με προσκλήσεις από το έλα μαζί ειχαμε πάει ευτυχώς. Την ταινία ούτε Εμείς την είδαμε αλλά ο γιος μου πήγαν με το σχολείο εκδρομή και του άρεσε.

  6. Είχαμε πάει τον 11/2016 χωρίς προσκλήσεις 🙁
    …το μόνο που μας έμεινε είναι οι φωτογραφίες!!Τα εκθέματα ωραία αλλά λίγα,το κείμενο με τις πληροφορίες κουραστικό και το εισητήριο αρκετά ακριβό.

Αφήστε μια απάντηση

Κερδίστε 20 προσκλήσεις για Δευτέρα 29/1 ή Τρίτη 30/1 στην παράσταση «Ότι… Τίποτα!» του Γιώργου Γιαννακόπουλου στο θέατρο ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131

Είδαμε την «Ολεάννα»..