in

Ο απολαυστικός stand-up comedian, Δημήτρης Χριστοφορίδης μιλά στο elamazi

 

Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης ανήκει στο νέο «αίμα» κωμικών παρουσιαστών ο οποίος ξεκινώντας από το 2008 έχει στο ενεργητικό του ήδη 1.000 συμμετοχές σε stand-up comedy παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.  Τον συναντήσαμε στο Θέατρο Άβατον με αφορμή τη δεύτερη solo stand-up comedy παράσταση «LOWER με C», για να μάθουμε περισσότερα για τον ίδιο ως ηθοποιό και ως άτομο, για το είδος θεάτρου που λέγεται stand-up comedy και τη νέα του παράσταση.

Ποια η ιδιαιτερότητα του Stand Up Comedy σε σχέση με τα άλλα είδη θεάτρου;

Είναι καθαρή κωμωδία. Ένας κωμικός που λέει 7 αστεία το λεπτό. Δεν υπάρχει κανένα άλλο είδος κωμωδίας που να μπορεί να σου προσφέρει τόσο πυκνή διασκέδαση.

Για ποιους λόγους επέλεξες να ασχοληθείς με αυτό το είδος θεάτρου;

Είχα νομίζω μια ευκολία στο να σκέφτομαι αστεία, οπότε ένιωσα πως ήταν κάτι που μου ταίριαζε.
Το Stand Up Comedy έκανε την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με σημαντικούς εκπροσώπους και κερδίζει συνεχώς έδαφος. Πιστεύεις ότι υπηρετεί κυρίως το νεανικό κοινό;

Όχι. Στις παραστάσεις μας έρχονται από μικρά παιδιά μέχρι και άτομα της τρίτης ηλικίας. Με δική τους ευθύνη πάντα.

Πόσο «επίπονο» ή «διασκεδαστικό» είναι να ξετυλίγεσαι στο κοινό κάνοντας αυτοσαρκασμό;

Η παράσταση δεν είναι δύσκολο πράγμα. Πολλοί νομίζουν πως εκεί είναι η δυσκολία αλλά το πραγματικά δύσκολο κομμάτι είναι το να γράψεις αστεία. Το πραγματικά «επίπονο» ή «διασκεδαστικό» τότε είναι και όπως όλες οι δουλειές είναι και τα δυο ανάλογα με την στιγμή και με το θέμα που καταπιάνεται ένας κωμικός.

Ο τίτλος της παράστασης που παρουσιάζεις στο Θέατρο Άβατον λέγεται  “Lower με C” . Ήσουν και εσύ παιδί της γαλαρίας και συμπάσχεις;

Όχι. Εγώ ήμουνα πάντα στη μέση και παρατηρούσα και τους καλούς μαθητές και τους κακούς. Απλώς μου αρέσανε οι κακοί μαθητές, γιατί είχανε περισσότερο ενδιαφέρον για να συναναστρέφεσαι.

Πες μας ένα σχόλιο θεατή που σου κέντρισε την προσοχή και δεν ξεχνάς με τίποτα.

Στη Σητεία της Κρήτης, μια γυναίκα στην ηλικία μου με το που τελείωσε η παράσταση, μου είπε :
«Με αυτά που λες καμιά γυναίκα δεν θα σε παντρευτεί». Υπέροχη.

Η παράσταση “Lower με C” είναι η δεύτερη solo stand up comedy σου και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την περασμένη Άνοιξη στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival. Μίλησε μας γι’ αυτό το Φεστιβάλ και την ανταπόκριση του κόσμου.

Ο Λάμπρος Φισφής και ο Δημήτρης Μακαλιάς ίσως είναι περισσότερο αρμόδιοι να απαντήσουν για αυτό.
Ήταν ένα πολύ επιτυχημένο φεστιβάλ κωμωδίας αλλά αυτό που προσέφερε το φεστιβάλ δεν ήταν οι γεμάτες αίθουσες. Αυτό εντάξει είναι κάτι υπέροχο, αλλά το σημαντικότερο είναι πως με αυτά τα φεστιβάλ και την μεγάλη επιτυχία τους, καθιερώνεται η κωμωδία σαν ένας επαγγελματικός προσανατολισμός και αποδεικνύουμε πως δεν είμαστε 10 άνθρωποι που κάνουμε την πλάκα μας. Διεκδικούμε χώρο έκφρασης και τον κερδίζουμε.  Ελπίζω στα καλύτερα. Θα γραφτούν πολύ ωραία αστεία στο μέλλον, είμαι σίγουρος.

Περισσότερες πληροφορίες για το Δημήτρη θα βρείτε εδώ

ενώ υλικό για την νέα του παράσταση θα βρείτε εδώ.

 

 

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

Αφήστε μια απάντηση

Πήγα στη θεατρικη παράσταση “Ολεάννα”

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Ο “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”