in

Ο δικός μου μικρός πρίγκιπας Άγγελος

Με το πέρασμα των χρόνων ο μικρός πρίγκιπας του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ, κατέκτησε μια θέση στην καρδιά μου. Και όταν απέκτησα παιδί του έδωσα και όνομα!

Κάθε φορά λοιπόν που ανεβαίνει μια παράσταση, και πιστέψτε με την έχω δει σε πολλές διαφορετικές εκτελέσεις (κάποιες κυριολεκτικά), θέλω να την παρακολουθήσω, με την ελπίδα να πλημμυρίσει και πάλι η ψυχή μου παιδική αγάπη!

Αυτή τη φορά με προσκλήσεις από το Έλα Μαζί επισκεφτήκαμε το νέο Θέατρο Βασιλάκου για να απολαύσουμε τον μικρό πρίγκιπα, μέσα από τα μάτια της Μαριάννα Τόλη. Ο χώρος ζεστός και προσεγμένος. Η έναρξη πραγματικά μας εντυπωσίασε. Η σκηνή πολύ έξυπνα ημικυκλικη, θύμιζε πλανήτη, ενώ οι προβολές γίνονταν πάνω σε πλισε ύφασμα που έδινε ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον μικρό πρίγκιπα είναι σαν να έχει βγει από όνειρο! Κάτι παραπάνω από ιδανικός. Τόσο οπτικά, όσο και κινησιολογικα και ακουστικά. Τα σκηνικά και τα κοστούμια πολύ προσεγμένα.

Τώρα για την ίδια την παράσταση, έχοντας δει πριν δύο χρόνια της μαγικές σβούρες του Δ.Αδάμη έχω να πω ότι δεν κατάφερε να τον πλησιάσει. Αν εξαιρέσουμε το πρόβλημα ήχου που υπήρχε και δεν ξεχωριζαμε σε πολλές περιπτώσεις τα λόγια, το έργο έχει μετατραπεί σε μιούζικαλ με ήχους κατά βάση τις δεκαετίες του 80′-90′. Γνώριμα για τους μεγάλους και μόνο. Ειδικά το πρώτο μέρος με ξένισε παρά πολύ. Το έργο έχει αποδοθεί από μια άλλη σκοπιά και με προσθήκες που προσωπικά δε με ικανοποίησαν για παιδική παράσταση. Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα κύλησαν πιο ομαλά… Μου φάνηκε σαν στόχος της παράστασης να είναι ο εντυπωσιασμός των ενηλίκων. Σίγουρα είχε γίνει σκληρή δουλειά, προφανώς δεν ήταν για τις δικές μου προτιμήσεις.

Από evakonstan

22 Comments

Leave a Reply
 1. Το διακύβευμα για το παιδικό θέατρο σήμερα είναι πραγματικά μεγάλο. Να αρέσει στα παιδιά αλλά και στους γονείς που το παρακολούθούν μαζί τους , να είναι εντυπωσιακότερο απο τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη , να είναι πρωτότυπο…Όποιος ασχολείται με το παιδικό θέατρο σήμερα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού !

 2. Εμάς μας άρεσε πολύ. Ειδικά οι προσθήκες και οι καινοτομίες έδωσαν άλλη πνοή στο έργο. Η παράσταση του Αδάμη είχε κλασικό στυλ ενώ αυτή της Τόλη σύγχρονο και δυναμικό. Πάντως αυτή είναι η ομορφιά του θεάτρου που γοητεύει όλους εμάς τους θεατρόφιλους: να εισπράττουμε διαφορετικά και ποικίλα ερεθίσματα και εμπειρίες από τις παραστάσεις.

 3. για να απολαύσεις τον Μικρό Πρίγληπα πρέπει να σου αρέσει το μιούζικαλ. Δεν αρέσουν σε όλα τα παιδάκια τα τραγούδια (ούτε σε όλους τους γονείς).Σε εμάς άρεσε τόσο πολύ που πολλά από τα παιδιά της παρέας μας το έχουν ήδη ξαναδεί..

  • Ο μικρός πρίγκιπας δεν είναι θεατρικό έργο. Η κάθε διασκευή – προσέγγιση εξαρτάται από τον παραγωγό. Σε όλες τις παιδικές παραστάσεις προσθέτουν τραγούδια και χορευτικά για να δώσουν μια επιπλεόν πνοή στο έργο και ερεθίσματα στα παιδιά. Εμάς μας αρέσουν και τα μιουσικαλ και η όπερα. Αυτό δε σημαίνει ότι επειδή σου αρέσει ένα είδος θα σου αρέσουν και όλες οι παραστάσεις.

   • Πολλά έργα (όχι μόνο παιδικά) δεν είναι θεατρικά.Απλά εννοούσα ότι για να απολαύσεις το Μικρό Πρίγκηπα (της Μ.Τόλη) πρέπει να σου αρέσει το μιούζικαλ σαν είδος.Εγώ δεν το προτιμώ αλλά -τί να κάνω- άρεσε στα παιδιά!!!Προσωπικά μου άρεσε ο Μικρός Πρίγκηπας του κ.Αδάμη!

 4. Και τον δικό μου τον μικρό 11 χρονών τον είχε “αγγίξει” περισσότερο ο μικρός πρίγκιπας του κ. Αδάμη. Ενώ μας αρέσουν πολύ τα μιούζικαλ, σε αυτή την παράσταση δεν ενθουσιαστήκαμε τόσο. Βέβαια ο φετινός πρωταγωνιστής ήταν πραγματικά λες και βγήκε από το παραμύθι!!!

 5. Είδαμε με την κόρη μου την Κυριακή την παράσταση “Ο μικρός πρίγκηπας” της Μαριάννας Τόλη και ενθουσιαστήκαμε και οι δύο. Ήταν όλα υπέροχα!!!! Ο ηθοποιός που ενσάρκωνε τον μικρό πρίγκηπα ήταν απλά καταπληκτικός!!!!

 6. Παρακολουθήσαμε κι εμείς την παράσταση χτες Ο ηθοποιός που έκανε το Μικρό Πρίγκιπα πραγματικά καταπληκτικός..αλλά γενικά πολύ καλά δουλεμένη παράσταση ..Ευχαριστούμε Ελα Μαζί για την όμορφη Κυριακή

 7. Την πρώτη φορά που παρακολούθησα την παράσταση με ξένισε πολύ και έφυγα με ανάμεικτα συναισθήματα αλλά καθώς η μικρή ξετρελάθηκε την παρακολουθήσαμε και δεύτερη φορά με αποτέλεσμα να την απολαύσω. Σίγουρα δεν ακολουθεί πιστά το κείμενο και ναι είναι μιούζικαλ με ότι αυτό συνεπάγεται αλλά είναι μια καλοδουλεμένη παράσταση που την πρότεινα σε φίλους οι οποίοι με την σειρά τους έφυγαν ενθουσιασμένοι… Σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται να αρέσουν όλα σε όλους αλλά όπως πάντα χαίρομαι να διαβάζω τις κριτικές σας!!

 8. Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω πιο πολύ με την κριτική σου… Και εμείς την είδαμε, η μικρή μου δεν μπορούσε να ακολουθήσει τις εναλλαγές των σκηνών, καθώς ήταν πολύ μπερδεμένες μεταξύ τους . Στη μεγάλη μου κόρη άρεσε χωρίς όμως να ενθουσιαστεί. Προσωπικά μου άρεσε η μουσική, οι ηθοποιοί, τα σκηνικά, όμως μου άφησε την αίσθηση ότι κάτι του έλειπε. Σ’ευχαριστουμε για την ειλικρινή κριτική σου

Αφήστε μια απάντηση

Κάνετε Πάρτυ; Φωνάξτε τους “ειδικούς” με 10% έκπτωση ενώ θα σας κάνουμε 100.000 πόντους ΔΩΡΟ!

Ποιητής βοήθησε το γάτο να μάθει το γλάρο να πετάει, αφού οι ποιητές μπορούν ακόμη να κάνουν ένα πλάσμα να … «πετάξει» …