in

Ο πολυτάλαντος Costa Funtastico μιλά στο elamazi!

Έχεις εκπαιδευτεί ως μάγος και ασχολείσαι επαγγελματικά από το 2005 διανύοντας επιτυχημένη επαγγελματική πορεία στο χώρο αυτό. Ποια στοιχεία χρειάζεται ο «πραγματικός» μάγος;

Ο «πραγματικός» μάγος είναι ο καλλιτέχνης που αναπαράγει την μαγεία στις ζωές των ανθρώπων. Για να το πετύχει αυτό καλό είναι να μπορεί να υποστηρίξει τόσο υποκριτικά όσο και τεχνικά τα μαγικά εφέ που παρουσιάζει! Αυτό σημαίνει ότι η εκπαίδευση του μάγου δεν τελειώνει ποτέ. Όσο πιο πολύ εμβαθύνει στις τέχνες γενικά ,αλλά και στην τέχνη της μαγείας ειδικά, τόσο πιο πλούσιο γίνεται το “καλλιτεχνικό του υλικό” και πιο ολοκληρωμένα τα μαγικά νούμερα που παρουσιάζει στον κόσμο!

fb_img_1478689217119

Έχεις εξελιχθεί ως επαγγελματίας, έχοντας πλέον και την ιδιότητα του συγγραφέα θεατρικών παραστάσεων σε δύο παραγωγές ( «Η Μάγια στην Ονειροχώρα» και «Η Ωραία Κοιμωμένη και ο Πρίγκιπας Αστέρης στο νησί της Γνώσης») και του ηθοποιού. Πιστεύεις ότι ο σωστός μάγος χρειάζεται εκτός από το ταλέντο του στα μαγικά κόλπα και τα παραπάνω στοιχεία και γιατί;

Ο Μάγος είναι ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και παρουσιαστής/ηθοποιός της κάθε παράστασης την οποία δημιουργεί. Πράγμα που σημαίνει ότι μέσα του ζει, επίσης, το μικρόβιο του συγγραφέα, του σκηνοθέτη και του ηθοποιού. Όσο πιο πολύ εξελίσσει αυτά τα στοιχεία τόσο καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο θα είναι το μαγικό του show! Απ’ όταν μπήκα στη δραματική σχολή μπορώ να πω ότι όλη μου η άποψη για την τέχνη της μαγείας άλλαξε ριζικά καθώς και όταν παρακολούθησε μάθημα δημιουργικής γραφής από τον διάσημο συγγραφέα Ανδρέα Φλουράκη.

Ποια ιδιότητά σου είναι και η αγαπημένη σου και αυτή που σε προσδιορίζει;

Η ιδιότητα του Μάγου είναι αυτή που με εκφράζει και προσδιορίζει 100%. Η τέχνη της μαγείας είναι κομμάτι του εαυτού μου τα τελευταία 12 χρόνια. Δεν υπάρχει μέρα που να μην παρουσιάσω ένα μαγικό ή να μην εξαφανίσω έστω ένα νόμισμα. Είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου που φροντίζω να τον συμπεριλαμβάνω σε όλες μου τις παραστάσεις.

Τι προσφέρει η μαγεία κάνοντάς την τόσο ελκυστική στους μικρούς και μεγάλους θεατές;

Μαγεία αρχικά, δεν είναι το ανεξήγητο! Η μαγεία μπορεί να εξηγηθεί! Μαγεία είναι το ατελείωτο κενό ανάμεσα στις δυο πραγματικότητες όπου ζούμε όλοι: Την υλιστική ή φυσική πραγματικότητα και τη φανταστική ή ιδεαλιστική πραγματικότητα! Η φυσική/υλιστική πραγματικότητα περιορίζεται από τους ίδιους τους νόμους της φύσης, οι οποίοι και τη δημιούργησαν. Από την άλλη, η ιδεαλιστική/φανταστική πραγματικότητα δεν έχει όρια και κανόνες. Η αρχή της, το τέλος της, καθώς και οι κανόνες που τη διέπουν δημιουργούνται και ορίζονται μόνο από την ίδια μας τη φαντασία. Η μαγεία λοιπόν, προκύπτει από εκείνη την μεγαλειώδη στιγμή που αρνούμαστε τον φυσικό κόσμο και αφηνόμαστε στον φανταστικό. Τη στιγμή που, ενώ παρακολουθούμε μια θεατρική παράσταση, πιάνουμε τον εαυτό μας να συμπάσχει με τους ήρωες της παράστασης. Τη στιγμή που ένας μάγος κάνει ένα νόμισμα να εξαφανισθεί από το χέρι του και νιώθουμε όπως νιώθει ένα τετράχρονο παιδί που τώρα ανακαλύπτει τον κόσμο. Τη στιγμή που η δυσπιστία μας αναστέλλεται και αρχίζουμε να αισθανόμαστε πως έχουμε δραπετεύσει από τους σκληρούς νόμους του φυσικού/υλιστικού κόσμου! Αυτό το συναίσθημα είναι που την κάνει τόσο ελκυστική και ταυτόχρονα αναγκαία στους ανθρώπους!

Το όνομά σου βρίσκεται δίπλα σε μεγάλες εταιρείες και πολυχώρους, αφού έχεις επιμεληθεί τα μαγικά στις διαφημιστικές τους καμπάνιες και αναφέρω μόνο λίγες, όπως WIND, IKEA, NESTLE, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, THE MALL ATHENS κ.λ.π. Πώς νιώθεις έχοντας κερδίσει την αναγνώριση του κοινού;

Δεν ξέρω αν έχω κερδίσει την αναγνώριση του κοινού. Πιστεύω όμως ότι έχω κρατήσει μία ποιότητα στη δουλειά μου και ένα επίπεδο για το οποίο είμαι περήφανος. Θεωρώ ότι ο κόσμος που έχει δει τις παραστάσεις μου (θεατρικές, διαφημιστικές ή παιδικές) φεύγει με την καλύτερη εικόνα για την τέχνη που υπηρετώ και θέλω να πιστεύω πως μέσα απο την μαγεία τους δίνω έστω μια μικρή σταγόνα ελπίδας και αισιοδοξίας μέσα στις ζωές τους.

Εμείς στο elamazi «έχουμε μυριστεί» χρόνια τώρα το ταλέντο σου, με τη συμμετοχή σου στα φεστιβάλ του elamazi και φυσικά στις ΗΜΕΡΕΣ-elamazi που ολοκληρώθηκαν πριν λίγο και τα. Μίλησέ μας για αυτήν την εμπειρία σου σε όλα αυτά;

Το elamazi, όλα αυτά τα χρόνια, είναι ο μικρός αδερφός μου που αγαπώ πολύ. Τα φεστιβάλ του elamazi είναι μια εμπειρία πολύ ξεχωριστή για μένα, μιας και η ατμόσφαιρα του αλλά και ο κόσμος του, μου δίνουν έμπνευση για να προχωρήσω. Στις ΗΜΕΡΕΣ-elamazi που ολοκληρώθηκαν πριν λίγο καιρό ένιωσα λες και ήμουν σπίτι μου με την οικογένεια μου. Μακάρι να υπήρχαν και άλλα site σαν αυτό!!!

fb_img_1478689169426

Φέτος που μπορούμε να σε δούμε; Πες μας λίγα λόγια για τις φετινές παραστάσεις σου.

Φέτος παίζω στην παράσταση «Η ωραία Κοιμωμένη και ο Πρίγκιπας Αστέρης στο Νησί της Γνώσης» κάθε Σάββατο 15:00 και Κυριακή 11:30 και 15:00 στο θέατρο Μικρό Παλλάς. Είναι η δεύτερη παράσταση με μαγικά της οποίας το κείμενο έχω γράψει μαζί με τον καλό μου φίλο και συνεργάτη Σταύρο Στάγγο και συνδυάζει έντεχνη μαγεία και θέατρο! Αποτελεί μια ξεχωριστή παράσταση που κανείς δεν πρέπει να χάσει αν θέλετε τη γνώμη μου. Επίσης κάθε Τετάρτη στις 21:00 παίζω στην παράσταση «Ξεκλειδώστε τη Σοφίτα» στο θέατρο Λύχνος στο Γκάζι στην οποία επιμελούμε και τα μαγικά. Είναι μια κοινωνική κομωδία για ενήλικο κοινό με ζωντανή μουσική, video και μαγικά η οποία έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές ως τώρα. Τέλος, επιμελούμαι τα μαγικά στις παραστάσεις : «Μαθητευόμενοι Μάγοι» στο θέατρο Πρόβα, «Αλαντίν», στο θέατρο Άβατον «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» στο Εθνικό θέατρο και «Πινόκιο» στο θέατρο Σταθμός!

Δεν σου άρεσε; Ενημέρωσε μας!

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

Σχόλια

Leave a Reply
  1. Δεν έχω δεί από κοντά το μάγο αλλά πραγματικά μιλά ως συγγραφέας, δεν είναι μόνο μάγος αλλα χειρίζεται εξαιρετικά και την ελληνική γλώσσα, πράγμα σπάνιο στις μέρες μας! Θα προσπαθήσουμε να τον επισκεφτούμε σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0