in

Ο συγγραφέας Θοδωρής Παπαϊωάννου έρχεται στο βιβλιοπωλείο Pick a Book το Σάββατο 11 Μαΐου

 

«Θέλετε να μάθετε ποιος διέκοψε το γεύμα της Τίγρης; Γιατί βάλθηκε να γρατζουνάει τα έπιπλα, να κρεμιέται από το φωτιστικό και να ξηλώνει μάλλινες μπλούζες και κάλτσες;»

Την απάντηση θα μας τη δώσει ο συγγραφέας ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
το Σάββατο 11 Μαΐου στις 12:00
στο βιβλιοπωλείο Pick a Book,
με το βιβλίο «Από μέσα μου» των Εκδόσεων Παπαδόπουλος.

πληροφορίες για το βιβλίο…


ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Από μέσα μου…

Εικονογράφηση: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Σειρά: Πετάει Πετάει
Παιδική λογοτεχνία για παιδιά ηλικίας 5+ ετών

Σελίδες: 32 · Σχήμα: 14X21 · Μαλακό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-738-9 · Τιμή: 4,20 €

Πρωταγωνίστρια του Από μέσα μου… είναι μια αδέσποτη γάτα που ξαφνικά βρίσκεται εκτός σκουπιδοτενεκέ πάνω που ήταν έτοιμη να απολαύσει το γεύμα της: μακαρόνια με σάλτσα και μια κονσέρβα. «Πάει το γεύμα μου» παραπονέθηκε… από μέσα της! Η παρέα των παιδιών που την ανακαλύπτουν της δίνουν το όνομα Τίγρη που καθόλου δεν της αρέσει, αλλά και αυτό το παράπονο το κρατάει μέσα της. Σύντομα τη μεταφέρουν σε ένα σπίτι και εκεί είναι όλα καινούργια! Τουλάχιστον, δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχεί για την πείνα, τη δίψα και το κρύο.

Ωστόσο, μετά από λίγο καιρό κάτι ωθεί την Τίγρη να γρατζουνάει τα έπιπλα, να κρέμεται από το φωτιστικό και να ξηλώνει μάλλινες μπλούζες και κάλτσες. Τι είναι αυτό; Πρώτα θα πρέπει να βγει από μέσα της και μετά θα το μάθουν οι αναγνώστες!

Το Από μέσα μου… είναι ένα βιβλίο που θίγει μέσα από μια έξυπνη ιστορία το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων και τη σημασία της υιοθεσίας τους. Παράλληλα, πρόκειται για μία συμβολική ιστορία που θα φανερώσει στους μικρούς αναγνώστες πόσο σημαντικό είναι να βρίσκει διέξοδο η εσωτερική τους φωνή, γιατί μόνο τότε θα κατορθώσουν να επικοινωνούν και να εκπληρώνουν τις ανάγκες τους. Η Τίγρης περιδιαβαίνει και χοροπηδάει στις πολύχρωμες και μοντέρνες σελίδες που έχει εικονογραφήσει ο Κωνσταντίνος Γεωργαντάς.

Η σειρά Πετάει Πετάει περιλαμβάνει συναρπαστικές ιστορίες για παιδιά
που μεγάλωσαν και διαβάζουν μόνα τους και που έχουν γράψει γνωστοί Έλληνες συγγραφείς.

για τον συγγραφέα…

Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Γερμανία τον Απρίλη του 1966. Από το 1989 υπηρετεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από τον Μάρτιο του 2016 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας. Είναι ερασιτέχνης μουσικός και ηθοποιός με συμμετοχές σε πολλές θεατρικές ομάδες και μουσικά σχήματα. Τον Δεκέμβριο του 2015 ορίστηκε πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Έδεσσας. Ζει στην Έδεσσα ανάμεσα σε ποτάμια, γέφυρες, καταρράκτες, νεράιδες και ξωτικά. Έχει γράψει τα θεατρικά Παίζουμε Θέατρο;, Ο έκτος κύκλος, Το ποτάμι που θύμωσε και τα εικονογραφημένα παιδικά βιβλία Το μήνυμα του πελαργού, Ο Πειρατής Σιντόρε-Ντορεσί, Τα αστέρια της Ευρώπης, Ανάποδα (Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2015), Απέναντι (Ειδικό Βραβείο βιβλιοπωλών Public 2016) και Το βρήκα! Η μεγάλη εφεύρεση. Έχει συμμετάσχει στο βιβλίο Το γέλιο κάνει καλό στο σχολείο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με την ιστορία Τα γράμματα. Περισσότερα για τον συγγραφέα στο www.thodorispapaioannou.com

για τον εικονογράφο…

Ο Κωνσταντίνος Γεωργαντάς γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα και από μικρός ασχολιόταν με χρώματα. Και σχέδια. Ολοκλήρωσε το σχολείο και τις σπουδές του στο Τμήμα Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών στο ΤΕΙ Αθηνών και έπειτα έκανε μεταπτυχιακό στο University of The Arts του Λονδίνου. Έχει συνεργαστεί ως εικονογράφος και γραφίστας με μεγάλα έντυπα σε Ελλάδα και εξωτερικό, διαφημιστικές και δισκογραφικές εταιρείες, αλλά και θεατρικούς οργανισμούς. Έχει τιμηθεί δύο φορές με έπαινο ΕΒΓΕ και έχει ως βάση του την Αθήνα.

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

Αφήστε μια απάντηση

Παρουσίαση του βιβλίου “Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια – 40 μοναδικές Ελληνίδες” με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων

Τι ετοίμασε η Παραμυθοχώρα για τον Μάιο…