in

Πήγαμε στον Πήτερ Παν και το Μουσείο της Ακρόπολης στο θέατρο Χυτήριο

Επωφεληθήκαμε και εμείς από την προσφορά του elamazi και πήγαμε στην παράσταση “Ο Πήτερ Παν και το Μουσείο της Ακρόπολης”, η οποία στοχεύει- και θεωρώ ότι το πετυχαίνει -να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά στο θέμα της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με απλό και συμβολικό τρόπο, μέσω των αγαπημένων τους ηρώων.

Το εσωτερικό του θεάτρου είναι σχετικά μικρό, αλλά όμορφο και “ζεστό”, σε συνδυασμό με την καφετέρια ακριβώς έξω από το θέατρο και την ευρύχωρη αυλή, όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν και να ζωγραφίσουν. Σημειωτέον ότι πετύχαμε παράσταση, στην οποία γινόταν και παιδικό πάρτυ – πολύ ωραία ιδέα που μας έβαλε σε σκέψεις και για τα δικά γενέθλια: είχαν συγκεντρωθεί καμιά 15αριά παιδάκια από το πάρτυ που καθόντουσαν στις μπροστινές σειρές και στο διάλειμμα τραγούδησαν και κόψανε την τούρτα πάνω στη σκηνή μαζί με όλους τους συντελεστές της παράστασης. Εικάζω ότι το πάρτυ συνεχίστηκε στην καφετέρια.

Η παράσταση ξεκινάει με χιούμορ, δείχνοντας, μέσω προτζέκτορα, βιντεάκι-“έκτακτο δελτίο ειδήσεων”, με γνωστή δημοσιογράφο να ανακοινώνει ότι “εξαφανίστηκε το πάνω μέρος του Big Ben” και αμέσως μετά, τον καταξιωμένο ηθοποιό Σπ. Φωκά, ως πάμπλουτο μεγιστάνα, ο οποίος το έχει εγκαταστήσει στον κήπο της έπαυλής του και δεν διατίθεται να το επιστρέψει, γιατί “οι Άγγλοι έχουν ρύπανση στο Λονδίνο και δεν μπορούν να το προστατέψουν επαρκώς”. Στη συνέχεια, εμφανίζεται στο βίντεο ο Ν. Αλιάγας που επιχειρεί να μας ευαισθητοποιήσει για το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα. Στην παράσταση, ο Κάπτεν Χουκ αναλαμβάνει να καταστρέψει το Μουσείο της Ακρόπολης και προσπαθούν να τον εμποδίσουν ο Πήτερ Παν με την Τίνκερμπελ.

Καθοριστική η εμφάνιση της κλεμμένης Καρυάτιδας στο τέλος, η οποία “τα χώνει χοντρά” στον Κάπτεν Χουκ και δίνει τη λύση. Σημειωτέον ότι η κόρη μου, 5 χρονών, περίμενε με αγωνία να την αντικρύσει από την αρχή του έργου. Η επιβλητική παρουσία της Καρυάτιδας με το λευκό μακρύ φόρεμα, το θλιμμένο αλλά αυστηρό ύφος και τις εύστοχες ατάκες ανταποκρίθηκε πλήρως σε ό,τι περίμενε. Προτείνουμε να το δείτε!

3 Comments

Leave a Reply
  1. Πήγαμε κι εμείς οικογενειακώς στην ίδια παράσταση και πραγματικά ευχαριστηθήκαμε πολύ, κι όχι μόνο εμείς!
    Πράγματι το θέατρο είναι μικρό αλλά ιδιαίτερο, πέτρινο (αφού ήταν παλιά χυτήριο), καθαρό, καλαίσθητο με καταπράσινη αυλή και έξυπνα στημένη καφετέρια, αφού σε όλα τα τραπεζάκια υπήρχαν μπλοκ και χρώματα για να δημιουργούν τα παιδιά όσο περιμένουν!! Να σημειώσουμε ότι στο τέλος της παράστασης υπήρχε μικρό κέρασμα για τα παιδιά μας και βέβαια πετύχαμε κι εμείς παιδικό πάρτυ με κοπή τούρτας επί σκηνής!!! Τέλεια ιδέα!
    Ο θίασος πολύ καλός ( τους είχαμε δει και στο Τζακ και τη φασολιά πέρυσι), κεφάτοι όλοι τους και η παράσταση καλοστημένη, εκπαιδευτική μα καθόλου βαρετή και γεμάτη Ελλάδα!
    Ευχαριστούμε Έλα μαζί για την ευκαιρία που μας έδωσες να παρακολουθήσουμε ξανά μια παράσταση που μας γέμισε και φυσικά μας άνοιξε την όρεξη για ακόμη μία επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης!

Αφήστε μια απάντηση

Διαβάσαμε για το υπέροχο ταξίδι του “Φτερωτού Μέρμηγκα”

«Τοποτίπ- Με πειράζουν στο σχολείο» από τις εκδόσεις Στρατίκης