in

Ο Μάγος του Οζ τα έχει όλα!

Στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου παρουσιάζεται η υπερπαραγωγή Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ και είχαμε τη απέραντη χαρά να τη παρακολουθήσουμε!
Ο κόσμος που κατέφθανε είχε κατακλύσει το θέατρο και ελάχιστες θέσεις ήταν κενές, δείχνοντας τη εμπιστοσύνη του σε αυτή την παράσταση!
Όσοι δεν προλάβατε να τη παρακολουθήσετε, σπεύσατε και θα μας θυμηθείτε!
Τη συγκαταλέγουμε στις καλύτερες της σεζόν και θα σας παραθέσουμε και στοιχεία στηρίζοντας την άποψή μας!
Κατ’ αρχάς, όλοι γνωρίζουν το παραμύθι του Φρανκ Μπάουμ, « Ο Θαυμαστός Μάγος του Οζ» και το μύθο γύρω από την Ντόροθυ, οπότε δεν θα επεκταθούμε πολύ!
Το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η παραγωγή ξετυλίγει το κουβάρι του γνωστού μύθου με τέτοια σαφήνεια και καθαρότητα που τα μηνύματα που στέλνει γίνονται αντιληπτά από όλους τους θεατές! Δεν αλλοιώνει σε καμία περίπτωση την ιστορία και φωτίζει τα ουσιαστικά μηνύματα του συγγραφέα.

IMG_20160403_163849 - Αντίγραφο
Έτσι, η αγάπη για τη φιλία, η πίστη στις προσωπικές μας δυνάμεις, η παιδική ανεμελιά, η θέληση για τη πραγματοποίηση των στόχων που θέτουμε στη ζωή μας είναι οι ιδέες που φανερώνονται καθαρά και απλώνονται πάνω από τα παιδικά κεφαλάκια σαν συμβουλές.
Και φυσικά, στο ρόλο της Ντόροθυ δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη γλυκύτατη Νάντια Μπουλέ, η οποία με μεγάλη άνεση κατάφερε να εκφράσει την παιδικά αθωότητα της ηρωίδας, την ανεμελιά και τη σχόλη της, το νάζι και το ταμπεραμέντο, την καλή της καρδιά, την αγάπη της για τους τρεις συνοδοιπόρους της, τον Αχυρόμυαλο, το Λαμαρινόκαρδο και το Λιοντάρι…
Αξίζει τα εύσημα όλος ο θίασος για το ταλέντο του, μα θα μας συγχωρέσετε να επιμείνουμε περισσότερο στην ηθοποιό Πελαγία Αγγελίδου, που ενσάρκωσε τη Κακιά Μάγισσα της Δύσης! Κάθε φορά που βγαίνει στη σκηνή οι θεατές την αποζημιώνουν με πολλά γέλια και χειροκροτήματα. Έξυπνα σχόλια και ατάκες, για το μαγικό σκουπόξυλο
Επίσης, η κίνηση του Αχυρόμυαλου είναι εξαιρετική και δίνει την αίσθηση ενός πραγματικού αχυράνθρωπου που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του.
Ο εκπληκτικός αφηγητής, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, κρατούσε το ενδιαφέρον των μικρών θεατών στο ζενίθ και φυσικά βοηθούσε στην εξέλιξη της ιστορίας με σχόλια και αστεία!
Η σκηνοθεσία της Νανάς Νικολάου και η μουσική του Μίμη Πλέσσα ανεβάζουν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη στο θέατρο για παιδιά!

Τα σκηνικά της Μαιρούλας Τσαγκάρη ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σας λαχταριστά γλυκά έτοιμα για φάγωμα, τη παραδοσιακή κατοικία της Ντόροθυ, τοπία μέσα στο δάσος και το «φοβιστικό» σπίτι της Κακιάς Μάγισσας!

IMG_20160403_154348 - Αντίγραφο
Να μην ξεχάσω ότι στο έργο έχουν ενεργό ρόλο και τα παιδιά! Αν είναι τυχερά, θα ανέβουν στη σκηνή για να υποδυθούν τα ποντικάκια που θα σώσουν το λιοντάρι, παίρνοντας το παράσημό τους!
Πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ.

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

8 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Είδαμε την παράσταση “Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή”

Γιορτάσαμε τη παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου με τα “Μεγάλα Ψέματα του Μικρού Ερμή”!