in ,

Πάσχα στη Φοινικούντα!

[av_slideshow size=’portfolio’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=’av-control-default’]
[av_slide id=’207500′][/av_slide]
[av_slide id=’207501′][/av_slide]
[av_slide id=’207502′][/av_slide]
[av_slide id=’207503′][/av_slide]
[av_slide id=’207504′][/av_slide]
[av_slide id=’207505′][/av_slide]
[av_slide id=’207506′][/av_slide]
[av_slide id=’207508′][/av_slide]
[av_slide id=’207509′][/av_slide]
[av_slide id=’207510′][/av_slide]
[av_slide id=’207511′][/av_slide]
[av_slide id=’207512′][/av_slide]
[av_slide id=’207514′][/av_slide]
[/av_slideshow]

Μια απόφαση αστραπή και έπειτα ένα ταξίδι αστραπή! Μιας και δεν είμαστε από τους τυχερούς με σπίτι σε χωριό, ούτε και μπάρμπα από την Κορώνη (χαχα), πήγαμε όμως στα μέρη του,  αποφασίσαμε τελευταία πραγματικά στιγμή να κάνουμε Πάσχα στη Φοινικούντα!

Και δικαιωθήκαμε για την απόφασή μας.

Είχαμε πάει στην περιοχή πριν από 9 χρόνια και θυμόμασταν πόσο όμορφα ήταν με τις αμμουδερές παραλίες, άλλωστε θέλαμε να ξεκουραστούμε και να περάσουμε ήσυχα και δίπλα στη θάλλασσα το Πάσχα.  Ξικινήσαμε Μ. Σάββατο πρωί και με τους δρόμους σχεδόν άδειους σε 3.5 ωρίτσες αφού κάναμε και μια βόλτα από την Καλαμάτα μας υποδέχθηκε η όμορφη παραλία της Φοινικούντας.

Ο ήλιος ήταν τόσο ζεστός όσο χρειαζόταν για να παίξουν τα παιδιά ρακέτες και να φάμε σε ένα όμορφο ταβερνάκι δίπλα στο κύμα.

Το ξενοδοχείο μας, το Golden Sun Hotel βρισκόταν σε εξαιρετική τοποθεσία, με ιδιωτική αμμώδη παραλία μπροστά του και μια μεγάλη πισίνα.

Τα αγόρια ξετρελάθηκαν και φυσικά ξακαθάρησαν ότι θα έκαναν μπάνιο. Δε ξέρουμε ποιοι έχετε επισκεφθεί τη Φοινικούντα αλλά μιλάμε για κρύα νερά…

Το βράδυ της Ανάστασης και αφού είχαν κοιμηθεί τα αγόρια για να αντέξουν, κύλησε όμορφα αφού επισκέπτες και ντόπιοι βρεθήκαμε στη μοναδική εκκλησία του χωριού. Δεν έλειψαν τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά αλλά ήταν τόσα όσα μπορούσαμε να αντέξουμε!

Η Κυρικακή του Πάσχα ξεκίνησε με παιχνίδια, μπάλα και τελικά μπάνιο στη θάλασσα αφού τους καλούσε από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε εκεί. Κάναμε και τις εξερευνήσεις μας καθώς είχαμε μια τεράστια παραλία μπροστά μας!

Βόλτες στην πανέμορφη Πύλο, στη λιμνοθάλασσα της Γυάλοβας και φυσικά μπανάκι – βολτίτσα στην φημισμένη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και το τριημεράκι πέρασε σα νεράκι.

Γενικά η Πελοπόννησος ενδείκνυται για οικογένειες και τελικά η επιλογή μας μόνο όμορφες αναμνήσεις χάραξε στη μνήμη μας.

Χρόνια Πολλά σε όλους!

Στα επόμενα ταξίδια…

Γιώργος – Ελευθερία

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

20 Comments

Leave a Reply
  1. Έχουμε πάει για ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές, πραγματικά είναι από τα πολύ ωραία μέρη της Πελοποννήσου. Η χώρα μας εξάλλου είναι γεμάτη από τόσες ομορφιές που δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Και του χρόνου παιδιά, μπράβο και στους τολμηρούς που βουτάνε αυτή την εποχή!!!

  2. Πήγαμε πέρσι προς το τέλος του καλοκαιριού και περάσαμε φανταστικά. Η Φοινικούντα πανέμορφη και κάναμε πολύ ωραίες βόλτες στα γύρω μέρη. Θα ξαναπάμε σίγουρα !!!!!!!!!!

  3. πάρα πολύ ωραία και του χρόνου . Πως καταφέρατε και βάλατε τόσες φωτογραφίες Ήθελα να σας στείλω και εγώ από την Μήλο από το κάψιμο του Ιούδα , την αναπαράσταση της Σταύρωσης και βίντεο από τον μπαρουτοπόλεμο αλλά δεν τα κατάφερα για αυτό σας τα έστειλα ξεχωριστά

  4. Καλησπέρα & χρόνια πολλά,
    επειδή είμαστε fan της περιοχής (μένουμε συνήθως στο camping φοίνικες) θα θέλαμε μία γνώμη για την ποιότητα του ξενοδοχείου & της παραλίας του. Όσο για τα κρύα αλλά πεντακάθαρα νερά συμφωνώ και επαυξάνω.

Αφήστε μια απάντηση

Απόδραση στις Μυκήνες!!!

Πάσχα στο Χωριό μας, Άγιος Ιωάννης Ευβοίας