in

Πήγαμε στην έκθεση Ice Age!

Αν για κάποιο λόγο τύχει να βρεθείς στον Ελληνικό Κόσμο, είναι ευκαιρία να παρακολουθήσεις την έκθεση Ice Age από την εποχή των παγετώνων.

Πριν από πολύ καιρό είχαμε δει την ταινία θόλου, οπότε σκοπεύαμε να συμπληρώσουμε την εικόνα μας βλέποντας αυτή την υπέροχη έκθεση. Αυτού του είδους τα ζώα πάντα εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών και έχουν την περιέργεια να μάθουν περισσότερα για αυτά τα γιγάντια ζώα που κάποτε υπήρχαν πάνω στον πλανήτη μας.

Το απίστευτο ύψος των ζώων ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους και φεύγοντας μπορούν να μετρήσουν και το δικό τους ύψος. Επίσης, τα παιδιά και οι μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να μετρήσουν το πόδι τους και να το συγκρίνουν με το πόδι ενός γιγάντιου βραδύποδα. Ανακαλύπτουν μετρώντας το πόσο μικροσκοπικό είναι το ανθρώπινο πόδι σε σχέση με αυτό του τεράστιου ζώου.

Το τεράστιο βάρος των ζώων εντυπωσιάζει τα παιδιά που κοιτάνε να ανακαλύψουν ποιο ζώο είναι πιο βαρύ. Καταλήξαμε σε αυτό που ζύγιζε τεσσεράμιση τόνους – ασύλληπτο για το νου!!! Ακόμα ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι τα πιο τεράστια ζώα δεν είναι σαρκοφάγα αλλά μόνο φυτοφάγα. Παρά το δέος και τον τρόμο που προκαλεί η τεράστια όψη τους είναι απίστευτο το γεγονός ότι τρώνε μόνο φυτά.

Στη συνέχεια παρατηρούσαμε τα κρανία προϊστορικών ανθρώπων που έχουν βρεθεί και έτσι μπορούμε να συγκεντρώνουμε πληροφορίες για ανθρώπους διαφορετικών περιόδων.

Υπήρχε χώρος όπου παιδιά μικρότερης ηλικίας διασκέδαζαν ζωγραφίζοντας ένα φυλλάδιο που μοίραζε μία κοπέλα και περιείχε ζώα της εποχής των παγετώνων.

Πριν βγούμε από την έκθεση είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ένα ντοκυμαντέρ για τους ανθρώπους των σπηλαίων. Ήταν λίγο βάρβαρο, αφού τριγύρω υπήρχαν κυρίως παιδιά και μάλιστα όχι μεγάλα σε ηλικία να βλέπουν να ψυχορραγεί ένας άνθρωπος πληγωμένος από ζώο μέχρι τελικά να πεθάνει. Φοβόντουσαν και φώναζαν ότι δεν μπορούν να το δουν. Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να δείξουν κάτι πιο επιμορφωτικό και κατάλληλο να το δουν παιδιά.

Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση, αφού πραγματικά αξίζει να δει κανείς αυτή την έκθεση!!!

Από codina

Με λένε Δήμητρα και είμαι φιλόλογος. Έχω μία κόρη που έχει γεννηθεί το 2008. Έχει τρέλα με το θέατρο και έχουμε παρακολουθήσει πολυάριθμες παραστάσεις από πριν καν γίνει δύο.

17 Comments

Leave a Reply
  1. Φαίνεται να είναι αξιόλογη η συγκεκριμένη έκθεση του Ελληνικού Κόσμου. Δίνει την ευκαιρία στα μικρά παιδιά να διαπιστώσουν το πραγματικό μέγεθος των προϊορικών ζώων τα οποία ενδεχομένως να τα έχουν δει σε κάποια ντοκιμαντέρ στη τηλεόραση. Θα προγραμματίσουμε να πάμε κι εμείς.

  2. αξιζει να παρακολουθησεις στο θολο το αντιστοιχο βιντεο ,οσο αφορα την εκθεση δεν εχω να πω πολλα.Θα ελεγα με προσκληση να παει καποιος ,ειδαλλως θα βαλω ενα ερωτηματικο.Τα παιδια μου δεν ενθουσιαστηκαν απο την εκθεση -οπως και εγω αλλα με τον θολο μαγευτηκαμε…

    • Μπορούν να μάθουν πολλές πράγματα αν ενδιαφέρονται για τα προϊστορικά ζώα. Υπήρχαν βέβαια και μικρά παιδιά που δεν στεκόντουσαν ούτε να διαβάσουν τις πληροφορίες…

Αφήστε μια απάντηση

Μοναδική η Μαριαννα Τόλη για άλλη μια φορά στον Μολυβένιο Στρατιώτη

Χτες είδαμε “Το Όνειρο ενός γελοίου”