in

Πήγαμε στο Μάγο του Οζ!

magos-tou-oz

Το Σάββατο το πρωί πήγαμε στο Θέατρον “Ελληνικός Κόσμος” και είδαμε την παράσταση «Ο μάγος του Οζ».

Είναι πραγματικά μια απολαυστική παράσταση, υψηλών προδιαγραφών, σε ένα εντυπωσιακό από κάθε άποψη θέατρο, με την υπέροχη μουσική του Μίμη Πλέσσα, εντυπωσιακά σκηνικά που εναλλάσσονταν συνεχώς, ωραία κοστούμια και αξέχαστες ερμηνείες: η Ντόροθυ (Νάντια Μπουλέ) απολαυστική στο ρόλο της, εξαιρετικός ο Αλ. Μπουρδούμης στο ρόλο του αφηγητή (που όμως συμμετέχει και στην πλοκή του έργου, βοηθώντας τους 4 φίλους στο ταξίδι τους και ξεσηκώνοντας το κοινό), εξίσου καλοί και οι υπόλοιποι ηθοποιοί. Ξεχωρίσαμε επίσης την ερμηνεία της κακιάς μάγισσας της Δύσης (Πελαγία Αγγελίδου), η οποία ενσαρκώνει το ρόλο της με τόσο χιούμορ, μαεστρία και ζωντάνια, που πραγματικά κέρδισε την αγάπη και τα ένθερμα χειροκροτήματα του κοινού!

Μας άρεσε επίσης πολύ, ως ιδέα, η συμμετοχή των παιδιών από το κοινό (10 περίπου) στην πλοκή του έργου: κάποια στιγμή τα φέρνει από το χέρι ο Αλ. Μπουρδούμης στη σκηνή για να ενσαρκώσουν τα “ποντικάκια”, τα οποία θα βοηθήσουν το δειλό λιοντάρι να ξυπνήσει από το λήθαργο στον οποίο έχει περιπέσει… στη συνέχεια, τους απονέμονται και παράσημα γενναιότητας!!!!

Το μόνο αρνητικό θεωρώ ότι ήταν η τιμή των εισιτηρίων (13 ευρώ για πλατεία και 11 ευρώ για εξώστη, είτε για ενηλίκους είτε για παιδιά).

Βέβαια το όλο θέαμα αξίζει και με το παραπάνω, αλλά οι εποχές είναι δύσκολες. Σημειωτέον ότι, επειδή έχουμε ήδη δει και τις άλλες δύο παραστάσεις που παίζονται στον Ελληνικό Κόσμο, ήτοι το “Σμύρνη μου αγαπημένη”, καθώς και το “Xanazoo Καρυάτιδα” (το τελευταίο το είχαμε δει με πρόσκληση 1+1 μέσω του elamazi και σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά), τους προτείναμε, μεταξύ αστείου και σοβαρού, να σκεφτούν την περίπτωση να εκδίδουν μειωμένο εισιτήριο για κάποιον που θέλει να δει σωρευτικά όλες τις παραστάσεις που παίζονται στο θέατρο!!!

Το Μάγο του Οζ τον προτείνουμε ανεπιφύλακτα και …elamazi, κάνε κάτι ξανά για δωρεάν προσκλήσεις με εξαργύρωση πόντων!

Λεπτομέρειες για την παράσταση

9 Comments

Leave a Reply
  1. Είναι στα προσεχή σχέδια μου αυτή η παράσταση. Το κόστος πράγματι είναι μεγάλο. Αν σκεφτεί κανείς ότι μια οικογένεια με 2 παιδιά (η μέση ελληνική δηλαδή) για να πάει στην παράσταση αυτή χρειάζεται 44-52 ευρώ, συμπεραίνουμε εύκολα ότι ο μπαμπάς μάλλον θα πιει καφέ απέξω! Όμως πως αλλιώς θα πληρωθούν τόσοι άνθρωποι επί και πίσω από τη σκηνή;

  2. Εχθές παρακολούθησε την παράσταση το σχολείο της κόρης μου. Το μεσημέρι που γύρισε η μικρή σπίτι μαζί με μία φίλης της, ήταν και οι δύο κατενθουσιασμένες ! Τους έκανε μάλιστα ιδιαίτερη εντύπωση ότι το σκυλάκι της Ντόροθι ήταν αληθινό ! Ελπίζω να μπορέσουμε να τη δούμε και μαζί

Αφήστε μια απάντηση

Συμμετείχαμε στο Εργαστήριο Δημιουργικής Έκφρασης “ΔΡΩ για ΜΕΝΑ” στο Κάτω Χαλάνδρι

«Το μυστικό της ριγέ βαλίτσας» από τις εκδόσεις Ψυχογιός