in

“Ο μικρός κάστορας και η ηχώ” συνεχίζουν και φέτος το θεατρικό τους ταξίδι στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια (από 16/10)

[av_slideshow size=’no scaling’ animation=’slide’ autoplay=’false’ interval=’5′ control_layout=’av-control-default’]
[av_slide id=’115351′][/av_slide]
[av_slide id=’115350′][/av_slide]
[av_slide id=’115349′][/av_slide]
[av_slide id=’115348′][/av_slide]
[av_slide id=’115347′][/av_slide]
[av_slide id=’115346′][/av_slide]
[/av_slideshow]

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 16 Οκτωβρίου 2016

Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Κυριακή στις 12.00

Παραστάσεις για σχολεία: Καθημερινές στις 10.00

Κρατήσεις εισιτηρίων: Τηλεφωνικά στο 210-36.42.334 και online στο www.viva.gr

Θέατρο Γκλόρια Μικρό, Ιπποκράτους 7, Αθήνα

 

Ό,τι σου λείπει θα το βρεις μονάχα αν το ψάξεις
Αν σταματήσεις φράγματα στο δρόμο σου να βάζεις
Αρκεί να ακούσεις μια φωνή στο βάθος να φωνάζει
Και τότε τρέξε να τη βρεις τη μοίρα σου ν’ αλλάξεις ♩ ♫

 

Μετά από μία σειρά sold out εμφανίσεων στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, η θεατρική διασκευή του ομώνυμου παραμυθιού της Amy Mac Donald μετακομίζει στο Θέατρο Γκλόρια Μικρό. Το δημοφιλές παραμύθι, όπως έγινε αγαπητό στη χώρα μας μέσα από τις εκδόσεις Ρώσση, μεταφέρεται στο θέατρο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τον παιδαγωγό και συγγραφέα Παναγιώτη Τσιρίδη. Η δροσερή σκηνοθετική ματιά της Μαριάνθης Φωτάκη μαζί με την χορογραφική επιμέλεια της Αμαλίας Κοσμά, τις τεχνικές του κουκλοθέατρου της Αννέτας Στεφανοπούλου και την εξαιρετική μουσική του Γιάννη Λούκου, δημιουργούν μια πλούσια θεατρική παράσταση με μουσική, τραγούδι, χορό και αρκετά στοιχεία κουκλοθέατρου. Πάνω από όλα όμως, δημιουργούν μια αφήγηση ικανή να ευχαριστήσει και να συγκινήσει μικρούς και μεγάλους θεατές. Παίζουν ο Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, η Χριστίνα Πλατανιώτη και η κουκλοπαίκτρια Αννέτα Στεφανοπούλου παρέα με τις κούκλες της. Από την ομάδα Λόγου Παίγνιον (http://bit.ly/logoupaignion).

 

Η υπόθεση:

Ένας κάστορας ζει μόνος στην άκρη της λίμνης. Η ηχώ της φωνής του θα λειτουργήσει σαν τη φωνή ενός άλλου. Η πλάνη αυτή θα οδηγήσει το μικρό κάστορα σε περιπλάνηση και αυτή με την σειρά της, στην συνάντηση με τους πραγματικούς άλλους.

 

Σημείωμα από τον θεατρικό συγγραφέα και παιδαγωγό, Παναγιώτη Τσιρίδη:

Όπως το εξαιρετικό βιβλίο της Amy MacDonald, έτσι και η θεατρική μεταφορά του από την ομάδα Λόγου Παίγνιον (http://bit.ly/logoupaignion) διαπραγματεύεται το θέμα της μοναξιάς και τη φιλίας θέτοντας ερωτήματα, αλλά και -ως οφείλει το παιδικό θέατρο- δίνοντας και κάποιες στοιχειώδεις απαντήσεις. Απαντήσεις όμως που δεν αποτελούν κατήχηση ή διδασκαλία. Πρόκειται για στοιχειώδεις απαντήσεις, σαν και αυτή της ηχούς, οι οποίες ανοίγουν δρόμο στην εξερεύνηση, στη ζωή και άρα σε περισσότερα ερωτήματα.

Κριτικοί και δημοσιογράφοι έγραψαν για την παράσταση:

 

«Η καλλιτεχνική ομάδα Λόγου Παίγνιον, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά αποδίδοντας χαριτωμένα και με απόλυτο σεβασμό στο παιδικό κοινό, το τρυφερό παραμύθι της Amy Mac Donald. Η θεατρική διασκευή του μουσικοπαιδαγωγού Παναγιώτη Τσιρίδη καθώς και η σκηνοθεσία της ηθοποιού Μαριάνθης Φωτάκη, έχουν μια φρέσκια, ευρηματική, πολύ κομψή καλλιτεχνική «ματιά». Γεμάτη χιούμορ και άψογη οπτικοακουστική, πρωτότυπη αισθητική που θυμίζει cartoon, ένα είδος που τόσο αγαπούν μικροί και μεγάλοι!»

 

Μαρία Σπανουδάκη, DeBop

«Σε ένα χώρο που σέβεται το παιδικό κοινό, φροντίζοντας τα παιδιά να κάθονται στις μπροστινές θέσεις, ώστε όλα να βλέπουν, η παράσταση είναι προσανατολισμένη ώστε να περάσουν όλοι οι θεατές όμορφα και να απολαύσουν ένα ομολογουμένως εξαιρετικό αποτέλεσμα. (…) Γρήγορο, με εναλλαγές αισθημάτων, με τραγούδι, κατανοητό κι έξυπνο λόγο, με συντελεστές που σέβονται και αναδεικνύουν τη δύναμη του κειμένου, το έργο σέβεται το κοινό του και προσφέρει ένα άρτιο αποτέλεσμα που κερδίζει τις εντυπώσεις. Από τις θεατρικές παραστάσεις της χρονιάς που ξεχωρίζουν και αξίζει να δείτε.»

 

Αγγελική Λάλου, Childit

«O “Μικρός Κάστορας και η Ηχώ” της ομάδας “Λόγου Παίγνιον” (που έχει αποδείξει την καλή δουλειά της στο πεδίο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά με άξονα το λόγο και τις τέχνες) είναι μια παιδική παράσταση που αξίζει τον κόπο να δουν τα πιτσιρίκια σας.»

 

Δήμητρα Τριανταφύλλου, Τaλκ Free Press γονέων

«Το παραμύθι αυτό το διαβάζω χρόνια, όχι μόνο με τα παιδιά μου στο σπίτι αλλά και με την τάξη μου στο Νηπιαγωγείο. Πρόκειται για ένα κείμενο πολύ αγαπημένο και βαθιά παιδαγωγικό, το οποίο έπρεπε από καιρό να έχει ανεβεί στο θέατρο. Η θεατρική μεταφορά της ομάδας Λόγου Παίγνιον ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες μου! Χιούμορ, υπέροχη μουσική, διάλογοι που συγκινούν μικρούς, αλλά και μεγάλους. Θερμά συγχαρητήρια!»

 

 

Διαβάστε τη συνέντευξη της ΕΡΤ με τον Θεατρικό συγγραφέα & παιδαγωγό Παναγιώτη Τσιρίδη:

http://www.ert.gr/sinentefxi-me-ton-mousikopedagogo-panagioti-tsiridi-vid/

 

Ακολουθήστε την παράσταση στο Facebook: http://bit.ly/FacebookEvent_o_mikros_kastoras_kai_h_hxw2

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

 

Θεατρική διασκευή: Παναγιώτης Τσιρίδης (http://bit.ly/panayiotistsirides)

Σκηνοθεσία: Μαριάνθη Φωτάκη

Χορογραφίες: Αμαλία Κοσμά

Μουσική: Γιάννης Λούκος

Σκηνικά – κατασκευές κούκλας: Σοφία-Μαρίνα Μάρκου, Μαρία Σιαβίκη

Φωτισμοί:

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Χριστίνα Πλατανιώτη, Αννέτα Στεφανοπούλου

Παραγωγή: Λόγου Παίγνιον (http://bit.ly/logoupaignion)

 

 

 

Ημερομηνίες & ώρα: Κάθε Κυριακή στις 12.00 (εκτός από 18/12 και 12/3)

Πρεμιέρα: Κυριακή 16 Οκτωβρίου

Εισιτήρια: 10€ (ατομικό) και 8€ (ομαδικό 8 ατόμων κατ’ ελάχιστο). Ειδική τιμή για τα μέλη του Ελληνικού Κέντρου Κουκλοθέατρου Unima Hellas: 5€

Κρατήσεις & αγορές εισιτηρίων: Ηλεκτρονικά στο www.viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου (τηλ. Θεάτρου: 210-36.42.334)

 

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

Ηλικίες στις οποίες απευθύνεται η παράσταση:

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας και Α’ – Δ’ Δημοτικού

Πληροφορίες & σχολικές κρατήσεις: Ομάδα Λόγου Παίγνιον | 6974.188.933 &

 

Διεύθυνση:

Θέατρο Γκλόρια Μικρό, Ιπποκράτους 7, Αθήνα (Η πρόσβαση στο θέατρο μπορεί να γίνει είτε οδικώς, είτε με τα ΜΜΜ – 170 μ. από το σταθμό Πανεπιστήμιο)

Δεν σου άρεσε; Ενημέρωσε μας!

Από Dimitra

Είμαι μαμά ενός τετράχρονου αγοριού

Σχόλια

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0