in

Ο μικρός πρίγκιπας της Μαριάννας Τόλη έπεισε ακόμη κι εμάς…

Θα τολμήσω να το παραδεχτώ δημοσίως, με μεγάλη προσπάθεια, από τότε που ήμουν μαθήτρια του Γυμνασίου μέχρι και σήμερα που είμαι πάνω από 40…δεν είχα πειστεί γιατί ο μικρός πρίγκιπας να θεωρείται παγκοσμίως τόσο μεγάλο αριστούργημα και είμαι γενικά ευσυγκίνητος άνθρωπος και έχω κάποια επαφή με τη λογοτεχνία. Με αφορμή τον πεντάχρονο γιο μου είπα να κάνω μια εκ νέου προσέγγιση του έργου βλέποντας μαζί του την πρόσφατη ταινία στον κινηματογράφο, κάποια επεισόδια της σχετικής σειράς από την κρατική τηλεόραση και διαβάζοντας πάλι μαζί του και το κλασικό βιβλίο. Και πάλι όμως είχα την ίδια αίσθηση, πολύ ωραίο μεν το έργο αλλά όχι γι’ αυτόν τον παγκόσμιο χαμό.

Έλα όμως που το έλα μαζί μας εξασφάλισε μία διπλή πρόσκληση και είπαμε να δούμε τον μικρό πρίγκιπα της Τόλη, αφού είχαμε δει και την Παπλωματού και είχαμε ενθουσιαστεί. Δεν θα σχολιάσω τίποτα από το ταλέντο των συντελεστών και την παράσταση συνολικά γιατί συμφωνώ με όλους όσοι την έχουν δει, αλλά θα σταθώ στο ότι ένιωσα τη μαγεία αυτού του βιβλίου. Ίσως τώρα ωρίμασα για το αισθανθώ, ίσως αυτή τη φορά το είδα με τα μάτια του γιου μου, αν και ο ίδιος σε κάποια στιγμή κουράστηκε, πάντως η προσέγγιση της Μαριάννας Τόλη και όλα αυτά τα υπερταλαντούχα παιδιά απογείωσαν το κείμενο και με συγκίνησαν. Ίσως να συνέβαλε και το γεγονός ότι δίπλα μου κάθονταν οι γονείς της ηθοποιού που έκανε την αλεπού και γνωριστήκαμε και τους έβλεπα να βουρκώνουν και να την καμαρώνουν. Ακόμη και τα τραγούδια, για μένα που δεν μου αρέσουν καθόλου τα μιούζικαλ, ήταν τόσο ταιριαστά και τόσο ωραία διασκευασμένα, που μου φάνηκαν τόσο ευχάριστα. Πολλά παιδάκια χόρεψαν ενθουσιασμένα στο κλείσιμο της παράστασης ενώ όλοι οι συντελεστές, μαζί τους και η κυρία Τόλη στέκονταν στην έξοδο να μας χαιρετήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί με τα παιδιά.

Τελικά, έχουμε κι εμείς να κερδίσουμε πολλά και από τα πράγματα που πιστεύουμε ότι τα κάνουμε αποκλειστικά και μόνο για τα παιδιά μας.

 

Ευχαριστούμε έλα μαζί!

16 Comments

Leave a Reply
  1. Ένα κλασσικό βιβλίο που δεν είχα διαβάσει ποτέ. Τώρα το ανέσυρα από την βιβλιοθήκη του μεγάλου μου γιου για να το διαβάσω πριν δούμε την παράσταση με τον μικρό μου γιο. Γιατί αυτή την παράσταση της κας Τόλη δεν θέλουμε να την χάσουμε!

  2. αυτή η παράσταση δεν “χορταίνεται” με μία φορά μόνο. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα, απλά κατά την γνώμη μου απευθύνεται σε λίγο μεγαλύτερα παιδιά – άνω των 7 – γιατί αφενός η υπόθεση του έργου θα γίνει πιο εύκολα κατανοητή και αφετέρου ένα μιούζικαλ 2 ωρών κουραζει τα μικρά. Μην την χάσετε.

  3. Είσαι καταπληκτική αφηγητρια. Και να σου πω την αλήθεια μου θύμισες τον εαυτό μου σε παρελθοντες χρόνους όταν πρωτοδιαβασα το μικρό πρίγκιπα, αλλά λόγω του μικρού της ηλικίας μου, κατάλαβα ελάχιστα.

  4. Και μεις είδαμε τον μικρό πρίγκηπα και την παπλωματού.Και οι δύο παραστάσεις υπέροχες.Τα παιδιά όλα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.Φωνάρες όλοι και πολλή θετική ενέργεια.Μπράβο τους και μπράβο και στο ΕΛΑΜΑΖΙ που δας δίνει την ευκαιρία να βλέπουμε τέτοιες όμορφες παραστάσεις δωρεάν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

  5. Ομολογω ότι κι εγώ διάβασα το βιβλίο ξανά μετά από 30 χρόνια εξαιτίας αυτής της παράστασης, η οποία μας μαγεψε μικρούς και μεγάλους. Κρίμα που δεν υπήρχε το cd με τα υπέροχα αυτά τραγούδια!!.

Αφήστε μια απάντηση

Ταξιδέψαμε στην αρχαία Αίγυπτο μαζί με τον Τουταγχαμών

Περάσαμε ΤΕΛΕΙΑ στο Μέγαρο Μουσικής!!!