Στείλε σε φίλους

ΠΗΓΑΜΕ

Πήγαμε στο Λαογραφικό Μουσείο της Κύθνου!

0 votes, average: 0,00 out of 1 (0 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

Πήγαμε στο Λαογραφικό Μουσείο της Κύθνου!

Το Λαογραφικό Μουσείο της Κύθνου βρίσκεται στη Δρυοπίδα, πίσω απ’ το ναό των Αγίων Αποστόλων. Εκεί υπάρχουν αντικείμενα της καθημερινής ζωής του νησιού των περασμένων χρόνων, αντικείμενα και εργαλεία της αυθεντικής ζωής των κατοίκων και παραδοσιακά ενδύματα.
Αποτελείται από δύο ορόφους: το ισόγειο και τον πρώτο όροφο. Στο ισόγειο φιλοξενούνται αγροτικά εργαλεία, οι παραδοσιακές στολές του ξωτάρη και της ξωτάρισσας, ο εξοπλισμός του κελιού, η κρεβατοκάμαρα και τα υφαντά. Ο πρώτος όροφος είναι διαμορφωμένος σαν ένα παραδοσιακό θερμιώτικο σπίτι ( κουζίνα, σάλα, υπνοδωμάτιο ) , ενώ στους τοίχους του φιλοξενούνται γκραβούρες της Κύθνου.
Πρόκειται για μια παλιά οικία διατηρημένη όπως την εποχή που κατοικούνταν από τους ιδιοκτήτες της. Δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Δρυοπιδέων και χάρη σε αυτούς γνωρίζουμε ένα θερμιώτικο νοικοκυριό με όλα τα είδη οικιακής καθημερινής χρήσης αλλά και αντικείμενα απ’ την αγροτική ζωή των Κυθνιωτών.
Με αυτή τη λαογραφική συλλογή ανακαλύπτουμε πνευματικούς θησαυρούς και συναντάμε ζωντανή την παράδοση. Η επιστροφή στις ρίζες μας αποτελεί πλέον αναγκαιότητα για να κάνουμε κάθε βήμα στη ζωή μας και να προχωρούμε με ασφάλεια και γνώση. Είναι χρέος μας να συγκροτούμε μια ζωντανή παράδοση και να την ανανεώνουμε. Γι’ αυτό το λόγο η επίσκεψη σε τέτοιους χώρους με τα παιδιά είναι διδακτική και αναγκαία.

Στείλε σε φίλους

3 Σχόλια

  1. Τελεια!!!

  2. Ευκαιρία να το επισκεφτούμε. Πολύ ωραία ανάρτηση.

  3. Υπέροχο νησί, άλλος ένας λόγος να την επισκεφτούμε ξανά!!!!

Στείλε το σχόλιο σου