in

«Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα» στο Dancevacuum

Jean Giono «Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα»

Μια παράσταση για παιδιά 4 – 10 ετών

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κοιλάκος

Κάθε Κυριακή στις 12:00

Πρεμιέρα: 23 Οκτωβρίου

 

«Νομίζω πως ήρθε ο καιρός για μια “πολιτική του δέντρου”, παρ’ ότι ο όρος “πολιτική” φαίνεται εδώ πολύ λίγο κατάλληλος.» [Jean Giono, 27.09.1957]
????????????????????????????????????

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Dancevacuum φιλοξενεί για τη νέα σεζόν την παιδική παράσταση «Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα», βασισμένη στην αλληγορική νουβέλα του γάλλου συγγραφέα  Ζαν Ζιονό που γράφτηκε το 1953. Πρόκειται για ένα έργο με οικολογικό και αντιπολεμικό μήνυμα που μεταδίδει την αγάπη και το σεβασμό για τη φύση και το περιβάλλον και αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. Η παράσταση έχει παιχτεί και στο παρελθόν λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές.

 

Η ιστορία αναφέρεται στον βοσκό Ελζεάρ Μπουφιέ, ο οποίος, ανάμεσα στο 1913 και το 1947, σπόρο-σπόρο, ξεδιαλέγει και φυτεύει βελανιδιές στα άγονα πλατώματα της Άνω Προβηγκίας, στη Νότια Γαλλία. Μετά από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, ο αφηγητής επιστρέφει και διαπιστώνει πως ο Ελζεάρ Μπουφιέ συνεχίζει εκεί την επίμονη και μοναχική δουλειά του. Το 1945, στο τέλος ενός δεύτερου αιματηρού πολέμου, ο αφηγητής δεν αναγνωρίζει πια το ερημικό τοπίο που είχε αντικρύσει τις δυο προηγούμενες φορές : τα χωριά έχουν χτιστεί, κατοικούνται πάλι, και η περιοχή βρίσκεται πια στην καρδιά ενός καταπράσινου δάσους από βελανιδιές…

 

Ο Μιχάλης Κοιλάκος είναι απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σκηνοθέτες στο θέατρο ως ηθοποιός, Κ.Ρήγο, Ν.Μαστοράκη, Γ. Λαζάνη, Μ. Κουγιουμτζή, Θ. Μοσχόπουλο, Α. Μπρούσκου, Κ. Καπελώνη, Ι. Ανδρεάδη, Τ. Τζαμαριά, Σ. Φασουλή, Ε. Μαργαρίτη και έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Παντογνώστης και Ζωντόβολος», «Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα», «Ανεπίδεκτη διόρθωσης» και το «Χίλιες και μια …σελίδες» όπου έκανε και το συγγραφικό του ντεμπούτο. Το έργο «Χίλιες και μία…σελίδες» συνεχίζεται φέτος λόγω μεγάλης επιτυχίας για δεύτερη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

tree_man_4

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Jean Giono (Ζαν Ζιονό)

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Μιχάλης Κοιλάκος

Μετάφραση πρωτότυπου: Παναγιώτης Κλίνης

Κίνηση: Μαργαρίτα Τρίκα

Σκηνικά: Νίκος Δεντάκης

Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Κοστούμια: Μαρκέλλα Παλαιολόγου

Φωτογραφίες: Γιώργος Βουτσινάς

Ηχητικός σχεδιασμός: Γιάννης Χρυσογόνου

 

Παίζουν: Πέτρος Σπυρόπουλος, Μιχάλης Χατζηνικολιδάκης

     ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κυριακή: 8 ευρώ

Ειδική τιμή για ομάδες και σχολεία σε καθημερινές παραστάσεις: 5 ευρώ

Διάρκεια: 60 λεπτά

Πληροφορίες – Τηλέφωνο κρατήσεων: 6985 028588

 

Dancevacuum Centre of Performing Arts

Διογένους 42, Χαλάνδρι

www.dancevacuum,gr

www.facebook.com/dancevacuum

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

Σχόλια

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0