in

Ο ξεκαρδιστικός Κύριος ΚΙΧ

Η ομάδα Κοπέρνικος μας εκπλήσσει ευχάριστα κάθε φορά που συναντάμε παράσταση φτιαγμένη από τα χεράκια της! Ο λόγος γίνεται αυτή τη φορά για τη παράσταση «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων» που παίζεται κάθε Κυριακή στις 12.00 στο DanceVacuum στο Χαλάνδρι .

IMG_20160221_135445
Λίγα λόγια για την υπόθεση …ο κύριος ΚΙΧ, ζει μια συνηθισμένη ζωή στη γκρίζα πόλη, όπου η φασαρία και οι απαιτήσεις της δουλειάς τον εξαντλούν τόσο που αποφασίζει να αποδράσει από αυτή αναζητώντας άλλο προορισμό! Το μόνο που το ανακουφίζει από όλα είναι ένα μαγικό κουτί που φυλακίζει ήχους από το περιβάλλον. Η νέα περιπλάνηση του κυρίου ΚΙΧ τον βρίσκει μπροστά σε δράκους ή αλλιώς «μουσικόδοντες» και άγνωστα μονοπάτια που θα κληθεί να αντιμετωπίσει με τη βοήθεια του μαγικού κουτιού.

IMG_20160221_135915
Τον κύριο ΚΙΧ ερμηνεύει ο Λευτέρης Ελευθερίου με όλο του το «είναι». Άλλωστε, διαθέτει ζωηρή προσωπικότητα, αγάπη για αυτό που επιτελεί, αυθορμητισμό που λατρεύουν τα παιδιά, έξυπνες ατάκες «εκτός σεναρίου», εκφραστικό πρόσωπο και είναι καταπληκτικός στη παντομιμα! Μπορεί ο κύριος ΚΙΧ να είναι σχετικά βουβό πρόσωπο, μα η «φωνή» της παράστασης ανήκει στην Τατιάνα Καλαντζή που επιτελεί το ρόλο της αφηγήτριας. Αυτή στέκεται δίπλα στο κύριο Κιχ και διαβάζει το παραμύθι που αναπαριστά αυτός. Πρόκειται για ένα δεμένο θεατρικό ζευγάρι που αλληλοσυμπληρώνεται και επικοινωνεί τόσο μεταξύ του όσο και με το κοινό.

IMG_20160221_140824
Τι ευρηματική ιδέα με ελάχιστα και λιτά εργαλεία να στήσεις κάτι τόσο μαγευτικό! Τρία ξύλινα καβαλέτα και ένα μαδέρι μετατρέπονται σε κρεβάτι, τραπέζι, αυτοκίνητο, μηχανή, φορτηγό, τοίχος, δράκος, γεφύρι και πολλά άλλα.

IMG_20160221_140409
Ο φωτισμός είναι πολύ προσεγμένος, αφού ανάλογα με τα συναισθήματα ή την εικόνα που δημιουργείται, ,φανερώνεται διαφορετικό χρώμα. Κόκκινο για το στρεσογόνο περιβάλλον, πράσινο για το γαλήνιο δάσος, ρόζ για το χτυποκάρδι του έρωτα…

IMG_20160221_143521
Προσεγμένη παράσταση που δίνει σωστά μηνύματα στα παιδιά! “Να μην φοβάστε στο άγνωστο, να έχετε υπομονή και πείσμα στη ζωή, με τη γενναιότητα θα ανταμειφθείτε”.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδω.

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

6 Comments

Leave a Reply
  1. Την έχουμε δει και εμεις αυτή την παράσταση όταν πρωτοξεκίνησε και μας άρεσε. Ο γιος μου ακόμη θυμάται το μυστικό κουτί των ήχων και, όταν του αρέσει ένας ήχος πολύ, τότε τον παίρνει μαζί του στο υποτιθέμενο μυστικό κουτί.

Αφήστε μια απάντηση

Είδαμε τους “Σωματοφύλακες της Κατσαρόλας”

«Μάγκας» της Π.Σ. Δέλτα από τις εκδόσεις Άγκυρα