in

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο Δήμο Ταύρου -Μοσχάτου

Σήμερα τα πρωτάκια του δημοτικού σχολείου της γειτονιάς μας ( μαζί με το γιο μου) επισκέφθηκαν στο Μοσχάτο το Παρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Είχα ακούσει για την ύπαρξη του πάρκου αυτού, ποτέ όμως δεν φανταζόμουν ότι τα παιδιά θα επέστρεφαν τόσο ενθουσιασμένα. Ιδία άποψη δεν έχω, διότι απ’ όσα είδα στο site δέχονται μόνο επισκέψεις σχολείων με ένα μικρό συμβολικό εισιτήριο.
Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι έμεινα άφωνη από τις νέες γνώσεις του γιου μου, μαθητή μόλις της Α’ δημοτικού, για το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στο δρόμο είτε ως πεζοί,είτε ως οδηγοί αυτοκινήτου, ποδηλάτου κλπ. Εμαθαν για την προτεραιότητα των πεζών στις διαβάσεις, τα φανάρια, πως προσέχουμε για να διασχίσουμε ένα δρόμο, οδήγησαν μικρά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, ποδήλατα και πολλά άλλα. Η τελευταία αλλά λυπηρή φράση των περιγραφών του ήταν ότι πανευρωπαϊκά έχουμε τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα.
Με εντυπωσίασε ότι μου ζήτησε να πάμε μια μέρα και με άλλους φίλους του.Ψάχνοντας το δυστυχώς ανακάλυψα ότι είναι ως πάρκο διαθέσιμο μόνο για επίσκεψη σχολείων. Ακόμη κι έτσι όμως είναι μια εξαιρετική, διασκεδαστική και ταυτόχρονα επιμορφωτική ιδέα για μια σχολική ημερήσια εκδρομή.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες:

http://www.kedmt.gr/parko-kykloforiakis-agogis/

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 3472319 – 210 4834614 (9.00-12.00)
Είσοδος: 1€ / μαθητή, για σχολεία εκτός Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου
Email:

Από katermakri

13 Comments

Leave a Reply
  1. Όσο βλέπω γονείς πάνω στα μηχανάκια με μικρά παιδιά απροστάτευτα ή με παιδιά- αερόσακους στην θέση του συνοδηγού καταλαβαίνω ότι δεν έχουμε ελπίδα.Μακάρι η γενιά των παιδιών μας να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο αλλά το κακό παράδειγμα το δίνουμε πάντα οι γονείς.

  2. Είχαμε πάει στο συγκεκριμένο πάρκο πριν από χρόνια και ήταν αρκετά παραμελημένο. Ο δήμος θα μπορούσε να το αξιοποιήσει καλύτερα. Ιδιαίτερα μετά τη δύση του ήλιου γίνεται επικίνδυνο, αφού δεν έχει καμία φύλαξη.

  3. Το ότι μαθαίνουν στα παιδιά την προτεραιότητα των πεζών στις διαβάσεις, που δε σταματάει κανένας στην Ελλάδα, λυπάμαι αλλά με ξεπερνάει…Στους ενήλικες οδηγούς πρέπει να κάνουν μαθήματα!!!

    Παρόλα αυτά ευχαριστούμε για την όμορφη ανάρτησή σας!!!

  4. Φίλη μου το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Δ. Ταύρου -Μοσχάτου (εντός του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο Κωνσταντινουπόλεως 2 Ταύρος) για Σ-Κ είναι δωρεάν για όλους, για ποδήλατα, πατίνια κλπ. Προφανώς τις καθημερινές που γίνονται επισκέψεις σχολείων έχει συμβολική είσοδο, επειδή γίνονται μαθήματα.

    • Ειναι δηλ. ανοιχτό για το κοινό ? Αυτο μας ενδιαφέρει κι οχι το συμβολικο εισητηριο. Απλως στο site δεν ειδα να το γραφει καπου ξεκάθαρα. Ευχαριστώ πολύ. Η πληροφορία σας μας ειναι ακρως χρησιμη.

Αφήστε μια απάντηση

Γίναμε μεταλλωρύχοι στο Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας

Η Χιονάτη στην Παραμυθοχώρα