in

Ο ξεχωριστός γάτος που έμαθε στο γλαροπούλι να πετάει

Από καιρό η κόρη μου ήθελε να δει αυτήν την παράσταση με τον γάτο, έτσι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να κλείσω προσκλήσεις.

Αφού αντιμετωπίστηκε έγκαιρα ένα τεχνικό πρόβλημα της πλατφόρμας, έκλεισα τα εισιτήρια και πήρα τηλέφωνο στο θέατρο να με βοηθήσουν να προσανατολιστώ, παρότι γνωρίζω την περιοχή, γνωρίζω επίσης τον λαβύρινθο με τις γέφυρες σε εκείνο το σημείο.

Η κοπέλα στο τηλέφωνο κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να μου εξηγήσει, αλλά με τα δεξιά κι αριστερά που μου έλεγε δεν έβγαζα άκρη, ωστόσο συγκράτησα το να βγω από την τελευταία έξοδο της πλατφόρμας του ηλεκτρικού κατευθυνόμενη προς το τελευταίο βαγόνι καθώς θα ερχόμουν από Αθήνα, το ότι το θέατρο είναι από την πλευρά του γνωστού νοσοκομείου και όχι του γηπέδου, (λόγω των γραμμών του τρένου πρέπει να ξέρεις εξαρχής από ποια πλευρά θα βγεις), και ότι είναι μόλις στα 50 μέτρα από το σταθμό του ηλεκτρικού.
Έτσι κι έκανα, βγήκα από το σταθμό από την εναέρια πεζογέφυρα, πέρασα σχεδόν μπροστά από το θέατρο και δεν το είδα!

Να μην τα πολυλογώ, το θέατρο είναι στην πλατεία Καραϊσκάκη έξω από το σταθμό του Ηλεκτρικού, ακριβώς απέναντι, και αν την περπατήσετε λίγο θα δείτε και το μνημείο που ανεγέρθη υπό Όθωνος προς τιμήν του Καραϊσκάκη και των παλικαριών του που έπεσαν για την ελευθερία.
Επί τη ευκαιρία πήγαμε πρώτα εκεί και το έδειξα στο παιδί καθώς είχαμε πάει νωρίτερα για να έχουμε χρόνο να … ψάξουμε το θέατρο.
Το μνημείο είναι γνωστότατο στους Πειραιώτες, τουλάχιστον.

Για την παράσταση τώρα. Η παράσταση είναι από τις καλύτερες παραστάσεις που είδαμε φέτος. Πολύ ωραία κοστούμια, εξίσου ωραία σκηνικά τα οποία εναλλάσσονταν κάθε τόσο. Είδαμε αρκετά διαφορετικά σκηνικά συν σύντομες προβολές εικόνας βίντεο στις κουρτίνες όταν τις έκλειναν.
Εξαιρετικό διδακτικό-ηθογραφικό παραμύθι, με σύντομα μουσικά μέρη διάφορων στυλ.
Η υπόθεσή του είναι γνωστή, όπως και ο ακτιβιστής, δημοσιογράφος, σκηνοθέτης, αναγνωρισμένος συγγραφέας του Λουίς Σεπούλβεδα.

Είναι μια παράσταση με ήθος και μεράκι. Σέβεται το λειτούργημα και την αποστολή όλων των συντελεστών και γι’ αυτό και των θεατών.

Τα συγχαρητήριά μας σε όλους τους συντελεστές που δημιούργησαν αυτήν την παράσταση, ηθοποιούς και μη, ιδιαιτέρως στο γλαροπούλι που σύμφωνα με την κόρη μου έκλεψε την παράσταση, και στο elamazi που προσφέρει τις προσκλήσεις και την αναδεικνύει.
Πρόκειται για μια πραγματικά ξεχωριστή παράσταση.

24 Comments

Leave a Reply
  1. Την είδαμε πέρυσι με την κόρη μου που ήταν τότε οχτώ ετών και πραγματικά είναι από τις καλύτερες παραστάσεις συγκρινόμενη και με τις φετινές. Ο Ν. Δαφνής προσέχει πολύ την επιλογή των έργων και για μικρούς και για μεγάλους και τον τρόπο που θα τα παρουσιάσει, σεβόμενος πάντα το κοινό του και προπάντων το λειτούργημά του. Συστήνω στους γονείς να βλέπουν και τις παραστάσεις για μεγάλους σε αυτό το θέατρο.

  2. Το Θέατρο Κατω Από τη Γεφυρα ανεβάζει πάντα παραστάσεις προσεγμενες και με σεβασμό στο μικρό θεατή. Το είχαμε δει με την μεγάλη μου κόρη και τώρα θα το ξαναδώ με το γιό μου

  3. είναι μια ποιοτική παράσταση, σε έναν θεατρικό χώρο που μόνο ποιοτικές παραστάσεις ανεβάζει. Είναι από τις παραστάσεις που δεν ξεχνιούνται! Συνδυάστε το με την αγορά του βιβλίου

  4. Θέλω να την δούμε από πέρυσι -επηρεασμένη από τις πολύ καλές κριτικές που έχουμε διαβάσει, αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχουμε καταφέρει! Ελπίζω πως θα πάμε μέσα στον Μάρτη.

  5. Είδαμε την παράσταση με τον οχτάχρονο γιο μου κ την τετράχρονη κόρη μου. Ήταν υπέροχη!Τα σκηνικά φανταστικά, οι ηθοποιοί τα έδιναν όλα κ είχαν αλληλεπίδραση με το κοινό. Την ιστορία δεν την γνωρίζαμε κ ξεδιπλωνόταν μπροστά μας ευχάριστα. Εκ των υστέρων αγοράσαμε το βιβλίο, το οποίο διαβάζουμε με πολλή όρεξη. Κ ο χώρος ήταν πολύ ζεστός κ φιλόξενος. Όμορφα λόγια έχω μόνο να πω για το σύνολο της παράστασης…

Αφήστε μια απάντηση

Οι Svalbard Company για πρώτη φορά στην Ελλάδα…στο Σύγχρονο Θέατρο για τέσσερις παραστάσεις

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο για το Μάρτη