in

Πήγαμε επιτέλους στον Ηρακλή στο Πάνθεον!

Πολλές φορές είχαμε προγραμματίσει να δούμε τον Ηρακλή στον Πάνθεον αλλά κάτι πάντα συνέβαινε, με τα πολλά και με τον φόβο ότι η παράσταση κοντεύει να τελειώσει αλλάξαμε τον προγραμματισμό μας και πήγαμε την Κυριακή 12-2 στην παράσταση με τον αγαπημένο μας μυθολογικό ήρωα.
Το θέατρο είναι τεράστιο και παρότι πολλοί ήρθαν και με καθυστέρηση, υπήρχαν ακόμη άδειες θέσεις. Η παράσταση άρχισε στις 11.50 αντί για 11.30 και από την αρχή μας εντυπωσίασε. Ο Κουρής συγκλονιστικός ως Ηρακλής αλλά αυτό που μας εξέπληξε είναι η υπέροχη φωνή του, καθώς τραγουδά κιόλας σε αρκετά μέρη της παράστασης. Τα κοστούμια και τα σκηνικά είναι φοβερά, το ίδιο και η μουσική υπόκρουση. Από τις γυναικείες μορφές είναι φοβερή η κακιά Ήρα (μας εντυπωσίασε πολύ περισσότερο από την Αθηνά) και η Κακία από το γνωστό δίλημμα του Ηρακλή για τον δρόμο που θα ακολουθήσει.
Όταν εμφανίστηκε η Ρούλα Πατεράκη ως Ευρυσθέας, μας ξένισε λιγάκι γιατί το καταλαβαίναμε ότι ήταν γυναίκα αλλά στη συνέχεια μας έπεισε με την ερμηνεία της ενώ η παρουσία της και τα λόγια της έδιναναν έναν ιδιαίτερα χιουμοριστικό τόνο στην παράσταση. Το ίδιο χιουμοριστικός και καλός ήταν και ο ηθοποιός που έκανε τον Ιόλαο, που μας είχε φανεί απογοητευτικός από προηγούμενη τηλεοπτική του παρουσία σε καθημερινή σειρά.
Η παρουσία χορευτών του μπαλέτου στην παράσταση έκανε επίσης εντυπωσιακό το θέαμα που παρακολουθήσαμε. Κορυφαία στιγμή ήταν το σημείο με την Κερυνίτι έλαφο, όπου πάνω από μία χορεύτρια αναπαριστούσε τέλεια τη χάρη και την κίνηση του ελαφιού. Φοβερές ήταν και οι Στυμφαλίδες όρνιθες, που ήταν χορεύτριες που αιωρούνταν τεχνηέντως. Εντυπωσιακά ήταν όλα τα τέρατα ενώ μετά από την εξόντωσή τους από τον Ηρακλή τα παιδάκια χειροκροτούσαν ανακουφισμένα ενώ ήταν απορροφημένα και αγωνιούσαν μαζί του. Κάποιοι άθλοι παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα συνοπτικά αλλά φαντάζομαι ότι έγινε για πρακτικούς λόγους της παράστασης για να χωρέσουν όλοι μέσα στο δίωρο και για να μην υποτιμηθεί και ο χαρακτήρας και η μοίρα του Ηρακλή μετά από αυτούς.

Περάσαμε τέλεια!!!

8 Comments

Leave a Reply
    • Αν το παιδί ξέρει κάτι για τον Ηρακλή και τους άθλους του, έστω και λίγα, μπορεί να το δει, είναι εντυπωσιακό. Πρέπει να έρθει σίγουρα προϊδεασμένο για το τι θα δει, όσο περισσότερα ξέρει, τόσο το καλύτερο, θα καταλάβει και θα το χαρεί περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι είναι παράσταση για παιδιά από πέντε και πάνω, ίσως και για κάποια χαρισματικά παιδάκια των τεσσάρων. Τα πολύ μικρά μπορεί να φοβηθούν τα τέρατα ενώ έχει και κάποιες δυσκολίες στη γλώσσα η παράσταση, αφού χρησιμοποιούνται αρκετές αρχαίες λέξεις και εκφράσεις.

  1. Είχαμε πάει και εμείς στο ίδιο θέατρο και την ίδια παράσταση όταν Ηρακλής ήταν ο Σάκης Ρουβάς και μας είχε εντυπωσιάσει όλη η παράσταση. Φαντάζομαι ότι θα είναι εξίσου καλή με τον κ. Κουρή!

  2. Το είδαμε χθες και απογοητευθήκαμε. Η σκηνοθεσία απευθήνεται σε μεγάλα παιδιά όχι σε εξάχρονα. Το κείμενο που χρησιμοποιούν, ενίοτε αρχαίο δεν βοηθάει καθόλου στην κατανόηση. Κάποιοι από τους μύθους, όπως με τον Αυγία, είναι τόσο αφαιρετικοί που τα παιδάκια μας δεν κατάλαβαν τίποτα. Όσο για τα τραγούδια νομίζω πως δεν πρόσφεραν απολύτως τίποτα. Το περιμέναμε πολύ καλύτερο.

    • Επιτέλους γιατί είχα αρχίσει να πιστεύω πως μόνο εγώ δεν εντυπωσιάστηκα από την παράσταση…
      Εξαιρετικός ο Κουρής και η Πατεράκη αλλά κάποιοι από τους άθλους αποδόθηκαν με γοργούς ρυθμούς και η απουσία του Ιόλαου (χωρίς λόγο αφού αλλιώς τα μαθαίνουμε διαβάζοντας μυθολογία) έγινε αισθητή…

Αφήστε μια απάντηση

Πήγαμε στη δεύτερη συνάντηση του Αερικού με θέμα τους ζωγράφους!!!!

Είδαμε το “Ο εγωιστής γίγαντας” και η απόδοση ήταν απογοητευτική